Helgens brunch + en helt vanlig tisdag


I och med att jag trodde lördagen skulle bli en helt vanlig dag (ni hittar ett inlägg kring vad som hände i lördags här), fast med lite lyxfrukost på hotell på förmiddagen, så tog jag såklart en del bilder vilket jag oftast gör haha! Så istället för att kassera dom så tänkte jag ni kunde få se dom idag :-) Bilderna ovan är alltså från i helgens hotellfrukost!

Idag är det istället Valborg, men för oss känns det snarare som en helt vanlig tisdag. Jag åkte en snabbis förbi Jossan idag och hälsade på henne innan jag mötte upp Daniel hos barnmorskan vid kl 15. Det var dags för en helt vanlig kontroll och allt såg fint ut, Mini växer enligt sin kurva och Daniel fick känna (med hjälp av barnmorskan) hur han ligger i magen. Vår lilla grabb ligger med huvudet ner vilket är himla bra, känns skönt att veta att han ligger som han ska inför vår kommande förlossning! Här hemma har vi hur som helst nyss ätit en himla god middag som bestod av grillad oxfile och pommes, yummie!

Hoppas ni har en fin Valborgsmässoafton!

Kram på er

Gillar

Kommentarer

Gravid - v36 - Uppdatering kring förlossningen!


Bättre sent än aldrig, eller hur? Här kommer graviduppdateringen som skulle ha kommit upp i helgen :-)


Avklarade veckor:
Vi är i vecka 36 nu, för att vara exakt är det idag 35+4.

Sömn: Jag skulle ändå vilja säga att sömnen har varit lite bättre den här veckan. Smärtan i höfterna har känts lite bättre, eller ja, smärtan har kommit senare in på natten än vad den tidigare har gjort. Tidigare har jag fått ont i höfterna redan vid 01 ungefär, men senaste dagarna har det inte gjort ont förrän vid 04/05-tiden! Jag stretchar varje kväll så det har nog hjälpt en hel del :-)

Mående: Känner mig relativt pigg de flesta dagar och jag är nästintill hela tiden på bra humör vilket är skönt. Jag har inte jättemycket att klaga på just nu faktiskt, nog känns det i kroppen att jag är tyngre och större än vad jag är van med, men det hör väl till tänker jag? Det som kan göra jag känner mig tröttare ibland är foglossningen och att det vissa gånger gör mer ont vid nedre delen av revbenen. Vissa dagar är jag också tröttare än andra, som i fredags förra veckan kände jag mig riktigt trött så den dagen spenderades mest i soffan..

Kropp: Som jag nämnde här ovan så har jag foglossning som gör att jag vankar fram när jag går och det är svårare för mig att resa mig upp efter att jag suttit/legat ner. Jag känner av foglossning vid ljumskarna och ner mellan benen och det kan göra ganska så ont i vissa lägen, det känns också av ännu mer när jag vilat ett tag och sen börjar röra mig igen..

Uppdatering kring propparna och läkarbesök/förlossning: Jag har under den senaste veckan känt mig bättre i andningen vilket är himla skönt, det går dock lite upp och ner men i överlag har andningen lättat upp! Smärtan vid revbenen kommer och går och jag har märkt att i vissa lägen blir den värre än i andra, så jag får tänka lite mer på hur jag sitter/står/ligger.

Kommer ni ihåg att jag för två veckor sedan var till sjukhuset för att göra hjärtultraljud? Hur som helst så har läkarna konstaterat att mitt hjärta ser helt normalt ut! Det är en otrolig lättnad att få höra det, då kan jag slappna av ännu lite till :-) I och med att svaret på ultraljudet kommit så var vi idag till specialistmödravården för att prata om vår kommande förlossning. Vi kom fram till att det bästa för mig är en spontan förlossning, dvs att jag inte kommer bli igångsatt, och att jag från idag kommer ta en lägre dosering av den blodförtunnande medicinen. När jag sedan känner att värkarna startar ska jag ta en ännu lägre dos av medicinen.

Varför vi kom fram till att en spontan förlossning verkar passa bäst är dels för att man på hjärtultraljudet inte såg något avvikande (hade man sett något fel så hade hela den här situationen blivit totalt förändrad, då hade man eventuellt velat starta förlossningen så snart som möjligt), och att jag inte kommer vilja ha ryggbedövning som primära smärtlindringen. Hade jag varit väldigt nervös och rädd inför förlossningen eller om jag hade tvärvägrat någon annan smärtlindring än ryggbedövning så hade man velat att jag skulle bli igångsatt. Läkarna rekommenderar oftast en spontan förlossning, så det är vad vi kommer sträva efter att få, det enda vi ska tänka på är att doseringen av medicinen blir rätt!

Övrigt: Jag nämnde i förra veckan att BB-väskan nästan var klar, men nu kan jag med gott samvete säga att den är 99% färdigpackad vilket känns så bra! Det som nu fattas är de grejor jag inte kan lägga dit riktigt än, ex telefon, laddare, kamera, legitimation etc, men annars så står den redo!

Jag sitter fortfarande och ler över den fantastiska överraskning jag fick i helgen, en helt egen babyshower! Jag är så glad och så tacksam, den överraskningen kommer jag leva på länge :-) Ni kan läsa inlägget om överraskningen här.


Magbilder från vecka 6

Nu är du, Mini,  lika stor som en honungsmelon!

Gillar

Kommentarer

Överraskad med en babyshower


Vilken fantastisk dag jag hade igår. Jag kan inte förklara med ord hur fantastisk sambo, släkt och vänner jag har, för gissa vad jag blev överraskad med igår?!
En babyshower!!


Dagen började med att jag och Daniel på förmiddagen åkte för att äta frukost på Elite Grand inne i stan och därefter vidare ut till Valbo Köpcentrum, vilket vi förresten hade planerat att göra sen några veckor tillbaka men som jag först igår förstod varför haha! När vi kom hem igen och jag klev in genom dörren så såg jag direkt hur fin vår byrå i hallen var dekorerad och jag började gråta på stört, och när alla fina människor hoppade fram från sina gömställen så rann redan tårarna ner för mina kinder. Det bjöds på massor av kramar, hemmagjord fika, en fantastisk blöjtårta, grymma presenter till Mini och några roliga lekar. Min lördag kunde inte bli mer perfekt, jag har haft en leende på läpparna även hela dagen idag!

Jag börjar nästan gråta nu när jag skriver det här bara, är verkligen extra känslig numera haha, men jag är så otroligt tacksam för att ha så fantastiska människor i mitt liv, ni förgyller mina dagar med så mycket värme och jag är så lyckligt lottad. Jag har sagt tack tusen gånger redan men bara för att säga det en gång till: stort tack till alla inblandade och hur ni fixat och donat med allt för att ge mig en perfekt babyshower som överraskning!

Ps. Graviduppdateringen som skulle lagts ut igår eller idag kommer förmodligen imorgon!

Kram på er

#bestofnouw #gravid #pregnant #nouwoutfit

Gillar

Kommentarer