Ystad

Från Ullared till Ystad


I am back!
Hallå finaste ni, nu är jag här igen efter lite semester! Jag hade faktiskt tänkt blogga lite mer än vad jag gjorde under vår lilla resa, men det var så skönt att bara låta bloggen samt min Instagram få vila lite. Från idag är jag tillbaka, både här på bloggen och på Insta (där jag heter interiorbyemeliethuresson), så jag har väldigt mycket bilder från vår lilla semester som jag tänkte dela med mig av i några olika inlägg här! Hoppas in gillar det :-)
Ps. jag tror att jag nämnt att vi skulle till Norge och vandra, MEN det visade sig enligt alla väderprognoser att det skulle regna varje dag i nedre delen av Norge, så vi bestämde oss för att följa solen istället så gott vi kunde, så det blev en semesterresa i Sverige (samt en natt i Danmark, inlägg om det kommer!), men vad gjorde det när man fick umgås varje dag med den bästa killen.

På bilderna här ovan ser ni att vi tog ett litet stopp i Båstad när vi åkte vidare från Ullared (där vi sov en natt) till Ystad.

Upptäcker Ystad - Ales stenar


Jag har känt mig som en riktig turist under den här semesterresan haha, vi stannade bland annat vid ett ställe som heter Ales stenar i Ystad kommun som är en fornlämning av typen skeppssättning. Läckert att se, men jisses vad det blåste! Se bara mitt hår på bilden här uppe till vänster ;-)


På vägen från där vi parkerade bilen till där Ales stenar fanns, låg det en liten hamn, så när vi gick tillbaka till bilen från fornlämningen så passade vi på att gå ner till hamnen. Verkligen en supermysig liten hamn, men herrejisses vad det luktade fisk haha, knappt så man ville vara där allt för länge då det luktade så starkt..

Solnedgång i Ystad


Resan blev som sagt inte riktigt som vi hade tänkt men vi hade ju fortfarande tältet med oss, så den tid vi var borta bodde vi i vårat mysiga tält! Vi hade tänkt att utnyttja allemansrätten så gott som hela resan, men jag kan säga att hitta någonstans att sova i Ystad kommun där man får utnyttja allemansrättan var inte det lättaste, det satt skyltar med tältningsförbud på nästan varje liten avfart man hittade, vilket var supertråkigt... Så vi fick bo på en camping istället, mysig det också såklart! Mot kvällningen så njöt vi av middag på stranden där vi också avslutade kvällen med yatsy och med en orange himmel vid oss, underbart.

Soluppgång i Ystad


Dagen efter hade vi faktiskt ställt klockan tidigt på morgonen då vi skulle bege oss vidare till Bornholm (en ö i Danmark) via en färja som skulle gå vid halv nio. Vi vaknade så pass tidigt så vi hade möjlighet att gå ner till stranden för att njuta av en liten soluppgång innan vi var tvungen att packa ihop för att röra oss till färjan.

I nästa inlägg tänkte jag dela med mig av vad vi gjorde när vi besökte Bornholm, jag måste redan nu få säga att den lilla trippen till den ön var nog det bästa stället vi besökte på denna resa, verkligen ett stort tips från både mig och Daniel!

- Nu tänkte jag åka till Paulina en liten sväng, sen tänkte jag skriva ihop ett inlägg om vad vi hade för oss på Bornholm som kanske kommer ut imorgon, kram på er så länge.

Gillar

Kommentarer

Nordea Masters 2018

Askim strands camping


I fredags anlände vi till campingen vi skulle bo på under helgen då vi skulle kika på Nordea Masters, campingen hette Askim Strands Camping. Supermysig, men relativt liten, camping. Den låg precis vi vattnet men vi bodde i vårt tält en liten bit upp, vilket var ganska skönt ändå då det blåste och regnade ganska mycket under helgen..


Nordea Masters


Vi hade köpte biljetter för att kika på Nordea Masters, som spelades på Hills i Göteborg, för dagarna lördag och söndag. Superkul att faktiskt se proffsen i verklighet, och så mysigt att göra det tillsammans med Daniel!Man skulle kunna tänka sig att maten på ett sånt här stort evenemang ska vara lite halvtrist, men det var den inte! Vi åt första dagen en varsin burgare med pulled pork, och i söndags åt vi en supergod pizzabit!Vädret har dock inte varit på vår sida i helgen, det har regnat, regnat och regna ännu lite till.. Men vad gör det när man får umgås med den man älskar!


Igår var vi in på Gekås och shoppade lite, andra gången jag var där (första gången var för många år sedan) och det var ändå lite roligt att gå runt och kika lite, såklart följde det med endel i kassen hem! Nu ska vi äta lite frukost, sen får vi se vart vi och tältet rullar vidare härnäst!


Gillar

Kommentarer

Inredningstips - Vardagsrum

Inredningstips vardagsrum


○ När man hänger upp gardiner så borde man först slå en tanke om hur man vill ha dom sittandes i höjd. För att rummet ska kännas större och ge ett ljusare intryck så häng gardinerna närmre taket. Det gör att rummet får maximalt med ljus och det känns högre i tak.

○ Tänk på mängden möbler i ditt vardagsrum! Försök att inte övermöblera ett rum, då kan känslan nämligen övergå från att vara ett mysigt och lugnt vardagsrum till ett trångt och rörigt rum. Att hålla ett rum simpelt men ändå tillräckligt möblerat kan vara svårt. Mät ut ditt rum, köp inte för stora möbler och har du många mindre möbler så som fåtöljer och diverse bokhyllor, byråer och hyllor, anpassa då den möbleringen efter storleken på rummet. Känns rummet för trångt med fåtöljen, ta bort den och ställ kanske dit en puff istället?


○ Använd dig av mönster! Har du ett vardagsrum som består av enkla färger så som svart/vitt/grått (som många rum nuförtiden gör), släng då in något slags mönster kanske på en kudde, en filt eller något så litet som ett prydnadsfat. Om ni tittar på bilderna här så ser ni att i vårt vardagsrum så går färgerna i de vanliga ljusa och mörka tonerna, men vi har slängt in en filt med ett läckert mönster, och väggen bakom soffan ger rummet också lite livlighet!


○ Ett vardagsrum får mer än gärna innehålla detaljer. Ha du en bokhylla? Använd den till mer än bara böcker, ställ dit en ljuslykta, en vacker prydnad, en blomma eller något annat som du tycker är fint. Något jag älskar är att göra vårt hem personligt och inte bara "vackert att titta på", så in med personliga tavlor samt kanske en och en annan prydnad som betyder något för dig!

○ Färgklickar! Jag är en person som har lite svårt för att ge ett rum allt för mycket färg då jag gillar när tonen i rummet går i svart/vitt/grått, men att ge ett rum någon eller några få klickar av färg kan jag däremot älska! För mig räcker det med exempelvis en blombukett som innehåller rött, rosa, blått etc.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Här har ni del nr 2 av lite inredningstips! Och som jag skrev även i inredningstips del nr 1, (där jag tipsade om inredning i hallen, ni kan läsa det här), så behöver man såklart inte följa detta eller ens tycka och tänka samma som jag nämner här ovan. Alla gillar vi olika och tycker därav också att ett hus med sin inredning ska se olika ut.

Nu - Det här inlägget har jag faktiskt lagt som tidsinställt så jag just nu befinner mig i Göteborg med Daniel där vi kikar på Nordea Masters (golftävling). Hoppas ni har en fin söndag!

Hoppas ni gillade detta inlägg, more to come!

Gillar

Kommentarer