Jag ser väldigt många influenser som antingen gör fillers eller botox och får skit för det. Många som säger att dem förstör sitt ansikte, att dem påverkar unga människor att göra samma.

För det första så är den ens eget ansvar ifall man vill göra det eller inte och ingen annans. Tycker man att det är ful eller att man förstör sitt ansiktet är det ingen som har sagt att du måste göra det. Bara för att någon annan gör det så behöver ju inte du göra det ifall du inte vill. Man bestämmer ju helt och hållet själv ifall det är något man vill.

Sen till att påverka unga människor så tycker jag att det är så fel att säga att en influenser är en dåligt förebild när man gör en skönhetsoperation eller ingrepp. För har tycker jag att det är föräldrarna som kommer in. Ser man till att ens egna barn är nöjd med sig själv och utbilda sina barn. Att man ger dem en bra självbild av en själv och ser till att hjälpa dem att älska sig själv.

Sen kommer ingen 13 åring kunna göra ett ingrepp för jag är ganska så säker på att det är 18 års gräns. Sen är man 18 år så får man göra vad man vill. Vill man andra sitt utseende för att man mår så pass dåligt över något ser jag inget fel med det. Men att bara andra för skojs skulle är ju inte lika bra kanske. Sen med fillers kan man göra det en gång och sen inte göra det nå mera eftersom att det till slut går ur.

Det jag vill komma med i detta inlägg är det är fel enligt mig att ge influenser skit för det dem gör ett ingrepp. Och att säga dem är dåliga förebilder. Har man som förälder hjälp sitt barn med sin självbild så lär dem kunna se en influenser göra något men inte göra samma själv. Sen ju äldre man blir det så bättre självbild får man och man har inte alltid samma behov att göra ett ingrepp eller lärt sig att älska det felet.

Jag har länge funderat på att förstora mina bröst men inte gjort det, även om jag har sett många influenser göra det och jag lär nog inte göra det heller. Sen kan man ha en bra självbild men ändå vilja andra något men skylla inte på influenserna. Kan lika gärna komma från en vän eller ens mamma som gör något, allt kommer inte ifrån internet.

Man har alltid en egen vilja i allt. Vill man andra på något för ens egna skull så gör det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram@emelliie_larsson