Gravid - v37 - Smärtlindring vid förlossning


Avklarade veckor:
Idag är vi inne i vecka 37, exakt är det 36+3.

Sömn: Jag är ganska trött om dagarna så att vila mycket har känts bra. Sömnen på nätterna är likadan som tidigare men det blir jobbigare och jobbigare för varje natt att behöva resa sig från sängen när man ska gå på toa. Har fortfarande smärta till och från vissa nätter i höfterna samt vid nedre revbenen på högersidan, så jag fortsätter att vända mig fram och tillbaka. Tur att Daniel sover sig genom nätterna ändå!

Mående: Har varit lite extra känslig senaste dagarna. Haft lätt till tårar, men aldrig av att jag är arg eller irriterad utan tårarna har kommit då jag bara är så fruktansvärt lycklig just nu. När jag tänker på hur fantastisk sambo, härliga vänner och fin familj jag har kan jag börja gråta, ja, när jag bara tittar på Daniel så rinner tårarna ner för kinderna. Jag är så lycklig i allt som sker och vill nu bara att Mini ska komma och ge oss ännu mer kärlek!

Kropp: Jag är tung, mina kärleksärr blir fler och större, jag har ont i kroppen när jag sover (höfterna/revbenen) och jag har något tyngre att andas vissa stunder på dagarna. Jag fortsätter att vagga fram och foglossningen som är vid ljumskarna sitter i varje dag.. Jag har också fått nästäppa senaste dagarna som gör att det känns ännu tyngre att andas.. Jag hoppas inte det är någon förkylning på g, hua!

Uppdatering kring propparna och läkarbesök: Här finns det inte mycket nytt att säga egentligen. I förra veckans uppdatering kan ni läsa det senaste som vi tillsammans med specialistmödravården kom fram till, ni hittar den här. Imorgon ska jag i alla fall till specialistmödravården för att lämna blodprov då jag sen i måndags gick ner till en lägre dos av medicinen.

Övrigt: I tisdags hade jag ett möte med min barnmorska där även Daniel följde med. Vi fick höra hjärtljuden på vår lilla grabb, hon mätte magen och tog blodtrycket på mig - allt såg så fint ut så! Det vi pratade om på den här träffen var hur jag och Daniel ser på den kommande förlossningen. Vad jag i första hand vill ha för smärtlindring och om vi hade några andra önskemål.

Jag har funderat lite på just smärtlindringen och kommit fram till att jag i första hand tänker mig massage, värme, bad och lustgas, men att jag också litar på personalen på förlossningen och deras rekommendationer. Epidural vet jag inte ens om jag kommer kunna ta eftersom det måste gå ett antal timmar från sista sprutan, dock vet jag inte hur aktuell epidural skulle vara ändå för mig, det är inte mitt förstahandsval just nu. Jag kommer i första hand vilja gå på den smärtlindring jag nämnde ovan, men anser läkare (i samråd med mig) att annan smärtlindring vore bättre så är jag öppen för det också. Förlossningen går inte att bestämma till punkt och pricka utan man får flyta med så gott det går, så tänker jag! :-)

Magbilder från vecka 6

Vår lilla vintermelon

Gillar

Kommentarer