Tjohej! Tänkte ta en uppdatering om vad som har hänt de här senaste dagarna. I tisdags så var det fastlaskiainen, så jag började dagen med styrelsen och alla andra studeranden vid pulkbacken. Där var det dags för den traditionella pulkåkningen. Efter tävlingen utmanade olika styrelser varandra i dragkamp. När programet var slut gick vi till en lägenhet där vi stekte plättar och hade förfest i flera timmar innan vi gick till baren och festade vidare där hela natten. Var verkligen en sån lyckad dag och kväll!
I onsdags var det vändagen, så jag och Elida hade bestämt oss att fara på fifthy shades of freed. Filmen var verkligen så bra. I torsdags var jag i skolan några timmar innan jag for hem för att fixa mig för kvällen, vi ordnade med filicia styrelsen en porr sitz. Var helt klart bästa sitzen jag har varit på och hade det så roligt hela kvällen. I går var jag ledig, så syster och jag hade bokat in en cafe dejt. Efteråt gick vi i stan en stund innan vi gick hem. Mot kvällen for jag och några andra styrelse medlemmar till olivers inn för att hejja på novia som ställde upp med ett lag i tävligen ”på veijin”. Kom hem relativt tidigt efter ännu en rolig kväll.
Idag har jag kommit hem till skärin, har i princip inte gjort något mer än att kollat på melodifestivalen. Skönt det ibland också! Nu ska jag lägga undan telefonen och börja sova, godnatt!

Man vet man har haft det roligt när man knappt tagit några bilder under kvällarna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Har en otrolig rolig helg bakom mig. I fredags steg jag upp tidigt och började fixa mig inför kvällen, efter jag hade fixat sminket färdigt åkte jag till Evelinas skola och så fixade hon håret åt mig inför kvällen, blev verkligen riktigt fint! En sex tiden hoppade vi i bilen och körde mot silveria, där filicias årsfest hölls. Åt mat och drack drinkar, sjöng och dansade tills klockan halv ett då vi for vidare mot filicias castel, där festade vi vidare ända till mot morgonen. Vid sex tiden kom jag mig i säng. Var verkligen en så rolig kväll!
Nästa dag var det dags för silliz, orkade inte upp tills det började men for en stund en ändå. Efter några timmar där med sång o förfest for jag hem och fixade mig inför kvällen. Vi förfestade hos Lina en stund innan vi gick vidare till ollis. Kände mig sjuk och var trött så kom hem redan en tolv tiden, vilket var skönt!
Igår och idag har jag bara tagit lugnt hela dagen, är riktigt förkyld så har varit skönt att bara kolla serie och inte göra något!

I morgon däremot är det fastlaskiainens som gäller, ska åka pulka med styrelsen och sen blir det plättkalas hela dagen tills vi far vidare till baren, så hoppas jag vaknar upp frisk imorgon. Vi hörs!

Likes

Comments

I höstas bestämde jag mig, efter flera års tid att gå och prata med en psykolog. Äntligen tog jag mig mod till det och äntligen kände jag att jag kunde prata om vad jag varit med om, utan att utelämna de värsta detaljerna i mitt liv. Jag var beredd från början att det kommer att bli jobbigt, att gå genom vad som har hänt en till gång. Att de rösterna och orden skulle tränga sig in i mitt huvud en till gång. Det har gått relativt bra, som tur sitter vi inte och disskuterar i detalj vad som har hänt utan fokuserar mera på hur det har format mig. Hon hjälper mig att förstå hur jag fungerar och reagerar i olika situationer, vilket är läskigt men ändå så otroligt viktigt för mig att förstå eftersom jag kämpar dagligen mot min värsta fiende dagligen - mig själv.

Att i flera års tid blivit tryckt ner av andra har jag lättare att acceptera än att jag själv har gjort det så otroligt länge. Att jag är rädd för mig själv, för jag vet vad jag är kapabel till. Som tur har hon hjälpt mig att inse i vilka situationer jag är ett hot mot mig själv. Mitt konsekvens tänkande slår av för mig när jag blir tillräckligt arg eller ledsen, i några få minuter känner jag knappt någon smärta och jag hamnar i min egen värld och i några minuter känns allt svart och tomt. I några få minuter hinner jag tyvärr göra mycket skada, som jag några minuter senare aldrig skulle göra.

Som tur vet jag nu, vad som händer med mig då jag tar till självskadebeteende och på så sätt kan jag jobba mig framåt, vilket inte kommer att vara lätt eftersom det är något som funnits i mitt liv i så många år. Och tyvärr har jag fått och kommer säkerligen få ett och annat ärr på vägen, men trots det vet jag att jag är på rätt väg. Jag vet att jag en dag kommer att tänka för mig själv minns du den dagen du var redo att ge upp, och nu står du här. Fri från allt självhat och självskadebeteende.

OBS OBS! För att ingen ska missförstå, så handlar det här om bakslag, inte om aktivt självskadebeteende.

​​​​Passar på att ladda upp en bild med favorit människorna, de som alltid får en att skratta. ​

Likes

Comments

Hejsan! Längesen jag kollade in här nu, har nästan alltid fulla dagar som vanligt. Har hunnit vara på x antal utgångar, varit i skolan och som vanligt på sång och piano lektionerna.
Hur som helst så samlades vi alla gymnasie flickor hos Julias förra tisdagen, förfestade några timmar innan vi for vidare till baren och dansade där resten av kvällen. Länge sen vi alla samlades sist så det var på tiden!
I fredags var det after skii party på ollis som var kvällens plan. Började kvällen hos Matilda på förfest innan vi drog ut, hade en riktigt rolig kväll som slutade lång in på små timmarna.
Igår kväll kom Julia och Evelina hit innan vi gick till Filicias castel på pub quis, då det var slut gick vi vidare till baren en stund. Tog sovmorgon i morse, sen for jag och hämtade Kevin från skolan för att barnvakna honom några timmar. Ikväll har jag umgåts med Evelina och varit på promenad med syster, nu ska jag riktigt just börja göra mig klar för natten så jag orkar upp imorgon. Vi hörs!

Likes

Comments

Gokväll! Dagen började med jobb från morgonen. Sov väldigt dåligt och lite inatt så direkt jag kom hem tog jag en tupplur så jag skulle orka med dagen. Annars har det inte hänt något mycket mer idag! Har kollat på serie och badat bastu nu på kvällen, skönt ändå att ta det lungt en dag.

Igår gick jag till skolan och åt mat med syster och hennes kompisar, sen skrev jag omtent som jag inte tror gick så bra. Resten av dagen spenderades med Melinda, for och åt mat och så for vi en stund på loppis innan vi så småningom for hemåt.

Nu ska jag fortsätta att kolla serie en stund innan jag tar natten, hoppas jag sover bättre idag så jag har mera ork imorgon. Nåväl, godnatt!

Likes

Comments

Hej! Den här veckan har gått riktigt snabbt, har haft en del program så det har inte varit många timmar lediga.
I måndags steg jag upp och for till skolan och åt mat med Evelina och Julia, sen for jag på styrelsemöte som var över på femton minuter. Jag hade inget i skolan förutom det så jag gick hem och städade upp lägenheten, for och handlade mat och spenderade resten av kvällen framför serie. På tisdagen däremot hade vi en lång skoldag, från klockan tio till halv fyra. Direkt jag kom hem hoppade jag i duschen och fixade mig inför kvällen, vi hade samkväm med filicia styrelsen. Så först planerade vi några inkommande evenemang och sen förfestade vi. Sen for jag en stund till Elidas förfest innan några av oss landade på ollis dansgolvet. Dansade i några timmar tills jag gick hemåt.
Onsdagen bestod av skola följt av provläsning, och besök av syster. Idag steg jag upp vid tio tiden för att hoppa i duschen, sen körde jag mot kvevlax dit jag hade frissa tid. Tog ca 4 och en halv timme att färga och klippa mitt hår, och det blev verkligen en stor förändring. Kommer säkert ta ett tag att vänja sig helt och hållet men jag är riktigt nöjd. Ska visa bilder sen när jag får tagit någon i dagsljuset! Sen har jag också hunnit vara på piano lektion och läsa det sista till provet.
Nu ska jag så småningom börja sova så jag orkar upp och skriva tenten imorgon. I helg blir det en hemma helg i skärin eftersom jag jobbar i helg. Det blir i alla fall skönt att åka hem och samla nya krafter. Anyway, godnatt!

Likes

Comments

Godkväll! Nu är jag tillbaka till Vasa och min lägenhet. Är skönt att vara hemma även om det har varit en riktigt rolig helg. Styrelse utbildningen gick ut på att sitta och lyssna på många olika föreläsningar hela dagen så det var inte så speciellt roligt. Vid halv sju tiden hoppade jag på tåget och for till Karis. Vi började kvällen med mat innan vi for till Melanies internat och kollade film och bara myste.
Hela lördagen spenderades vid alberga shoppingcenter, hittade faktiskt riktigt mycket och nästan allt var på rea så är riktigt nöjd över det. På kvällen satte vi på en till film innan vi så småningom somnade.
Idag hann vi inte göra något, åt lunch och sen gick vi till tåget. Jag kom hem vid åtta tiden och sen dess har jag ätit och tagit det lungt. Är ledig ännu i morgon så då ska jag passa på städa lägenheten och öva inför några prov.
Denhär veckan är ganska lugn, tror jag. På tisdag ska vi i alla fall fira Elida, som fyller 20 år i morgon och sen på torsdag har jag bokat frissa tid. Har inte färgat mitt hår på ett år så ska bli spännande att ändra om det lite. Men nu närmar klockan sig tolv så de är nog dags för mig att sova, godnatt!

Likes

Comments

Hejsan! I skrivande stund sitter jag i bilen påväg till Åbo. Vi som är nya i styrelsen ska på utbildning där i morgon så övernattar där inatt. Sen i morgon kväll hoppar jag på tåget till Karis och spenderar hela helgen där med Melanie. Skönt att få lite miljöombyte ibland även om det inte är detsu längre bort.

I tisdags var första skoldagen sedan jullovet, hade endast en kort lektion så slutade tidigt. Sen skyndade jag iväg på sånglektion och så hämtade jag upp Elida efteråt. Mot eftermiddagen fixade vi mat innan några vänner till kom till mig på förfest, efter någon timme fortsatte vi till baren. Det blev en riktigt bra kväll trots att det inte var så mycket folk ute!
Igår var det dags för back to studielivet, så jag spenderade kvällen med leipis, helt bra kväll det också men jag var trött så for hem ganska snabbt. Är i alla fall glad att studielivet är igång igen, och att dagarna är fyllda med roligt program.

Nu ska jag lägga bort telefonen så inte den slocknar direkt. Ha det bra! 

Likes

Comments

Gokväll! Denhär måndagen har varit så bra. Började dagen med sovmorgon, sen åt jag frukost framför serie innan jag begav mig ut på promenad. Vädret var så härligt, solen lyste och det var passligt kallt! Bra start på dagen. Sen fixade jag lunch och så hämtade jag upp Elida, for och handlade mat för veckan innan vi for till hennes tillbaka. Åt fruktsallad och talade ikapp efter några veckor ifrån varandra. Ikväll var det också dags för årets första styrelsemöte, så det har jag också hunnit med.
I morgon ska jag till skolan till tio, sen ska jag också hinna på sånglektion. Mot eftermiddagen kommer Elida hit, vi ska fixa mat och sen blir det baren på kvällen så nu ska jag börja sova så jag orkar med dagen. Godnatt!

Likes

Comments

Hej! Igår jobbade jag morgonskift, så klockan två for jag hemåt. Umgicks en stund med kusinerna som var här innan dem for hem, sen fixade vi tacos som är en tradition på fredagar. Mot kvällen for jag till vasa, plockade upp Sofia på vägen dit. Vi for till fondis och satt där några timmar och bara pratade med varsin drink i handen. Mysigt! Efter några timmar hade gått rörde vi på oss och for och åt mat innan vi så småningom begav oss hemåt.
Mysig och bra fredagskväll!

Idag har jag jobbat kvällskift, så har inte hunnit med något annat idag eftersom jag sov länge imorse. Och nu ska jag riktigt just börja sova för att orka med ännu ett till morgonskift innan jag har jobbat färdigt för denhär gången. I morgon flyttar jag ockstå tillbaka till Vasa och så börjar skolan på tisdag igen. Skönt att komma tillbaka till vardagen!

Likes

Comments