Gravid - v34 - Uppdatering från veckans möten

#bestofnouw #gravid #uppdatering


Avklarade veckor: Idag är det 33+3, dvs vi är inne i vecka 34.

Sömn: Jag har under några nätter nu i veckan haft ont på högersidan av bröstet, känt smärta där jag haft ont från och till ett tag nu sen blodpropparna. Smärtan är inte värre än tidigare, men det är jobbigt när man känner av det just på nätterna, det blir svårt att sova när man har ont. Jag vänder fortfarande på mig ofta på nätterna pga värken i höfterna också, går verkligen inte att ligga för länge på en sida.. Annars är inte sömnen så himla förändrad.

Mående: Dagarna är upp och ner. Vissa dagar är jag piggare och orkar hålla på här hemma medan jag andra dagar mest vill ligga och sova. I onsdags var en sån dag då jag inte orkade göra något annat än vila hela dagen. Mitt mående går lite upp och ner, känner mig oftast positiv och glad men när tröttheten kryper på så tonas den där jätteglada Emelie ner lite grann. Tycker också att det från den här veckan har blivit lite mer ansträngande att vara gravid, mest av den anledning att det börjar bli tungt att gå runt och bära på all extravikt som tynger ner ryggen och tar energi från en + att det redan varit tyngre ett tag pga blodpropparna som gör andningen jobbigare och ger smärta i bröstet.. Nu längtar jag mest efter att få ut honom till oss, tänk vilken fantastisk känsla!!!

Kropp: Jag har börjat känna att det stramar lite utanpå magen, känns som att huden är så pass uttöjd som den kan bli. Känner mig lite öm på huden på magen också vilket jag kan tänka mig är av samma anledning. Senaste dagarna har jag också känt lite mer smärta i svanken, vid ljumskarna och ännu längre ner mellan benen, tror det är foglossningen som blivit lite värre än vad den tidigare varit.

Jag känner Mini varje dag och han sveper runt med sina händer och fötter så fort jag lägger mig i soffan och vilar. Han har också hicka några gånger om dagen vilket känns så gulligt, han hickar minst två gånger varje dag, första gången brukar vara på morgonen och andra gången på kvällen.


Uppdatering kring propparna och läkarbesök: Som jag nämnde i veckan så var jag i tisdags till Hematologen för att träffa en läkare gällande blodpropparna man hittade för över en månad sedan i mina lungor. Vi kom bland annat fram till en plan kring medicinering efter förlossningen. Jag kommer till en början få fortsätta med de sprutor jag tar idag några veckor till efter förlossningen, och sen kommer jag kunna byta till tabletter (om jag vill) fram tills att jag ska sluta med medicinen. Som det ser ut nu så kommer jag behöva ta medicin till sista augusti, men beroende på hur provsvaren ser ut gällande koagulationen i blodet så får vi se om jag kommer behöva fortsätta med medicinen längre eller inte.

Eftersom jag fortfarande känner av symptomen som smärta i bröstet och tyngre andning så kom vi också fram till att jag ska göra ett ultraljud på hjärtat. Där ska man tydligen få indikation på om hjärtat behöver anstränga sig för mycket när det pumpar, vilket kan tyda på att propparna är kvar. Så hur min dosering av medicinen blir under resterande del av graviditeten beror helt på hur svaren från ultraljudet är. Jag hoppas få göra ultraljudet nu till veckan.

Det besök jag hade på specialistmödravården i torsdags kändes lite onödigt då vi inte kom fram till något alls inför förlossningen. Läkaren på spec-mödravården vill se hur ultraljudet är först, vilket jag självfallet förstår. Vi har fått en ny tid om två veckor för att prata förlossning och hur den kommer kunna bli för oss, allt beror på ultraljudet och vad det visar. Kommer självklart uppdatera er mer när jag har något ytterligare att berätta :-)


Magbilder från v 6.

​Hej hej våra goa "cantaloupe"

Gillar

Kommentarer