Hallå, pannkakor utan ägg och mjölk?!


Tänk att man kan göra supergoda pannkakor utan både ägg och mjölk - perfekt för oss här hemma! Det låter nästan lite underligt att skriva man kan göra pannkakor utan ägg och mjölk, då det egentligen är dom två ingredienserna som är det viktiga i vanliga pannkakor. Tänkte dela med mig av receptet jag använt, det är från Ica.se så ni hittar det även där såklart!


För fyra portioner pannkakor:

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl växtbaserad dryck (vi använder havredryck)
Flytande växtbaserat margarin

Gör såhär:

- Enligt Ica.se ska man blanda de torra ingredienserna och sedan tillsätta den växtbaserade drycken under vispning så det inte blir några klumpar. Vi brukar däremot göra tvärtom då vi upplever att det blir mycket klumpar om man gör enligt det första jag skrev.
- Ha sedan i margarin i stekpannan och stek pannkakorna. Tips! Ha inte på för hög värme, då blir dessa pannkakor lätt för frasiga och går bara sönder.

Ät och njut!

With love - E

Gillar

Kommentarer

Nytt i hallen

Före

"NYA HALLEN" = Lampa - Ullared / Vas & ljus - Ernst Form / Spegel - Rusta / Hallmöbel - IKEA / Jacka - Nelly
"GAMLA HALLEN" = Lampa - Ullared / Svart tavla - Rusta / Kruka - City Gross / Hallmöbel är från en Butik i Gävle som stängt ner / Förvaringskorgar - Jysk

När jag fyllde år tidigare i mars blev jag så glad när jag fick presentkort på IKEA då jag och Daniel hade planerat att köpa en ny hallmöbel. Vi kände för att få in lite mer förvaring i vår annars förvaringslösa hall, samt ha lådor som Milo inte kan ha sönder. Om ni tittar på hur hallen såg ut innan så ser ni att vi hade vävda förvaringslådor vilket Milo älskade att dra ut från byrån samt sitta och pilla/tugga på, vilket resulterade i att vi som föräldrar var rädda (såklart) att han skulle tugga sönder något och sätta i halsen.

Med möbeln vi har nu känns hallen lite mer "clean" och vi är riktigt nöjda. Man har ofta en bild i huvudet när man vill göra en förändring, och det kändes så bra att det blev som vi hade tänkt oss. Klädhängaren har Daniel gjort ordning på jobbet, älskar att han är så händig och att det alltid blir så himla bra - dessutom är det kul att ha saker i hemmet som man gjort själv!

Idag har jag och Milo lyxen att ha Daniel hemma hela dagen! Han har tagit ledigt från jobbet för att få lite extra tid med oss. Vi tänkte passa på att, utöver leka och busa, åka iväg och fixa gardiner från Jysk. Vi behöver nämligen sätta upp mörkläggningsgardiner i sovrummet nu när det börjar bli så ljust när man nattar Milo samt vaknar på morgonen.

With love - E

Gillar

Kommentarer

Ingen sjukhussäng på min födelsedag


Känslan smyger sig på och jag får lite smått tillbaka oron jag hade för ett år sedan, en oro som inte speglar sig i kroppen men som fastnat i tanken. Jag tänker tillbaka på hur den här dagen såg ut för 365 dagar sedan. Det var min födelsedag och jag hade en Milo liggandes i magen. Jag spenderade många timmar på en sjukhusbädd den 5 mars 2019. Väntandes på olika provsvar och diverse undersökningar som skulle göras på mig. Jag hade nämligen sökt hjälp dagen innan via Hälsocentralen för smärta i bröst och tung andning, där jag fick en remiss till sjukhuset dagen efter (det vill säga på min födelsedag). Min födelsedag började med en akutläkartid hos förlossningen för att se så bebis mådde bra, och därefter skickades jag vidare ner till akutpersonalen för att göra diverse andra undersökningar och provtagningar.

Efter en lång dag på en och samma sjukhusbädd fick jag ett ok från läkaren (lite motvilligt dock) att få åka hem och sova i min egen säng, MEN jag skulle komma tillbaka på morgonen dagen efter och göra ytterligare prover. Väl i bilen bröt jag ihop, känslosam, hungrig och rädd, rädd för att det faktiskt skulle vara något fel i min kropp - ett fel som i sin tur kunde göra att jag aldrig skulle få träffa vår son. Tårarna rann ner för kinderna i bilen på vägen hem, och en halvtimme efter att jag klev innanför dörren kom mina föräldrar samt svärföräldrar för att ge födelsedagspresenter och fika. Det kändes skönt att få släppa oron en liten stund, att få en kram och höra att det inte var någon fara - allt kommer gå bra. Det tog inte lång tid efter dom åkt hem innan jag somnade, trött, orkeslös och orolig i sängen.

Morgonen därpå var det dags för röntgen över lungorna där man tillslut hittade att jag hade flertalet blodproppar i båda lungorna. VAD var detta för besked minns jag att jag tänkte, HUR kan detta hända just mig?! Jag har förstått att blodproppar i lungorna är väldigt allvarligt då det lätt kan bildas stora proppar som kan ge akut andnöd, eller att propparna lossnar och tar sig vidare till hjärtat. Men, jag har också lärt mig att blodproppar är inte helt ovanligt för gravida kvinnor att drabbas av. Jag blev inlagd en natt på sjukhuset och fick efter det ta sprutor i flera månader som skulle göra mitt blod tunnare.

Jag mår idag bra och jag har också insett att det hade kunnat vara betydligt värre än det jag fick uppleva. Men händelsen har satt sina spår, jag är nog mer nojig än någon annan när det kommer till sjukdomar och känslan av att något inte är rätt. Jag känner och tänker nog efter lite för mycket, vilket ofta gör mig mer orolig än vad jag behöver vara. Men samtidigt som det kan ses som negativt att vara orolig, så kan jag inte sluta tänka på vad som hade hänt ifall jag struntade i känslan av att något var fel. Därför tillåter jag mig själv att få vara nojig och få vara den som tänker "lite för mycket", det har kanske räddat mitt liv en gång, och i framtiden kanske det räddar mitt eller någon annans liv igen.


5 mars 2020
, ingen sjukhussäng idag. Jag vaknar upp med min son i famnen och jag hör min älskade Daniel andas bredvid mig. Jag är inte rädd, jag är inte ensam, jag är precis där jag ska vara - med min egen lilla familj.

With love - E

Gillar

Kommentarer