​​​

Igår var de en jobbig dag. Både fysiskt och psykiskt..
Jag sov så himla dålig under natten. Somnade vid typ 23.30 men vaknade igen vid 00.15 och efter det kunde jag inte somna.. Det var omöjligt, och ju mer jag låg där och vred och vände mig fick jag mer och mer ångest.. För jag visste att jag skulle upp 05.30 dagen efter för att jobba hela dagen.
Till slu​t somnade jag men då var väl klockan närmare 03.30.

Jag kom iallafall upp och jobbade hela dagen. Efter det åkte jag bara hem, svirade om till träningskläder och sedan åkte jag på thaiboxning. Jag har varit på det 1 gång innan, men då var min kollega med också, men denna gång kunde hon inte komma med och jag bestämde mig för att åka själv. Snacka om ångest och panik jag hade innan. Men jag tog mig i kragen och åkte ändå och det gick hur bra som helst! 
Dock var jag ju väldigt psykiskt utmattad efteråt. Så jag bestämde mig för att träna lite själv på gymmet efter boxningen. Så det blev 1 timmes träning efter åt också vilket var super skönt. Men träningsvärk i hela kroppen har jag ju idag.. haha! 


Fredag idag och jag är ledig från jobbet. Är ledig hela helgen nu vilket är hur skönt som helst :) 
Så det blir nog bara att ta det lugnt nu. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh vad jag blir glad när det är ljusare längre på dygnet!

Märke nyss när jag var ute på promenad med hunden att klockan var 16.00 och det är ljust ute, det har inte ens börjat skymma.

Väder är en en av dem sakerna som påverkar mitt mående väldigt mycket. Så fort det ljust och sol ute så blir jag mycket gladare.
Det var som i morse när jag vakna så var det rätt grått och trist ute och jag kände att jag verkligen vaknat på fel sida.. Jag hade bestämt mig för att åka till gymmet men när jag och min sambo skulle åka så hade jag ingen motivation alls och var nära på att säga att jag stannar hemma.
Men jag trotsade mitt mående och åkte ändå och tur va de, fick till ett rätt bra ben pass och när jag kom ut från gymmet igen sken solen så stark och jag kände vilken lättnad jag fick i kroppen. Kände mig genast mycket piggare och gladare.
Är ni sånna som påverkas av vädret?
Det är rätt sjukt ändå, att lite sol eller regn eller liknande kan styra ens liv så mycket som det egentligen gör..

Nu sitter jag iallafall i soffan och bara tar det lugnt för om några timmar ska jag iväg till gymmet igen. men inte för att köra vanlig styrketräning, utan då ska jag och min kollega vara med på bodypump!
Jag har testat det förut för ett tag sedan och tyckte det var rätt kul, svin jobbigt men roligt!


Måste också skryta om min måltid jag gjorde förut. Jag var så sugen på pasta så jag sökte upp lite recept och hittade ett recept som hette Pasta carbonara med kalkonbacon men jag bytte ut kalkonbaconen till kyckling, skivade lite tomat och gurka till och det blev så gott!


Likes

Comments

Psykisk Ohälsa.
Vad är de första du tänker på när du hör det?
Får jag tala för mig så de första orden jag tänker på är: Tabu, trasig, Konstig och freak..
Ja, de 2 sista är fördomar.

Jag som själv lever med psykisk ohälsa och har gjort det i snart 10 år har fördomar om det.
Varför? Jo på grund av första ordet jag tänkte på. Tabu.
Det har varit så jäkla tabulagt att prata om psykisk ohälsa.. Säger man att man lever med någon psykisk sjukdom/störning av något slag så är man konstig, ett freak, ett psykfall…
Man hör inte hemma bland folk.
Har du depression gör du inget annat än att ligga i sängen och gråta hela dagarna.
Har du ångest är du bara fjantig och borde bli modigare. Och det är ju bara att ”rycka upp sig”
Har du självskadebeteende och/eller självmordstankar/planer söker du bara uppmärksamhet..

Vad är det för skillnad på att ha en psykisk sjukdom mot att ha en fysisk sjukdom?
Den enda skillnaden jag vet är ju att ena kan synas på en men inte den andra.

Man ser inte på en människa vad den gått/går igenom.
Jag själv som nyss kommit ”ut ur garderoben” med om hur jag egentligen mår har alltid fått svaret ”VA? oh, det trodde jag verkligen inte om dig, du är ju alltid så glad och sprallig och social. Du som alltid är ute med vänner och hittar på saker, du ligger ju inte bara hemma och deppar”

Precis, det kan vara så mycket lättare att gömma psykiska sjukdomar. Jag som har mått dåligt i perioder i 10 år har hållit igen, dolt det och skådespelet för dels alla jag mött, alla i min omgivning, MEN framförallt för mig själv.. Jag har tryckt undan mitt mående, gömt den till och med för mig själv. Det är så skamligt att prata om när man inte mår bra.. Och nu när de väl kommer ut inser jag själv hur jag egentligen mår. Nu när jag fått kontakt med personer som jobbar inom psykiatrin inser jag vissa grejer jag aldrig tänkt på förut. Jag har aldrig fattat varför jag betett mig på ett visst sätt förut eller varför jag tänkt dem tankar jag gjort eller känt dem känslorna jag gjort.

Jag som krigar mot depression, ångest, panik, tvångstankar, tvångsbeteende, självskadetankar / självskadebeteenden men också självmordstankar är så jäkla trött på att alltid bli dömd, missförstådd och framför allt så trött på att det ska vara så skamligt att prata om när man mår dåligt…
Något jag jobbar på hela tiden är att våga prata om saker, våga be om hjälp, våga lita på folk och även våga tro på mig själv och lita på mig själv..
Jag vill vara stark och jag vet att jag kan vara stark! 💪🏻

Likes

Comments

Sista dagen på veckan är här. Och ja jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har söndagsångest just nu.

I fredags och lördags firade jag min bästa vän som fyllde år. Vi var hos hennes familj i fredags och firade hela dagen med god mat, fika, dans och skratt. Eller ja dansen stod dem andra för.
Jag satte mig i vardagsrummet med telefonen. Blir för mycket för mig. Även om jag känner alla som var där och har känt dem i 17 år nu så har jag jätte svårt att vara med hela tiden, vara så social och glad och stå mycket i centrum så som jag var när jag var yngre. Nu går jag istället iväg och sätter mig för mig själv, där är jag lugnast.
Men men, det var trevligt iallafall!

I lördags var det dags för min present till vännen, vilket var att bjuda henne på 2 timmars spabehandlingar.
Jag tänkte att vi behöver komma iväg lite från stressen och vardagen. Släppa alla problem vi har för en stund och bara koppla av.
Så det började med att vi satt i fotbad i ungefär 15 minuter, sedan fick vi en hand kur. Vi skulle doppa händerna i något vax och sedan fick det sitta på ett tag, så vi fick plastpåsar och typ grytlappar på händerna. haha man kände sig handlingslös. Sedan gick vi in i ett varsitt rum och fick ryggmassage och efter det var det dags för ansiktsbehandling. Och gud vad det var skönt!
Jag älskar ansiktsbehandling! Dem rengjorde ansiktet först och sen fick vi ligga med en lermask ett tag och sedan ansiktsmassage. Och det är ju det bästa som finns!

Likes

Comments

DennaMåndagen har varit så himla upp och ner med känslorna..

Jag har pendlat mellan att vara så himla orolig och ha en stor klump i magen, nervositet, vara glad och exalterad, till ännu mer orolig till lättnad.. Då en i min närhet ligger på sjukhus så har jag gått och oroat mig så mycket över det. Men på kvällskvisten fick jag iaf relativt bra nyheter!

Jag har väl i stort sätt bara gjort 2 saker idag, eller ja stora saker. Det är tatuera mig och handlat. Haha! Gud vad jag är produktiv! :)
Tatueringen jag gjorde idag är en tatuering jag velat ha så länge, den betyder så mycket för mig då den står för mina småsyskon. Varje klocka representerar oss syskon, och tiden som visas är tiden på dygnet då vi föddes. Jag blev så jäkla nöjd! Kan verkligen inte sluta titta på den, dels för att det brukade ju vara tomt där och nu helt plötsligt är det en stor tatuering där + att den är så jäkla snygg och jag älskar den!

Nu sitter jag i sängen med musik på och facebook uppe. Men ska väl försöka sova då det är en jobbdag imorgon!

Sov gott alla enhörningar!

Likes

Comments

Nu är de dags för mig igen att starta upp blogg igen.

Anledningen till det är nog för att jag kommer ha det lite som en dagbok, att då och då få kunna skriva av mig om tankar och känslor samt att skriver jag det på ett ställe där andra kan läsa om det och kanske dela erfarenheter eller bara känner att dem behöver läsa om någon annan som är med om samma grej som en själv.
Jag vet själv att jag sitter ofta och läser eller lyssnar på personer som är med om samma grejer som mig själv, dels för att få tips men även känna att jag är inte ensam.

Jag lever med psykisk ohälsa och det är mycket sånt ni kommer få läsa här, men även vardagliga saker som träning, konsten att försöka älska sig själv, jobb, saker jag gör under dagarna och allt annat där emellan.

Psykisk ohälsa är et känsligt ämne och de är skammlig och tabulagt att prata om det men det är också därför vi behöver prata om det! Vilket är lite av min drivkraft till att starta denna blogg!Likes

Comments