Det ska va grillat!


Sommaren ska innehålla grillat till middag, minst en gång i veckan, i alla fall hemma hos oss! ;-) Både jag och Daniel är riktiga grillälskare, det kan vara allt från kött till halloumi och ibland även fisk, vilket är något vi dock grillar för sällan tyvärr, vet inte riktigt varför då fisk blir riktigt gott på grillen! Igår blev det grillat till Sverigematchen och hallå, inte kan väl någon ha missat matchen som spelades igår? Dom är riktigt bra våra svenska fotbollstjejer, nu är dom vidare till VM-semifinal, hur coolt?! Så igårkväll satt vi här hemma i Sverigetröja, kikade på fotbollsmatchen i soffan och gottade i oss middag från grillen. Nu är det dags för middag igen, och gissa vad den består av idag - grillat såklart!

Kram på er

Gillar

Kommentarer

Hur är det med oss och Milo? Har han fortfarande magknip?


Ja, hur går det med allt här hemma sedan den här lilla krabaten kom till världen? Det går väldigt, väldigt bra i det stora hela. Han blir överröst av kärlek och pussar från inte bara oss utan även hela vår släkt samt vänner, och vi kan inte vara gladare än vad vi är nu när han faktiskt är här. Vi lever fortfarande i en underbar liten bubbla och älskar vår lilla kille mer än allt annat.

Något som dock känns tungt i mammahjärtat (och i pappahjärtat för Daniel såklart) är när han gråter på grund av att det är jobbigt i magen. Kanske ni kommer ihåg att jag tidigare nämnt att Milo haft det lite kämpigt med magknip? Det går upp och ner för lilleman, vissa dagar märker man inte alls av det medan andra dagar är det desto jobbigare.. Jag vet att bebisars mage ofta är lite bökiga såhär i början då tarmarna inte är helt utvecklade, men det gör lika ont i mammahjärtat ändå när man märker på honom att det är kämpigt. Vi har tagit många tips från alla olika håll och har kommit fram till några saker som fungerar för oss. Kanske det är någon annan där ute som skulle uppskatta några tips kring magknip hos bebisar, så här kommer listan på det vi gör!

Vad har vi gjort för att underlätta Milos magknip?

* Hålla honom i "kungastolen"
Vi har märkt att det hjälper att hålla honom så hans knän blir uppdragna mot magen. Det gör att tarmarna masseras och hjälper matsmältningen att komma igång. Han blir lugn nästan varje gång vi håller honom i denna ställning, så den här punkten är ett starkt tips!

* Rapa efter måltid
Vi rapar honom efter varje måltid. Oftast kommer det upp en eller två rapar.

* Använda en pysventil
En pysventil gör att gas och eventuell avföring kommer ut lättare och med det gör att magknipen lättar upp.

* Minifom
Vi har sen lite mer än 1 vecka tillbaka använt droppar som heter Minifom. Det är receptfria droppar man kan köpa på Apoteket och är i första hand något man använder vid kolik (kolik är dock inget Milo har i dagsläget, utan vi har rådfrågat BVC och ändå fått som tips att använda dessa droppar). Minifom lindrar besvären genom att bryta ner bubblor i tarmarna som uppstått via svald luft.

Men det som alltid hjälper när han har det jobbigt är närhet, närhet och ännu mera närhet. Att gå runt med honom i famnen (man får inte sitta still med honom för då hjälper det inte haha) och pussa honom lite extra är något som hjälper varje gång. Närhet är så viktigt för dom små och något som är himla underbart att få ge, man vill ju inget hellre än krama och pussa på honom hela dagarna!

Nu tror jag ändå att vi har det väldigt lindrigt om man jämför med andra, slår man ut allt på en vecka så är han mer glad än ledsen. Kanske jag är helt galen, men på något konstigt vis känns det som att gråt (och skratt såklart) hör till och är lite av charmen med att ha en bebis. Man glömmer nästan bort att det finns stunder av skrik och gråt så fort han öppnar ögonen efter att ha sovit och ser sådär underbart söt ut, eller när man känner hur lugn och tröstad han blir i ens famn, eller när man busar med honom och får ett leende som svar - han är så underbar, vår lilla son.


Kram på er

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Milos första midsommar


Midsommaraftons morgon började med en god frukost hemma hos oss med våra familjer! Vi ordnade en liten "knytfrukost" där alla hade tagit med sig några olika tillbehör, vilket gjorde att vi fick ihop en mumsig frukost att starta dagen med :-) Det kändes mysigt att träffas på morgonen då vi allihopa inte skulle fira resterande del av årets midsommarafton tillsammans.


Efter frukosten blev vi kvar hemma några timmar innan vi åkte över till Daniels föräldrar en stund för att leka lite lekar och äta grillat till middag. Då vädret var på vår sida (hur fantastiskt att ha fint väder på en midsommarafton!?) så kunde vi njuta utomhus större delen av eftermiddagen även man befann sig i skuggan, så underbart!

Här är vi på g att lägga oss för natten, en trött liten familj är vad vi är just nu! Jag hoppas ni hade en fin midsommarafton och att ni får en god natts sömn när det är dags för er :-)

Kram på er

Gillar

Kommentarer