Jag har nu pluggat tre terminer av sjuksköterskeprogrammet och har hälften kvar. Men först har jag tre månader av sommar att avnjuta. Jag ska jobba sex veckor av den tiden, men först är jag ledig i några dagar till. Alla andra i huset är borta på dagarna och jag är hemma själv med hunden och katterna. Jag försöker att hitta på saker att göra, men blir ofta less efter en liten stund. Jag vet helt enkelt inte hur man gör när man är ledig. Vad gör man egentligen när man har all tid i världen?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Motovation och välmående är något som jag tror är viktigt för alla människor. För mig är det viktigt att vara motiverad och må bra och det bästa sättet för mig att hitta motivation är att träna och att vara utomhus. När jag tränar känner jag hur mycket jag kan ta ut kroppen och jag vet att min kropp kommer må bättre av det (även fast kroppen ofta skriker av träningsvärk dagen efter). Jag mår alltid bättre efter att jag har tränat och jag blir mer bekväm med mig själv. Jag ser en ny människa i spegeln efter träningen. Motivation kommer av framsteg och välmåendet infinner sig snabbt. Att vara utomhus är fantastiskt. Jag kan erkänna att jag inte är nån äventyrsmänniska som klättrar i berg och vandrar i skogen osv, men jag tycker att det är härligt att vara ute. Speciellt när solen värmer och kvällar när det fortfarande inte blivit riktigt kallt. Man laddar batteriet lite när man är ute. Självklart finns det också många andra sätt men så här brukar jag göra. Ofta brukar man få tvinga sig till det första träningspasset, och kanske till det andra och tredje också, men sen går det lättare och motivationen kommer smygande.

Likes

Comments

Nu är jag mitt inne i en väldigt intensiv tentaperiod då jag sitter flera timmar i sträck i flera dagar och pluggar. Jag har en stoooor tenta om två dagar, så jag tänkte att jag kan dela med mig av mina bästa pluggtips!

Mitt första tips är att köpa hem något gott att sitta och knapra på medan du pluggar. Jag älskar att äta frukt när jag pluggar och man fyller på med energi i samma veva! Jag försöker att inte äta något allt för onyttigt dels gör att jag bet att jag inte kommer att träna särskilt mycket, och dels för att jag vill göra min kroppen tjänst!

Mitt andra tips är att ta små, kortare pauser under tiden du pluggar. Jag brukar kliva ut på balkongen och andas lite frisk luft eller spela några banor super mario eller candy crush bara för att tänka på något annat i 20 minuter. Jag brukar ta sånna här pauser varannan till var tredje timme, bara för att jag ska kunna fortsätta senare utan att helt tappa koncentrationen och för att jag ska ha något att SR fram emot.

Mitt tredje tips är att märka ut alla sidor i läroböckerna i förväg med lappar, då sparar man en massa tid på att slippa leta fram rätt sidor, och det ser inte lila tråkigt ut när allt är färgglatt och fint!

Mitt fjärde tips är att sitta i en miljö där du känner att du kan plugga. Jag till exempel kan absolut inte koncentrera mig när det är helt tyst utan jag vill gärna ha musik i bakgrunden, gärna inte i hörlurar utan från högtalare. När jag har hörlurar märker jag inte vad som händer i bakgrunden. Jag gillar också att sitta på biblioteket och plugga, men då kan jag inte sitta på en tyst avdelning! 😁

Mitt femte tips är att hitta en strategi som fungerar för just dig, lär du dig bäst av att se på filmer, lära dig ramsor, läsa tyst, diskutera, anteckna eller lyssna på vad andra säger osv. Jag gillar att läsa och göra anteckningar, men jag kan också tycka att det är värdefullt med lektioner för man får ofta en djupare förståelse när man får något förklarat för sig!

Tips nummer sex är att göra upp en plan för dagen innan du börjar. Jag brukar skriva ner på en liten post it lapp vad jag vill hinna med (jag älskar att skriva lappar och listor om allt!). På lappen skriver jag också saker som jag vill hinna med som inte är pluggrelaterat. Allt eftersom jag är klar med uppgifterna stryker jag bort dem från listan.

Tips sju är att göra matlådor i förväg om du bor ensam! Det är så värdefullt (tycker i alla fall jag) att ha maten klar och slippa laga den och diska bort och allt annat när jag vill hinna klart med plugget!

Mitt åttonde och sista tips är att sätta upp en tid för dagen då man lägger bort plugget och sätter sig i soffan och chillar, jag brukar ge upp klockan 21 (på måndagar är det nya criminal minds och det är onsdag är det greys som gäller! 😍). Sen är det bara att gå och lägga sig och börja om från början! 😊

Likes

Comments

Nu var det länge sen det blev nåt skrivet här! Det har hänt mycket sen sist. Jag har bland annat hunnit vara en vecka i fjällen, skrivit en tenta, deltagit på i alla fall två seminarium och nu råpluggar jag inför nästa tenta som är på onsdag!

Det är rätt så segt att sitta hela dagarna och plugga, men nu kan jag inte skjuta på det nå mer om jag ska klara den här tentan. Vi har nu ungefär 30 sjukdomar och massa andra tillstånd, processer och annat som vi ska kunna. Tidigare idag hade jag ett obligatoriskt seminarium, och i tisdags hade jag OSCE som är en examination på en massa praktiska moment. Men nu är det bara den sista stora tentan kvar att plugga till och sedan bär det av till Thailand för lite välförtjänt avkoppling! ☀️😍 Thailandsresan är det enda dom håller mig motiverad nu och jag har haft väskan packad nu i nästan två veckor! Men jaja nu är det tenta först, den får jag slappna av! But Keep you eyes on the price!
Hade så bra så länge så ska jag försvinna in i pluggvärlden i några dagar till!

Peace out! ✌🏼

Likes

Comments

Nu har äntligen avion gallerian öppnat här i Umeå! Jag va där igår på eftermiddagen och kikade och det är sjukt fint! Det liknar Birsta ganska mycket eftersom själva gallerian är rund och har två våningar. Det är väldigt mycket butiker och dessutom väldigt många bra butiker som jag gillar. Igår sprang jag in på Cubus, bikbok, Gina tricot och några andra butiker, men jag handlade inte så mycket. Hittade dock väldigt mycket fina kläder och skor som jag skulle ha köpt om man inte hade varit student och hade haft lite mer pengar på fickan 😜 Jag tror jag måste skaffa ett extrajobb så jag kan fylla på garderoben med nya kläder. Blir så shoppingsugen när det blir soligt och varmare ute! ☀️🛍

Hittade lite saker till Thailand i alla fall och en ny mössa vilket jag har behövt länge, men nu blir det inge mer shopping på ett tag, blir några inköp till inför Thailand men inget annat (kan jag ju försöka intala mig i alla fall)!

Likes

Comments

Dagen började med skola och sedan vidare mot medicinska biblioteket för ännu mer plugg och förberedelse inför seminarium. Sedan hann jag bara hem och åt middag innan jag åkte vidare mot träning.
Cardio training och core control stod på schemat idag! Core control var först ut, men tyvärr var det inget pass för mig, lite för lugnt och ledaren var inte så peppande som jag behöver. Cardion var desto bättre och jag pushade allt idag! Cardio training är typ som cirkelträning, fast det är tre olika cirklar med fyra stationer på varje och man går tre varv i varje cirkel innan man byter bana. Övningarna är väldigt blandade både styrka och kondition, skitjobbigt!

Morgondagen är ännu lite oplanerad men förhoppningsvis blir det lite träning och skola på eftermiddagen. På kvällskvisten åker jag och några kompisar till den nya gallerian och kikar in alla nya butiker! 😍😍

Likes

Comments

Mitt andra tips för en flawless sminkning är att använda sig av primers! Sminket håller då mycket länge än om man är utan primer. Jag använder Prime time från Bare Minerals som foundationprimer och till ögonlocken använder jag en primer från The Balm som heter Put a lid on it. Superbra produkter som gör att sminket håller hela dagen! Man tar bara en liten mängd och smörjer ut innan man applicerar det vanliga sminket, superlätt!

Likes

Comments

Gud va skönt det är ute! Idag hade man lätt kunna ta en tunnare jacka på sig, ingen mössa och inga vantar och solglasögonen på! Jag har suttit ute på balkongen nu i snart en timme och bara lapat sol och njutit. Hur skönt som helst! Nu längtar jag extra mycket efter sommaren då man kan gå i shorts och T-shirt och cykla runt utan risk att halka.

Katterna fick också följa med ut, men dem njuter inte lika mycket som jag. Dem måste ju ha sele på sig och sitter fast, dem är ju innekatter än så långe och är inte vana att vara ute. Så här länge har dem nog aldrig varit ute i ett svep sen dem föddes! När dem blir äldre kommer dem få gå ut som vanliga katter men än är dem för små 😊

Likes

Comments

Smink är ett stort men nytt intresse för mig. Jag började intressera mig för det för ungefär ett år sedan. När jag skulle börja köpa in saker så tänkte jag att det är bästa att köpa bra grejer på en gång. Jag googlade runt lite och kom fram till att jag skulle köpa borstar från sigma beauty, och det har jag inte ångrat! Bra borstar är A och O när det gäller smink! Har man inte bra borstat spelar det ingen roll hur dyrt och bra smink du har för du kan ändå inte applicera det fint.


Hittills har jag varit jättenöjd med Sigmas borstar, men det finns även ett annat märke som jag gillar väldigt mycket och det är Real techniques. Dem finns bland annat att köpa på HM och dem är lite billigare än Sigma men håller ändå hög kvalitet, och jag är väldigt nöjd med dem med!

Så mitt tips är alltså att köpa bra borstar redan från början! 💁🏼

Likes

Comments

Herregud, veckorna bara flyger förbi! Min praktik tog slut igår och dem fyra veckor jag varit där har verkligen flugit förbi. Jag har haft det jättebra och lärt mig väldigt mycket, bland annat har jag lärt mig att tolka EKGn lite lätt (det är väldigt svårt och det finns många saker som man håller utkik på, men jag har börja lära mig i alla fall). Jag har också lärt mig mycket om hjärtsjukdomar och hur dem behandlas och utreds. Som sagt väldigt lärorika fyra veckor!

Igår var det också 50 dagar kvar innan jag far iväg till Thailand med några kompisar! Helt sjukt! Vi bokade ju nyss känns det som och snart så ska väskan vara packad och vi sitter på planet dit! 😍🌴☀️

Träningen just nu går faktiskt väldigt bra och jag har kommit igång mer och mer med den och jag känner mig starkare och kan pusha mig själv. Främst är det huvudet som känns starkare och jag klarar av att köra lite hårdare! Under praktiken är man så himla slut i både kropp och knopp hela tiden eftersom man utsätts för nya situationer och man ska prestera hela dagarna och visa vad man kan. Men nu när praktiken är slut kan jag skifta fokus till träning igen och köra på stenhårt ni en tid framöver! 💪🏼 Imorgon blir det ett spinningpass och efter det har jag tänkt att jag ska träna att stå på händer och lite annat sånt. Jag var gymnast när jag var yngre så man kan ju hoppas att nån typ av muskelminne finns kvar! 😁 Och hur najs hade det inte varit med lite magrutor och att kunna stå på händer på stranden i Thailand! 😍

Likes

Comments