Krämig cashewpasta med grönsaker

Hej på er! Även den här dagen har rullat på i vanlig takt, jag har en del att göra på jobbet så dagarna bara springer förbi, så imorgon är det redan fredag (hallå var ju måndag nyss)! Direkt efter jobbet imorgon så ska jag och några kollegor stanna kvar och göra oss ordning till kvällen då vår enhet ska ha något som kallas sommarfest, vilket ska bli superkul! 

Jag tänkte tipsa om en smaskig rätt som jag och Daniel gjorde för ett tag sedan när vi fortfarande hade City Gross vegetariska matkasse! Se receptet nedan, rekommenderas! 


Ingredienser:

100 g cashewnötter
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
1 dl yoghurt
salt & peppar

340 g pasta
1 st broccoli
300 g morötter
2 dl pastavatten

0,5 st gurka
0,5 st romansallad

Gör såhär:
1. Lägg cashewnötter i en skål. Koka upp vatten och häll över nötterna. Låt dra i ca 20 min.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Skär broccolin i små buketter, slanta stammen och hyvla morötterna. Låt broccoli och morot koka med pastan sista 1-5 min beroende på hur råa du gillar dina grönsaker. Spara 2 dl pastavatten innan du häller av det.
4. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna och rör i lite av pastakokvatten, curry och cayennepeppar. Mixa och rör i yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda såsen med pastan och grönsakerna. Späd med mer pastavatten till önskad konsistens.
6. Strimla gurka och sallad fint.
7. Servera.

Gillar

Kommentarer

New details in our bathroom

Blomställning / Blomma / Avlastningsbord (Klick)

Efter att vi hade varit på Plantagen igår så kunde jag inte vänta med att ställa upp den blomställningen (eller kallas det piedestal?) jag köpte i vårt ena badrum, se bara hur fint det blev! Tycker den passade kanon där. Nu funderar jag bara lite på vad vi ska ha stå på avlastningsbordet. Jag tänker mig en eller två tavlor, samt något mer.
Har ni nå tips? :-)

Hoppas att ni haft en fin onsdag!

Gillar

Kommentarer

Årets blomsterhandling

Go’kväll underbara ni! Vilken himla mysig dag jag har haft :-) Jag har jobbat på precis som vanligt, gottade i mig lite glass med Ayla på eftermiddagsfikat och direkt efter jobbet så hade jag och Jossan planerat in att ha vår årliga blomsterhandling, och i år fick vi även med oss Mia vilket var himla kul!! Vi handlade på oss allt möjligt, allt från krukor till jordgubbsplantor och hortensia! 

Brukar ni köpa nya fräscha blommor varje år?

Gillar

Kommentarer