Varvar med jobb och vab

#bestofnouw #nouwoutfit

Han är då världens gladaste och spralligaste lilla kille! Känns helt sjukt att tänka på att det bara är några få månader kvar tills han fyller 2 år, vad hände med vår lilla bebis?!

Bilderna är inte från idag dock men jag skulle säga att han är lika glad idag som han är på dessa bilder! Daniel var hemma i förrgår och igår med Milo då förskolan nämnde att han snorat hela dagen i måndags, samt när jag hämtade honom såg han lite trött ut på ögonen, tydligen var det extremt många barn samt vuxna som gick hem den dagen på grund av sjukdom.. Milo har inte varit så dålig under dagarna han varit hemma den här gången, och då han mår precis som vanligt nu så är tanken att han får ta en dag på förskolan imorgon innan det blir helgvila igen. Tycker så synd om honom som inte riktigt får komma in i vardagen kring förskolan, blir så hattigt eftersom han varit sjuk/smårasslig så mycket. Och i dagsläget tar vi såklart det säkra för det osäkra och håller honom hemma om vi skulle märka han börjar bli minsta dålig.

Här hemma händer det inte så mycket mer än såhär, dagarna rullar på med antingen jobb eller vab och då vi följer restriktionerna (och nog lite mer därtill), så träffar vi knappt nå folk heller förutom familjen någon gång i veckan om alla mår bra. Nu längtar jag så mycket tills man kan få leva lite som vanligt igen, jag saknar att umgås normalt med vänner och släkt..

With love - E

Gillar

Kommentarer

Gravid i vecka 26


Veckorna fram tills idag:
Jämför man första veckorna i den här graviditeten med förra graviditeten, så har jag känt mig betydligt mer svullen och stor nu än vad jag gjorde då. Magen svullen direkt och fortsatte faktiskt vara det fram tills man märkte att den började övergå från att vara svullen till att bli en riktig gravidmage. På bilderna ovan var jag i vecka 5.

Första veckorna bestod av trötthet och lite illamående, men mestadels glömde jag bort att jag var gravid då det fanns så mycket annat att fokusera på. Det var snart dags för Milo att börja på förskolan och dags för mig att gå tillbaka till jobbet, vilket gjorde att dagarna rullade på utan någon överdriven fokus på graviditeten.

Det fanns dock redan från start, och fortfarande finns, en sak som påminner mig varje dag om att det växer ett syskon i magen och det är dom sprutor jag tar varje kväll. Ni kanske kommer ihåg att jag fick blodproppar i lungorna under förra graviditeten och då fick gå på blodförtunnande läkemedel resterande del av graviditeten, detta har i sin tur gjort att jag i förebyggande syfte får gå på en låg dos blodförtunnande även i denna graviditet. För mig känns det som en lättnad att få göra det, jag känner mig lite tryggare i min graviditet då.

Utöver detta så skulle jag säga att de första månaderna som gravid inte har gjort någon större skillnad i varken vardagen eller måendet, förutom då att behöva ta sprutor varje dag samt att jag somnade, och fortfarande gör, i soffan vid 20.00 varje kväll haha..

Dessa bilder är från vecka 22 samt 23. Här syns magen ordentligt och har sedan länge gjort att inga av mina vanliga byxor passar..

Vecka 26


Sömn: Jag kan inte riktigt ligga som jag vill då magen är i vägen, jag som älskar att i vanliga fall sova på magen.. Jag svettas som en tok vissa nätter och Daniel får inte ligga för nära mig då jag får panik av värmeslag haha. Eftersom vi redan har en liten kille som också behöver uppmärksamhet vissa nätter så tar det såklart på krafterna att behöva gå in till honom när man helst bara vill fortsätta sova. Ibland sover han till 05 utan uppvak men oftast vaknar han till under natten vilket gör att man behöver natta om honom. Så med det sagt, jag förstår varför jag somnar vid 20.00 i soffan på kvällarna..

Mående: Jag mår bra i överlag. Jag ska inte ljuga med att säga det känns helt galant varje dag att redan ha ett livligt barn, ett jobb att sköta, ett hem att dona med och vara gravid samtidigt, för det är det inte. Mina hormoner tar över ibland och humöret är inte alltid på topp.. Men så är det nog för dom flesta som är gravid, full med hormoner och redan har ett eller fler barn, och jag måste få säga att ibland är det okej att bara bryta ihop. Jag som är en riktig känslomänniska tycker det kan vara extremt skönt och faktiskt hjälpsamt att ibland få gråta så tårarna inte räcker till längre, för efter man fått göra det så känns allt genast mycket bättre!

Kropp: Som jag redan nämnt så har jag ända från början känt att magen är stor, vilket jag fortfarande tycker den är. Ibland känner jag mig enorm för att "bara" vara i vecka 26, men när barnmorskan mätte magen på senaste besöket så var den inte alls nå större än vad jag var vid samma tidpunkt under förra graviditeten. Jag känner än så länge inte av någon foglossning eller andra smärtor mer än att jag redan nu har börjat bli svullen på händer och fötter/vader, som i sin tur gjort att jag behövt ta av mig ringar och inte kan ha alla mina skor längre..

Jaja, nu blev det ett långt inlägg med egentligen alldeles för mycket text! Hoppas någon orkat läsa ända till slutet ;-) Nu är det dags för mig att gå ner från övervåningen, som i dagsläget är min arbetsplats, och få krama om mina två favoritkillar som väntar där nere. Milo är lite krasslig så Daniel har fått vara hemma med honom idag!

With Love - E

Gillar

Kommentarer

JAG ÄR GRAVID


HUR kan det ha gått hela 5 månader sedan jag uppdaterade er kring vad som händer här hemma? Jag SKA bli bättre, försöka i alla fall. Jag vill ju ha kvar detta till framtiden, att det blir som en liten dagbok att kunna gå tillbaka till. Ni får ge mig en spark i rumpan om det går flera veckor/månader mellan uppdateringarna igen!

Men vet ni, bara någon dag innan det senaste inlägget, som jag la upp den 20 september, fick vi reda på att det i min mage växer ett litet syskon till Milo! Vi är superglada att till sommaren få ge världen en till fantastisk liten människa, ett litet gullhjärta som kommer passa in precis som sista biten i ett pussel här hemma hos oss.


Tiden från när jag plussade på stickan fram tills nu har gått så himla fort, och då det är fredag idag så går vi redan in i graviditetsvecka 26! Jag tänkte försöka göra veckovisa uppdateringar kring graviditeten (liknande det jag gjorde när Milo låg i magen) från och med den här helgen. Tänker jag lägger in lite bilder från tidigare veckor där, men jag ska vara helt ärlig med berätta att jag knappt har tagit några bilder på magen hittills i den här graviditeten. Det har helt enkelt inte tänkts på då man har en livlig kille att hålla koll på om dagarna.

Nu ska jag börja ta lite fler bilder då jag såklart vill ha det även från den här graviditeten! Håll därför utkik här på bloggen för lite mer uppdateringar framöver! :-)

With Love - E

Gillar

Kommentarer