Ni får tycka det ät jätteskevt men jag har skrivit en krönika !!

Jag och min kompis var påväg till bussen, vi hade precis varit på bio. Busshållplatsen låg ungefär 100 meter från biografen, så det var ingen lång bit vi behövde gå. Men det var mörkt och mitt i stan, bara det gav mig en oroskänsla. Sen var vi inte ensamma ute på stan utan det fanns män runt omkring oss. Sådana män som var illaluktande av rök, hade byxorna halvt nerdragna och hade hår som såg ut som de inte blivit vårdat på flera veckor. Det fanns såklart också kvinnor och ickebinära i mängder runt oss, men det är männen, tillsammans med mörkret som ger mig denna oroskänsla. Den korta promenaden till bussen innehöll stress och väldigt mycket rädsla. Det på grund av män, äckliga män. Under tiden vi gick fick vi bland annat höra visslingar.

Visslingar, wow jo ja, jättemysigt kanske ni tycker? Men nej, att bli visslad på av män, gör en bara rädd.

Är det inte något man gör på hundar och typ katter? Visslar? Varför vissla på kvinnor? På människor?

Jag kände mig utstirrad av så många män, på ett sätt som att de ville åt min kropp, inte mig, utan hur jag såg ut, hur min kropp var formad och vad den kunde erbjuda.

Jag var enbart rädd under tiden jag och min kompis promenerade till bussen som skulle ta oss hem denna kväll.

Som om det inte redan var mycket, under gångtiden inträffade fler saker, utförda av män. Vi hade inte ens rört oss 20 meter, när en förbi cyklande man stannar precis vid trottoarkanten, där vi går. I oro och rädsla ökar vi båda takten, vi vet inte vad han kommer göra, vad han kommer säga, vi vet ingenting. En okänd man stannar vid våran sida, yttrar något jag inte riktigt kan tyda, men han viftar med sina händer på ett sätt som jag tolkar som “kom, hoppa på min pakethållare och följ med”. Nu sprang vi nästan, en helt främmande människa, en främmande man, vart skulle han ta oss, vad skulle han göra med oss, misshandla oss? Våldta oss?

Jag är rädd för att vara kvinna, det är läskigt. Jag är rädd för män, de är läskiga och äckliga.

Rädslan för män, usch, fyfan att vi kvinnor ens ska behöva ha en rädsla för män.

Emelie Netzler


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

hallå, igen, vad länge sen det var jag var här sist, 68 dagar sen? har haft en del saker att göra under dessa 68 dagar måste jag ändå säga. jag har bland annat sett harry styles , besökt en del av sverige man kan missta som utomlands, men nej, 3 timmar härifrån med BÅT ligger gotland. EN Ö. jag har besökt en ö, visst är jag cool !!!

just nu är klockan 11:30pm, coola jag som inte har min klocka på svenska, nästan glömt vad klockan är just nu i 'svensk tid'? okej nu tog jag i, klart jag vet att klockan är 23:30. gud, känner verkligen att dessa 68 dagar gjort att jag tappat blogg'stinget', lite osäker på vad jag ska skriva och hur. men tänker ändå att jag fortsätter detta inlägg med att berätta lite om harrys konsert och den oförglömliga gotlandsresan.

vi börjar med gottislandis trippen, den fina resan började den 1 november och tog sitt slut den 4 november. under dessa fyra dagar hittade vi på mycket kul. kom på nu att jag inte ens berättat vilka jag umgicks med, men det antar jag att ni redan vet, uppdaterade ganska mycket lite hela tiden på andra sociala medier. var där hemma hos ellen och alma, så ungicks ju självklart med dem, mer än de så var janelle, julia, johanna och sanna med, mycket fina människor. tillsammans hittade vi på en del men för att detta blogginlägg inte ska bli jättelångt och lite smått tråkigt att läsa så kan jag iallafall berätta lite om vad vi gjorde. vi lekte i lekparker, många lekparker, körde laserdome/lasergame, FIRADE HOV1s LÅT SLÄPP TILLSAMMANS (det viktigaste) och sen hade vi bara allmänt kul med varandra, ett besök på en djurkyrkogård får jag inte glömma att vi hann med också! som avslut på berättandet om gotland vill jag bara tacka ellen och alma för att jag fick komma och tack till alla er jag umgicks med, ni är superfina människor och jag hade jätteroligt mer er. <3

okeJ, harry konserten!!!!!! dagen började med att jag blir väckt 3 timmar tidigare än vad jag skulle vaknat. 07:15 blir jag uppringd av mina två kompisar (fanny & julia) som redan anlänt till fryshuset där han skulle spela. eftersom jag den natten sov i stockholm så hade jag planerat att mina kompisar skulle ta en plats till mig i kön och att jag skulle komma runt 11. när jag blir väckt får jag höra att något typ av insläpp redan kört igång och det dröjer ca 15 min innan jag är framme vid fryshuset. helt osminkad, otvättad och äcklig. men, jag klarade mig igenom dagen, och fick ändå en väldigt bra plats. själva konserten sen var helt magiskt, helt fantastisk, lite tråkigt dock att jag är en väldigt kort människa och tyvärr inte fick se så mycket. men trots det var upplevelsen helt sjuk. kommer helt klart gå på hans konsert nu i mars också, utan tvekan.

som avslut på detta blogginlägg tänkte jag nu lägga in lite bilder från både gotland och konserten. har saknat att blogga, så tänkte börja nu igen, hoppas ni inte ogillade detta inlägg iallafall.

imorgon ska jag förresten köpa hov1 biljetter 💓💕💖💗💘💞

kram <3


Likes

Comments

hej, har du någonsin verkligen tyckt om dig själv? så som du är? på riktigt, hela tiden? om ja, fyfan vad bra, jag ser upp till dig, om nej, jag skulle säga att jag inte heller har det, inte på riktigt. och jag skulle inte säga att jag gör det än idag heller, men jag försöker. för varje dag som går försöker jag tycka mig själv mer och mer, för hur jag ser ut, hur jag beter mig, hur jag är, jag försöker uppskatta och tycka om mig själv hela tiden, som emelie. det är svårt, det håller jag med om, jag har försökt länge och som sagt har jag inte kommit dit till det stadiet där jag gör det än, inte ens lite. häromdagen var jag nära på att gråta, inget farligt eller dumt med att gråta, inte alls, men anledningen till att jag var nära på att gråta var för att jag inte tycker jag räcker till, att jag är dålig, mycket sämre än alla andra. just detta tillfälle var angående skolan, men jag hade en dålig dag. idag har mitt skolarbete gått jättebra, just då gjorde det inte det och inte förra veckan heller, men idag har det gått svinbra. idag skulle jag säga att jag uppskattat mig själv en liten stund iallafall, har du tyckt om eller uppskattat dig själv idag? en liten stund? om ja, fantastiskt. om nej, snart gör du nog det. jag gör det inte varje dag, ingen gör det varje dag.

för att vara ärlig så är allting rätt skevt, det är ju inte direkt vi själva som bestämmer oss för att ogilla oss själva? det låter ju jättekonstigt? det är samhället, samhället som säger hur man ska klä sig, bete sig, om man är fin eller inte och om man passar in. visst är det rätt skevt? att samhället ser ut såhär idag? vi alla måste lära oss att tycka om varandra, oss själva och alla runt om kring oss. sluta lyssna på andra, sluta låta andra bestämma över oss och säga hur vi ska se ut, bete oss och hur vi ska vara. vi alla måste försöka tycka om oss själva och uppskatta oss själva. det är det viktigaste egentligen, att vi tycker om oss själva mer än vad andra tycker om oss. för jag är bäst av alla och du är bäst av alla.


såhär såg jag ut idag!

kram


Likes

Comments

hallå hallå, denna dag har varit jättebra, jag skoja, denna dag har varit svintråkig. förutom att ha umgåtts med min hund då, han har gjort dagen lite bättre iallafall. egentligen så vill jag inte vara en tråkig bloggare och endast skriver om hur mina dagar varit och vad jag hittat på. men som nybörjare på detta så har jag svårt att komma på saker att skriva om som tidigare sagt. därför tänkte jag nu berätta att jag tränat idag och för att vara ärlig så är det träningen som förstår mina söndagar. jag ogillar verkligen den, inte på grund av att jag rör på mig, absolut inte, utan för att jag inte tycker det är roligt. nu ska jag sluta prata om det. hur har eran dag varit, mår ni bra? för att vara ärlig så mår jag också bra, bara att dagen varit dålig.

förresten, jag duschade nyss, wiho! vad! intressant! sen sminkade jag mig lite och nu sitter jag och försöker få ihop detta roliga blogginlägg, lite svårt måste jag faktiskt säga, men jag tycker ändå att jag gör det bra. sen såg jag att det är rätt så många som hittat it, 110 läsare tror jag jag hade sist jag kollade. VAD KUUUL!

mitt i detta bloggskrivande lyssnar jag faktiskt på musik, wow vad oväntat, men mitt liv består nästan av musik. det är rätt sjukt, jag lyssnar på musik under hela min vakna tid PLUS när jag sover. jag somnar ALLTID till musik och då är det oftast oskar linnros jag lyssnar på, hans nya låtar är typ de jag lever för. lyssnar ni på honom? eller vad lyssnar ni på? OM ni lyssnar på hans musik, vilka/vilken låt/låtar är era favoriter. skulle jag vara tvungen att välja skulle jag säga att mina favoriter är bäst och fri. helt fantastiska låtar.

kram

https://open.spotify.com/track/1KZisUrtRpcafagqjIqwDG - oskar linnros - bäst

https://open.spotify.com/track/2HdwWqPjWZrgH0jVowNIqH - oskar linnros - friLikes

Comments

jag har en konstig känsla i kroppen, en känsla jag haft någon enstaka gång innan. en förväntansfull men ändå väldigt pirrig känsla, detta på grund av att jag skaffat blogg och inte har en jävla aning om varför jag gjort det, vad jag ska skriva eller hur jag ska skriva. jag menar, detta inlägg tycker jag blev väldigt skevt. varför skulle ni vilja veta om mina känsla av att ha skaffat blogg? det är ju inte så jätte-intressant? aja, det är en bra fråga, men jag väljer, även fast det är skevt att publicera detta inlägg och låta det vara kvar. kanske tycker ni något annat? vi får se.

iallafall, trots denna konstiga känsla är jag glad och smått taggad på att jag skaffat blogg, som jag försökte framföra innan så har jag ingen aning om vad jag ska skriva eller hur jag ska skriva, men jag antar att det kommer. det är vad jag hoppas på iallafall.

hursomhelst, här e jag! hoppas min fina tid som bloggare blir kul. känns fel att kalla mig bloggare, men är jag det nu? en bloggare?


Likes

Comments