Mamma mia, tårar och skratt

Innan vi gick på Mamma Mia igår så hade jag fått till mig att filmen skulle vara sorgligare än vad man kunde tro, och nog var den det ändå. Jag hade på grund av det såklart fått för mig att jag skulle sitta och gråta ut alla tårar som fanns inom mig, men riktigt så blev det inte haha. Jag brukar kunna vara ganska så känslosam när jag kikar på filmer och nog blev det lite vattnigt i ögonen ett antal gånger, men att det rann en tår eller två gjorde det faktiskt inte (till min förvåning).

Dock så tycker jag filmen var härlig, man skrattade till vissa scener och blev helt tårögd till andra scener, absolut värd att se ifall man gillar den slags genre av film!

Nu - Dags för mig och Daniel att fixa lite middag, idag blir det antingen Pasta Carbonara eller mumsiga thairester, yummie!

Gillar

Kommentarer

Från en solnedgång

Innehåller affiliate-länkar

#nouwfashion #nouwoutfit

Byxdress Nelly (Klick) / Skjorta Gina Tricot (liknande här) / Skor Eytys (Klick)
Daniels skjorta Asos (färgen är slut men du hittar den i svart här Klick)

Jag nämnde i ett tidigare inlägg, som ni kan läsa här, att jag skulle visa er lite bilder från när jag och Daniel stannade på vägen hem från Furuvik en kväll och kikade på solnedgången. Kvalitet är kanske inte den bästa inser jag nu då bilderna är tagna i porträttläge, i motljus, i mörkret av en iPhone.. Men jag tyckte dom var lite fina ändå, älskar att det blir en flare av solen, som Jon Olsson säger i sina vloggar ;-)

Vad gör ni en måndag som denna då? Jag kom för ett tag sedan hem till dukat middagsbord, tack älsklingen min! Innan det så hade jag en tid hos frisören för att äntligen klippa mig, tror att jag väntar alldeles för länge mellan gångerna dock, hårstråna hinner gå av mellan gångerna haha.. Men nu är det skönt att ha nyklippt, fräscht hår! Hur som helst, snart är det dags för mig att rulla in till stan igen, jag och två kompisar ska gå på Mamma Mia! Har hört att den kan vara lite sorglig, så antar att jag kommer sitta och gråta haha.. Ha en fin kväll bästa ni!

Gillar

Kommentarer

Inredningstips - Hallen

#nouwinspiration #inredning

Hallen

○ En hall kan ofta bli rörig när det kommer till kläder, skor och diverse andra materiella ting. Försök att använda dig av samma färg på exempelvis galgar, krokar och förvaringslådor. Det ger rummet en något lugnare känsla och ger även ett intryck av ett stilrenare hem.


○ När du kliver in till hallen, får du då en känsla av att hallen är liten och trång? Fundera då ut ett bra ställe att sätta upp en spegel på, det skapar nämligen en känsla av att rummet blir förstorat.

○ Något man ska ha i åtanke är att hallen är det första man ser när man kommer in genom dörren. Försök att hålla hallens inredning i samma stil som resterande del av huset, det ger allt en mer helhetskänsla och en snyggare intryck.

Spegel Mio / Byrå Furnitureplace / Pall Jysk / Förvaringslådor Jysk / Kruka City Gross / Lampa Ullared

○ Belysningen kan vara a och o i en hall. För att man i vintermörkret lätt ska hitta allt från mössor till skor så behövs en något starkare belysning i taket, det optimala är såklart en dimmer så man själv kan ställa in styrkan. Om man inte har den möjligheten så skulle jag tipsa om att ha en starkare lampa i taket och sedan dekorera hallen med någon eller några ytterliga små ljuskällor som kan bidra till ett lugnare sken.

○ Ett sista tips är att försöka hålla väggarna enkla. Med det menar jag att väggar gärna kan målas/tapetseras i en färg, och inte fyllas med tapeter som består av olika, starka mönster. Detta för att i en hall är det redan (oftast) huller om buller med kläder, skor och diverse, vilket gör att det kan se ännu mer rörigt ut om väggarna består av starka mönster.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Jag säger inte att man behöver följa detta eller ens tycka och tänka samma som jag nämner här ovan. Alla gillar vi olika och tycker därav också att ett hus med sin inredning ska se olika ut.

Men jag hoppas ni tyckte att listan kunde vara lite till hjälp! Jag gillade verkligen att skriva ordning det här inlägget, så jag tänkte försöka att göra en och en annan lista om olika tips för de rum som kan tänkas finnas i ett hem.
Vad säger ni om det?

Gillar

Kommentarer