Header

Våren 2018 är verkligen fylld med saker att se framemot. Flera resor är inplanerade och vi tar äntligen studenten. Här kommer därför lite saker jag har att se fram emot detta år.

  • På sportlovet åker familjen iväg på kryssning i arabiska havet, alltså vid Dubai och Abu Dhabi.
  • 2 dagar efter hemkomst från Dubai bär det av till Madrid med några kompisar. Sååå taggad på denna resan
  • I maj åker jag i väg till Prag med några kompisar, och resten av lunds elever som kommer vara där samtidigt
  • I juni är det dax för bal
  • 12 juni tar vi äntligen studenten! Efter många jobbiga år i skolan kan man äntligen pusta ut, ett tag iallafall.
  • 18 juni drar jag iväg till Spanien med ett gäng härliga tjejer. Vi börjar att spendera en vecka i Fuengirola och tar ett stopp i Madrid på vägen hem. Kan inte vänta på denna resan!!

Längre än så finns det faktiskt inga planer. Efter resan till Spanien hoppas jag på att kunna jobba en del och vad som händer till hösten är högst oklart. Att påbörja en full universitetsutbildning står inte på schemat. Känner att det kan behövas ett avbrott från skolan ett tag och dessutom är jag inte säker på vad jag vill plugga. Har lite funderingar på statsvetenskap eller sociologi, men det få nog vänta.

Kanske kan man plugga någon enstaka kurs i exempelvis engelska, spanska eller psykologi. Engelskan behöver definitivt förbättras, spanskan vill jag hålla igång och psykologi är ett ämne jag vill fördjupa mig i. Kanske ska fundera vidare på det!

Drömmen är ju att komma ut i välden. Plugga engelska i Australien eller London eller plugga spanska i Madrid. Sydamerika hade varit underbart att komma till och likaså Afrika. Men detta får nog tyvärr vänta ett tag, om jag inte skulle hitta något perfekt.

Så tiden efter studenten är högst oklar, men som det ser ut nu stannar jag i Sverige ett tag, kanske pluggar någon kurs och jobbar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Tänk att det idag är ett år sedan vi satte oss på planet till Madrid. Helt ovetandes om vad som väntade. Åkte hem till en främmande familj som sen blev ens vardag och dagen efter började vi på en helt nu skola med nya lärare och elever. Inte kunde jag ana hur mycket glädje och minnen det skulle bidra till.

Idag har vi äntligen lämnat in vårt gymnasiearbete. En extrem lättnat kan jag berätta! Det arbetet har verkligen tagit upp all tid, och även om det varit väldigt intressant så har det mest varit kopplat med ångest. För att fira detta blir det nu middag och en drink med tjejerna. Det förtjänar vi!

Likes

Comments

Åhh vilket bra år det varit! Dock måste jag väl säga att det varit både det bästa och sämsta året i mitt liv. Men det positiva tar absolut över när jag tänker tillbaka på året!

Våren var helt underbar som jag skrivit så mycket om tidigare, och ska därför inte göra det nu igen. Men månaderna i Madrid var verkligen det bästa som hänt och jag ska inte ljuga om att jag saknar det varje dag.

Hösten har varit lite kämpigare, men tog mig igenom den också. Många tuffa dagar som tyvärr fortsätter även in i 2018 men det ska inte låta allt roligt glömmas bort. För även under hösten har jag haft underbara stunder!

Och även om det känns jobbigt att inte vara tillbaka i Madrid ser jag framemot den kommande våren. Massor av härliga resor är inplanerade, studenten närmar sig och hoppas på att det kan bli en del mysiga kvällar med vänner och familj.

Blir svårt att slå 2017, men 2018 kommer bli grymt!

Likes

Comments

Idag är det 6 månader sedan vi spenderade vår sista dag i Madrid. Har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjorde den dagen och avslutningsdagen. Känns galet hur fort tiden går!

Helt otroligt hur många underbara minnen man skaffade sig och hur mycket man lärde sig. Träffade så underbara människor och upplevde så mycket roligt. De månaderna är verkligen fyllda av glädje även om det är en extrem saknad som kommer när jag tänker på det.

En saknad av en underbar stad, härliga människor, ett fantastiskt språk, händelserika dagar och en trygghet. Att gå runt på Madrids gator, komma upp från metron vidTribunal eller Plaza del sol, gå runt i Retiro eller sätta sig på ett mysigt café saknar jag varje dag.
Tryggheten är det absolut jobbigaste. Både tryggheten i staden och människorna jag hade omkring mig, men allra mest den tryggheten jag kände hos honom jag gick och pratade med minst en gång i veckan som jag har haft svårt att hitta här hemma. Herregud vad han har lärt mig mycket som dagligen finns med mig. Så måste bara försöka omvandla det till något positivt, men det är inte lätt.

Men allt detta tillsammans skapade de bästa månaderna någonsin. Kan inte förklara lyckan över att få ha varit med om detta. Saknaden är jobbig, men det visar bara hur underbart allt var. Vill bara spola tillbaka tiden och fortsätta livet i Madrid ett tag till.

Likes

Comments

Hej på er!

Händer inte speciellt mycket just nu. Imorgon får vi jullov vilket är mer behövligt än någonsin just nu. Har varit totalt slut senaste veckan med noll energi och motivation. Så ett lov kommer väldigt lägligt.

I helgen har det varit jobb på schemat men även en tur till Köpenhamn blev av vilket var lika trevligt som vanligt. Igår efter jobb stack jag och träffade tjejerna från klassen för en sleepover och lite julmys. Det blev pepparkaksbak och sen kröp vi ner i soffan med varm choklad framför The Holiday, sååå mysigt. Dock var vi inte lika pigga när vi vaknade idag men det var det värt!

Likes

Comments

Gårdagen spenderades i Köpenhamn med 3 underbara tjejer. En extremt välbehövlig dag där alla andra tankar försvann ett tag och vi bara strosade omkring på julmarknader, in i butiker och åt gott. Bästa dagen på länge!

Kände dock redan under kvällen att något inte stod helt till rätt med mig och idag när jag vaknade hade feber och ont i halsen. Känner bara att det inte finns tid till att vara sjuk just nu men lite skolarbete ska nog kunna göras ändå.

Likes

Comments

Hej på er!

Morgonen började med att jag knappt kom ur sängen så trött jag var och hela förmiddagen gick jag runt med en ångestkänsla som jag inte vet vad den berodde på. Svårt att förklara känslan men det blir som ett tryck över bröstet som inte försvinner och en krypande känsla i hela kroppen. Men efter lunchtid försvann det och det var dax för en mässa angående olika utbildningar och universitet med mera.

Mässan gav väl inte speciellt mycket egentligen men det var iallafall intressant att få prata med de som kunde sin sak. Själv har jag inte speciellt mycket tankar om vad jag vill hitta på. Kan inte riktigt tänka så långt fram just nu, men att sticka utomlands ett tag står iallafall på listan. Kanske jobba eller plugga i Madrid, förbättra min engelska i London eller Australien eller varför inte åka som volontär till något spännande land. Rent studiemässigt har tankarna varit lite på statsvetenskap eller något som berör sociologi eller psykologi. Så lite tankar finns det men inte mer än så.

Sitter nu och försöker bli klar med alla läxor som ska in i kväll och imorgon plus försöker att få in alla fakta om Hinduismen och Buddhismen. Går väl inte jättebra måste jag erkänna. Kommer ingenstans på engelskan som ska in idag vilket för att jag inte kommer igång med det andra heller. Men jag får ge det ett nytt försök nu.

Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Hej på er!

Här ekar det mer tomt än någonsin, men livet har kommit emellan och tiden räcker inte till. Tiden räcker väl egentligen inte till något längre.

Som jag skrivit tidigare har det inte varit det lättaste att komma hem från Madrid och tankarna är ständigt borta i Spanien. Men samtidigt måste man inse att den upplevelsen nu är slut och man måste leva i nuet här hemma, inte det lättaste men det är tyvärr verkligheten.

Som jag skrev när jag kom hem uppstod Madrid det problem med maten och träningen när jag var iväg och väl hemma fick jag diagnosen atypisk anorexia, och ärligt talat hade det väl börjat långt tidigare men då fanns det mer i tankarna. Den biten har inte varit lätt här hemma heller men det är betydligt bättre och nu sitter det mer i huvudet igen men tankarna kretsar ständigt kring det. Dessa tankar tar otroligt mycket energi och att kämpa emot dem och gå på en massa behandlingar har inte varit lätt vilket lett till andra saker och att jag generellt inte mått eller mår så bra. Det skiftar från dag till dag, En dag känns allt bra medan nästa morgon är det svårt att ta sig upp och iväg till skolan eller jobb.

Allt detta beror antagligen på att jag under många år varit extremt osäker i mig själv, litar aldrig på mig själv, känner mig osäker i alla situationer, håller allt för mig själv och tankarna är helt enkelt över lag negativa när det kommer till mig själv. Att ständigt gå runt och känna att man inte räcker till, hata sin kropp och känna sig osäker i sociala sammanhang skapar en ständig ångest och tar på krafterna.

Dessutom har vi skolan som är fruktansvärt jobbig just nu och med alla andra tankar blir det ibland för mycket. Kroppen lägger halvt av och jag kan inte ta tag i viktiga saker. Kan inte koncentrera mig eller ta tag i plugget vilket självklart skapar ännu mer stress.

Så detta är väl andledningen till varför uppdateringen är som den är och även på grund av att det inte händer så myclet intressant. Men vi hörs när något roligt dyker upp!!

Likes

Comments

När skolan är i full gång och mörkret kommer tror jag det är viktigt för alla att ha saker att se framemot. Även om jag älskar hösten och vinter har jag märkt att man blir tröttare, antagligen på grund av mörkret.

Saker jag ser framemot

• Timbuktus föreställning i november

• December månad och allt vad det betyder

• Julen. Självklart längtar jag till julen. Älskar allt som hör till den högtiden. Julmarknader, julmat, julgodis, snö, doften av gran och alla tända ljus

• Köpenhamn med ett gäng underbara tjejer till jul

• Julafton såklart

• jullovet

• På sportlovet bär det av mot Dubai och kryssning

• I maj väntar en resa till Prag

• Allt som har med studenten att göra. Är inte den som är överexalterad inför själva studenten men kan ju inte säga något annat än att det ska bli skönt att slippa plugget ett tag.

Bilder tagna från Pinterest

Likes

Comments