Det är konstigt med fobier. Hur kan man vara så rädd för saker som kan vara helt ofarliga? Jag är rädd för mörker och trånga utrymmen. Mörker - helt ofarligt. Trånga utrymmen - 80% helt ofarligt.
En person sa till mig en gång 'Jag är inte rädd för mörkret, jag är rädd vad som finns i mörkret'. Det var bra sagt, så är nog jag med. Jag är rädd för det jag inte kan se. Då känns det ganska självklart att vara mörkrädd.
Men klaustrofobi? Trånga utrymmen är helt ofarligt, är jag i ett stängt rum för länge kan jag få panik. Det förstår jag inte varför.
Det är bara fyra väggar, det är inte väggarna som är farliga, det är tankarna om hur farligt det är.

"Att vara rädd är ett val. Missförstå mig inte nu, fara är mycket verkligt, men räds
la är ett val."


Likes

Comments

Jag var på sjukhuset förut. Jag gick mot entrén, jag gick tyst. Inte ens skolsulorna gjorde ett ljud. Inte ens mina egna andetag hörde jag. 

Så såg jag en flicka. En liten flicka, hon var nog runt åtta år. Hon sprang med glada steg bredvid en lång man, troligen hennes pappa. För varje steg hon tog sparkade hon till hennes långa rosa klänning. Klänningen såg också glad ut, den var rosa som sagt med glada stänk av gula fläckar. 

Hon såg så glad ut, hon sprang bredvid sin pappa. Hon höll honom i handen och kramade ett gosedjur i sin andra hand. Jag kommer inte ihåg men jag tror att det var en varg, en gosedjursvarg. 

Undra om hon förstod hur lycklig hon är. Lyckligt lottad. Hon var söt, hon var glad och hon hade någon som brydde sig om henne. Hon var barn. När man är barn finns inga problem. Det största problemet handlar ofta om en leksak. Tänk att va så lycklig som hon såg ut att vara just då. Det gjorde mig lycklig att bara se henne. 

Likes

Comments

Jag satt och tittade på film förut, det var en man i filmen som hade lurats till att skriva på ett kontrakt. I kontraktet som han skrev på trodde han att han skulle få en ledig dag. Han ville mycket gärna ha en dag ledig från allt. Men det kostade att få ledigt, och eftersom det var en film med mycket magi i så kostade det en dag av hans liv. Mannen sa att han kunde ta vilken dag som helst ur hans liv. 

Mannen fick som han ville, en dag ledig från allt men allt eftersom så inser han att dagen han hade tagits ifrån var dagen han föddes. Efter den här lediga dag kunde han inte komma tillbaka till sitt vanliga liv eftersom han aldrig föddes. Efter den här dagen skulle han dö. 

Eftersom han aldrig föddes hade han aldrig träffat sin fru som han hade innan kontraktet. Han hade ingen familj kvar, ingen fru, inga vänner, inga barn. Han hade inget. Han ville ha en ledig dag och fick det men han var så desperat efter att få det han ville ha just då att han gav upp allt det ha  hade för att få en sak han ville ha för stunden. 

Den enda repliken jag kommer ihåg från filmen är "Man vet inte vad man har innan det är borta". 

Små ord får mig tänka otroligt mycket.

Likes

Comments