Många timmar utomhus


Nu när Milo äntligen är frisk och har känts väldigt pigg och glad så har vi tagit tillfället i akt och varit ute och lekt, busat med familjen och Milo har dessutom haft en övernattning hos sin farmor och farfar under helgen. Under lördagseftermiddagen åkte vi över till mina svärföräldrar och lämnade Milo, han tycker alltid det är så kul att få träffa sina mor- och farföräldrar så han ville såklart mer än gärna stanna kvar när vi åkte därifrån. Jag och Daniel passade på att beställa hem lite mat från Pinchos till kvällen och hade en myskväll i soffan framför serier, men jag måste nog säga att det kändes lite konstigt att inte ha en babymonitor ståendes på soffbordet under kvällen haha.

På förmiddagen igår åkte vi tillbaka för att hämta lillgrabben igen och allt hade gått så bra, såklart skönt att höra det går bra för honom och att han kommer till ro på kvällarna även när han inte sover hemma :-) Helgen har varit fullspäckad då vi igår också var hos min mamma tillsammans med min syster för att äta middag ihop, det har känts som en evighet sen vi träffades då Milo varit sjuk..

Och nu är vi inne i en ny vecka igen, en arbetsvecka som kommer gå himla fort eftersom jag endast jobbar måndag-onsdag - lyx! Det är ju påsk till helgen vilket man knappt har tänkt på då man inte planerat in middagar tillsammans med släkten som man brukar. Men någon påskmiddag tillsammans med våra föräldrar får vi nog till fast i omgångar, till och med kanske en till övernattning för Milo fast hos sin morfar och extramormor!

Hoppas ni haft en bra start på veckan, nu ska jag klä på mig och gå iväg till förskolan för att hämta hem vår lilla älskling!

With Love - E

Gillar

Gravid i vecka 30

#bestofnouw #graviduppdatering

Puh säger jag till förra veckan.. Milo fick feber natten till tisdag förra veckan och var helt utslagen stackarn fram tills i helgen då han äntligen började piggna på sig lite - han började äta mat igen och febern blev något lägre. Under veckan hade han upp emot 41 graders feber som inte la sig vissa stunder trots febernedsättande, och då han inte åt något alls heller så åkte vi till läkaren. Där tog dom några prover som visade att ett virus härjade i kroppen och även svullna halsmandlar, så antar såklart han inte ville äta dels på grund av det.

Nu är han i alla fall frisk, utan feber och härjar på som vanligt. Två dagar hemma utan feber och i övrigt frisk är det som vi gått efter så idag har han faktiskt varit på förskolan igen!


Tänkte vi kör en liten graviduppdatering såhär mitt i veckan ändå!

Gravid i vecka 30 (29+5)


Sömn:
Sömnen har varit jobbig men det har inte alls berott på graviditeten utan mer att Milo har varit sjuk och febrig.. Han har velat ligga på mig eller Daniel hela nätterna, vilket är förståeligt såklart då han är som tryggast när han är nära någon av oss. Men såklart tar det på en, speciellt när mina dagar under förra veckan var väldigt lika då han även under dagarnas ljus timmar låg i mitt knä i soffan och sov. Skönt att han är piggare nu så vi kan få komma in i en vardag igen!

Mående: Jag har känt mig väldigt småirriterad senaste veckorna över egentligen ingenting, men så kan det vara ibland och det är helt okej. Nu hoppas jag bara att solen och våren kommer på riktigt snart, det gör att i alla fall jag känner mig så mycket gladare.

Kropp: Kroppen är sig lik, jag känner mig svullen och vätskefylld vissa dagar - speciellt på händer och fötter så det är nog dags för stödstrumpor nu haha! Förra veckan nämnde jag för er att mitt blodtryck var något högre än vad den normalt brukar vara, och igår hade jag en koll hos barnmorskan där allt visade sig se helt normalt ut, vilket känns skönt! Mina knän lider fortfarande av all extra vikt jag redan lagt på mig och mina stillasittande dagar, men nu när man börjat jobba igen så blir det i alla fall promenader på luncherna!

Övrigt: Helt sjukt att det är bara 1,5 månad kvar på jobbet innan jag går hem på föräldraledighet igen. Jag går hem lite mindre än en månad innan bebis är beräknad, känns lika bra att smita hem så Milo kan få vara hemma från förskolan och inte släpa med sig nå sjukdomar därifrån, speciellt med tanke på att han verkar ha lätt att dra på sig förkylningar stackarn.. Då får vi lite extra tid tillsammans också om dagarna innan nästa bebis kommer och ska dela på uppmärksamheten.

With Love - E

Gillar

Gravid i vecka 28 och vecka 29

#bestofnouw #nouwoutfit

Men hallå, hur kan jag totalt ha missat att göra en graviduppdatering för vecka 28? Tänker att jag skriver en uppdatering nu för både vecka 28 och för den vecka jag är inne i nu, dvs vecka 29. Jag kommer också skriva vilken vecka+dag jag är i när jag lägger upp framtida inlägg så ni har lite mer koll, speciellt eftersom jag inte lägger ut inlägget den dagen jag byter vecka utan oftast några dagar senare.

Gravid i vecka 29, (idag 28+3)


Sömn:
Sömnen är sig lik med att jag inte kan ligga på mage och att jag svettas som en tok, men utöver det så har jag dom senaste veckorna blivit så fruktansvärt trött. Jag somnar väldigt tidigt i soffan om kvällarna och de kvällar jag nattar Milo så somnar jag med honom ungefär 99% av gångerna. Efter ett tag blir jag väckt av Daniel, och då skulle man ju kunna tänka sig att jag borde vara pigg eftersom jag sovit en stund, men jag somnar antingen i soffan ändå eller väldigt fort i sängen när vi går och lägger oss kanske en timme senare. Stackars Daniel som bara får umgås med en trött Emelie om kvällarna just nu haha.

Mående: Känner att jag måste tillåta mig själv att faktiskt få vara gravid igen trots att man har en vardag fullspäckad med jobb, förskola, tid med Milo och Daniel, matlagning, städning och allt som hör vardagen till. Att ibland få låta det hormonella komma ut och sen också få tänka att man inte alltid orkar saker lika bra som innan graviditeten, jag har ju ändå ett barn i magen som faktiskt tar energi från mig fysiskt, och sen har jag också en livligare vardag med barn nu än under förra graviditeten.

Kropp: Senaste veckorna har jag haft betydligt mer ont i mina problemknän. Dessutom har jag, som sagt, känt mig tröttare än vanligt, något yrslig, svullen i händer/fötter och en galen nästäppa som gör att jag knappt kan andas om jag inte tar nässpray. Just idag känns allt detta bättre vilket är skönt, men det kommer nog gå i perioder känns det som.

Jag har besökt hälsocentralen för besvären med benen, samt min barnmorska för att kontrollera blodtrycket. Det är inget som visat sig vara något fel mer än att mitt blodtryck är något högre än vad jag brukar ha, dock inte alls högre än vad som är normalt! Vi ska ha någon extra check-up på det för att hålla koll, men barnmorskan var inte orolig så då är inte jag det heller :-)

Övrigt: Jag har precis kommit på att vi har lämnat iväg babyskyddet samt alla bebiskläder till mina svärföräldrar för förvaring i deras källare, och just det - vi har ju lämnat iväg spjälsängen också fast till min syster för förvaring på hennes galet stora vind haha. Allt detta är något vi borde hämta hem ganska snart så vi har allt på plats här hemma tills när det behövs. Sen vill jag kolla genom alla kläder vi sparat, kanske rensa ut lite samt börja tvätta och fixa ordning, det står inte på förrän hon kommer! Vi har lite att fixa med under kommande veckor så att säga, SÅ himla mysigt och kul!

With Love - E

Gillar