Sluta jämför dig med andra

Det finns ingen som dig

​Hur många är det inte som dagligen kollar igenom sociala medier och jämför sig med andra? Jag är en av de. Jag sitter dagligen och scrollar igenom mitt instagramflöde och ser bilder på massa olika modeller och fitnesskonton, bilder på människor jag anser har en snygg kropp som jag strävar efter när jag tränar. Sedan jag blev intresserad av träning har jag börjat följa en massa olika konton för att få inspiration men framför allt motivation. Men visst får man inspiration men ibland vänds tankarna till något negativt och man börjar jämföra sig med sin inspiration. 

Det är så många gånger om dagen jag kollar mig i spegeln och undrar varför inte jag har lika smal midja, lika stora höfter eller lika platt mage som tjejerna på bilderna. Man glömmer lätt bort hur bilder kan förvilla ögat eller hur en vinkel kan förminska och förstora. Emellanåt måste man stanna upp och vara kritisk, för vem vill inte framhäva sina bästa sidor på bild? Jag vet själv vilka vinklar och sidor jag gillar att fota mig själv från, och det är klart att det inte bara är jag som tänker så. 

Jag tränar och försöker tänka på min kost och visst kommer jag också bli starkare och få en mer tränad kropp, men jag kommer aldrig att se ut som någon av de där tjejerna, för min kropp är unik och det är viktigt att komma ihåg. Min kropp kommer aldrig se ut som någon annans. Jag vet därför att jag inte borde jämföra mig med dem, även om det lätt händer när man dagligen matas in med olika bilder och ideal. Jag har därför bestämt mig för att bli den bästa versionen av mig själv, för bättre än så kan jag ju inte bli? 

Gillar