Tandsprickning och krävande dagar!


Det har varit några veckor av mer gnäll och bitande på leksaker än vanligt här hemma och senaste veckan har varit ännu värre. Det är nämligen så att framtänderna i överkäken är på väg att komma fram hos Milo och jag kan bara tänka mig hur ont det gör i munnen när tänderna ska genom tandköttet. Men nu är det inte långt kvar innan dom är ute, tandköttet har börjat "gå sönder" och det bara lyser vitt - så håll ut lillgrabben, snart så!

Idag ska vi (äntligen) åka ut till Gimlins och hämta bilderna vi tog hos dom innan jul, dom har legat på vänt i några veckor men vi har inte kommit iväg för att hämta dom. Utöver det så kommer kvällen spenderas hemma och jag håller tummarna att jag och Daniel får lite tid i soffan tillsammans efter vi nattat Milo. Han är inne i en period just nu när det inte alltid är så enkelt att natta honom, vilket gör att nattningarna ibland tar väldigt lång tid samt flera uppvak där han behöver nattas om av någon av oss. Helgen kommer i alla fall bestå av mat hos svärföräldrarna imorgon och på söndag ska vi, tillsammans med min mamma och syster, åka iväg till mina kusiner en stund. Hoppas ni får en bra helg!

With love - E

Gillar

Kommentarer

Hjälp - barnsäkerhet!


Måndagsmorgon och snart får vi besök här hemma från bvc, dom har tydligen ett hembesök (om man vill såklart) när barnet är 8 månader. Tror det kommer pratas om barnsäkerhet i hemmet, och jag antar dom kommer hem till en för att man som förälder ska få möjlighet att fråga om specifika saker för just ens eget hem. Vi har dock redan börjat barnsäkra med bland annat skydd på bord, grind vid trappen och vi har börjat organisera om i lådor så det inte ska ligga saker där som Milo kan sätta i halsen eller inte ska hålla på med. Ska bli spännande också att se hur lång lillgrabben är nu samt hur mycket han väger, det känns som har har blivit så tung senaste veckorna!

Är det någon av er som har tips på vad man ska komma ihåg att barnsäkra/plocka undan när man försöker göra sitt hem så säkert som möjligt för ett nyfiket litet barn?

With love - E

Gillar

Kommentarer

En promenad i morgonsolen

Tänk att ha möjligheten att faktiskt komma ut och andas in frisk luft om dagarna nu när man är hemma - underbart. Och att komma ut när solen lyser gör det till och med ännu bättre. Eftersom vi har fått in en okej sovrutin för Milo om dagarna så resulterar det i två korta, eller en kort och en lång promenad om dagen. Han somnar lätt och trivs att sova i vagnen, så en gång på förmiddagen och en sväng på eftermiddagen går jag ut med vagnen med en trött Milo!

Just nu ligger lillgrabben i vagnen och sover medan jag har ätit frukost och hänger i soffan framför "Lost". Tanken är att promenaden i eftermiddag ska bli lite längre så då passar jag på att njuta i soffan nu på morgonen, det är jag värd!

Imorgon har vi en tid (äntligen!) hos barnmottagningen för att göra en allergiutredning, puh, det har tagit sin tid att få hjälp.. Vi får se vad dom har att komma med, men ibland känns det som man får kriga lite med sjukvården för att få någon vettig hjälp. Vi vill ju bara att vår älskade lilla grabb ska må så bra som möjligt, därför vore det skönt att veta om hur man ska tänka kring allergier och hur man ska agera om det händer något. Håll tummarna att vi får bra hjälp!

With love - E

Gillar

Kommentarer