Så här kommer en liten "hur mitt aupair äventyr sätt ut än så länge". Vad har hänt? Vad har jag gjort? Hur har jag trivts?

4 maj 2018
Jag matchar med min nuvarande värdfamilj och det blir bestämt att jag ska bli just deras Au Pair.

8 oktober 2018
Dagen då jag hoppade på flyget och åkte iväg mot nya äventyr. Jag kommer ihåg att det var en massa blandade känslor innan detta. Självklart såg jag fram emot Australien och mina nya äventyr något otroligt mycket, samtidigt som jag tyckte det var väldigt jobbigt att läsa alla där hemma. Men även att utmana sig själv med detta äventyr var skrämmande, men något som jag verkligen ville göra. Här sitter jag och min lillebror på flygplatsen och kramar om varandra för sista gången på ett bra tag.

9 oktober 2018
Jag kommer fram till Sydney mitt i natten. Trött, hungrig och lite smått irriterad på de personer som satt bredvid mig på sista flygresan. Lyckligtvis kom jag igenom alla säkerhetskontroller utan problem och lyckades fylla i alla papper papper och deklarationer helt rätt. När jag väl kom ut från flygplatsen och försökte leta upp en personen från AIFS som skulle hämta upp mig hittade jag ingen. Och detta var första prövningen på min resa. Där stod jag, ensam mitt i natten på andra sidan jorden helt ensam. Lös situationen... så mycket mer gick det inte att göra. Med lite tissel och tassel så löste det sig och jag satte mig på tåget och kom fram till hotstelet. Denna natten hade jag hostel rummet för mig själv vilket var väldigt lyxigt och härligt. Så fort jag kom in gjorde jag inte så mycket mer än att byta om till pajas och sova. Jag var så fruktansvärt trött!

10 oktober 2018
Jag går upp hyfsat tidigt på morgonen för att så snabbt som möjligt ställa om tiden. Jag klär på mig och gör i ordning mig för att gå ut och möta Alice, min kompis från Sverige, på en brunch. Helt ärligt hade det inte kunnat bli bättre än att träffa henne där dessa dagarna. För första natten var så fruktansvärt jobbig och jag kände "jag kommer inte klara detta". Men Alice fick mig på bra humör och nu var jag mer taggad än någonsin för att träffa min värdfamilj. Alice visade mig runt och jag såg Opera huset, Harbpur Bridge, Botaniska trädgården och en massa massa mer. Tyvärr hade jag väldigt otur med vädret när vi var där... :-( Men vad gjorde det när jag hade det toppenbra ändå!

12 oktober 2018
Jag flyger till Perth för att träffa min värdfamilj för första gången. En nervig men förväntansfull flygtur. När jag kommer fram står min värdfamilj på flygplatsen och tar emot mig. Och vi hoppar in i bilen för att åka till mitt nya hem för ett tag. Detta var en riktig toppen dag samtidigt som den var var läskig och man kände sig lite halv vilsen/ivägen för man hade ingen aning om vilka man bodde hos eller vilka personerna var... Men oj så bra det blev <3

14 oktober 2018
Jag gör min första arbetsdag som AuPair! Min vvärdpappa jobbar hemifrån denna dagen så han hjälper mig igenom alla morgon rutiner och visar mig hur de brukar göra och visar mig till skolan samt att han är med mig när jag kör i vänstertrafik. Dagen innan var vi ute en liten runda och övade först, haha, men jag känner mig fortfarande riktigt nervig inför det. Det är mycket att tänka på men det går hur bra som helst.

17 oktober 2018
Denna dagen träffar jag min första vän i Australien. Vi får kontakt via Facebook och så visar det sig att vi bor grannar... hur lustigt? Men helt fantastiskt och jag är så glad att jag träffar henne och att vi klickade så bra. Kan inte ha önskat mig en bättre vän så nära <3

22 oktober 2018
Jag var tillsammans med Kirsi och hennes vän (som numer är även min vän) Chelsea på en första dagsutflykt. Vi åkte upp till <perth och besökte Crawley Edge Boatshed och den Botaniska trädgården.

25 oktober 2018
Jag var i Mandurah med Kirsi under en fredags förmiddag när våra värdbarn var på skola och dagis. Vi var en stund på stranden och solande och sen så gick vi en promenad där vi bland annat stötte på en Pelikan.

27 oktober 2018
Kirsi och jag åker upp till Lancelin och besöker en av de finaste stränder jag någonsin sett och vart på. Helt kritvit sand och vattnet är bara wooow!

28 oktober 2018
Jag träffar Amanda i Perth. Världens mest underbara person och den person som verkligen har gjort att mina tre första månader här har vart helt fantastisk. Amanda visar mig runt i Perth och vi snackar om allt och lite till. På en väldigt kort tid blev hon en av de personer jag litar mest på och jag vet att jag än idag, trotts att hennes au pair tid är över nu, alltid kan fråga henne om råd eller bara berätta allt som känns jobbigt. Jag önskar alla nya au pirer att träffa en Amanda. För inte bara hjälpte hon mig med au pairandet och att visa runt mig i Perth, utan hon är nu en vän för livet <33

7 november 2018
Jag tog bilen bort till Point Peron i Rockingham och hade en egen liten dagsutflykt medan J var i skolan. Hade med mig lite frukt och fikade på stranden samtidigt som jag gick runt och njöt av den nya platsen jag hittat.

10 november 2018
Jag var på Adventure world med min värdpappa, J och L

16 november 2018
Tittade på min första solnedgång i Australien

17 november 2018
Min värdmamma fyller år så vi åker och besöker Perth Zoo.

18 november 2018
Spenderar en lördag tillsammans med Amanda nere i Mandurah.

22 november 2018
Åker på en förmiddags utflykt med Kirsi och Chelsea till Serpentine National Park.

25 november 2018
Jag besöker min farfars kollegas dotter som bor med sin familj i Perth. Riktigt trevliga personer och jag hade verkligen en underbar förmiddag. Catarina visade mig runt i området närmst dem och ja, en toppen dag helt enkelt.

11 december 2018
Jag var ute och campade med min värdfamilj i Dwellingup.

23 december 2018
Var på Scarborough Beach.

25 december 2018
Firade jul med min värdfamilj.

29 december 2018
Var och besökte Black Diamond lake och Gnomesville med Kirsi.

31 december 2018
Jobbade på förmiddagen och åkte sedan in till stan för att träffa mina vänner och fira nyår!

Såhär har början av mitt au pair äventyr sett ut! I alla fall när det kommer till resor och utflykter. Hoppas ni haft ett toppenbra 2018 också, så satsar vi på ett minst lika bra 2019 med ännu mer äventyr! Massor av kramar från Australien <3

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229