Min psykiska (o)hälsa och tabletter

Hallå där!

Den senaste tiden har jag haft mycket ångest. Jag har också pendlat mycket upp och ner i både känslor och energi. I slutet av förra veckan och under helgen har jag känt att jag varit påväg att dippa neråt. Men igår hade jag fullt med energi hela dagen och var fullständigt i gasen. Så det svänger rätt rejält kan man säga. Detta ledde då till som så många gånger förr att jag inte kunde sova. Jag ska tillägga att det inte alls var några problem att sova de dagar jag kände mig nere. Jag tog i alla fall min nya medicin som jag ska ta till natten vid behov. Hjälpte den då? Nej, inte det minsta. Effekten av den medicinen tog ett tag att kicka in (Måste förmodligen ta den tidigare än jag gjorde). När jag väl hade somnat så vaknade jag före 05 imorse. Det kändes precis som att jag inte sovit en endaste blund. Jag fick kanske 4 timmars sömn, men jag kände ändå pigg när jag vaknade.

På tal om mediciner. Jag har fått massor med nya mediciner utskrivna. Känns som ett helt apotek här hemma. De medicinerna jag fått är Venlafaxin 37,5 mg som ska trappas upp till 3 tabletter/dag under två-fyra veckor, samtidigt ska jag trappa ner på paroxetinet som jag tagit nu ett tag. Så just nu tar jag 1,5 tablett paroxetin och 1 tablett venlafaxin varje morgon. På kvällen tar jag 1 tablett Risperidon 0,5 mg som eventuellt ska höjas till 2/dag. Som behovsmedicin har jag Lergigan 5 mg som ska tas morgon, lunch, middag (de dagar jag behöver). Inte nog med det så har jag även Lergigan 25 mg som ska tas till natten vid behov samt Propavan 25 mg (den jag tog igår som inte fungerade).

Jajjemen, livet består av tabletter för tillfället. Men jag är väldigt glad över att ingen av medicinerna är beroendeframkallande. Hoppas bara på att de funkar nu också.

Som om det inte vore nog med alla tabletter så ska jag även få remiss för Hjärnröntgen samt EEG (läsa av hjärnaktivitet, eller nåt).

Bättre än så här blir det väl inte i nuläget. Men på måndag börjar jag iaf arbetsträna. Mer om det senare

Hoppas ni har det bra! Vi hörs snart igen.

Gillar

Kommentarer

Psyketsbaksida
Psyketsbaksida,
Jag har också massor av tabletter. Känns ibland som att livet kretsar kring dom. Kramnouw.com/psyketsbaksida
Emeliewiktoria
Emeliewiktoria,
Ja men verkligen 😞 kramnouw.com/emeliewiktoria
Harriet
Harriet,
Massa styrke kramar till dig, hoppas allt vänder snart. Kram <3www.harrietgripenberg.com/blogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg