Hej alla!

Igår var det en lugn dag & kväll. Förkylningen började släppa men idag är man sänkt igen.. Känner mig sämre, hur fan är det möjligt liksom.. Så tröttsamt att må bra ena dagen och sen nästa dag mår man såhär.
Men, det stoppar inte mig från att försöka få en bra dag iallafall.

Idag ska M iväg och klippa sig, hans fluff ska äntligen bort haha..
Sen tror jag att vi kanske ska åka till Dollarstore i Örebro som hade premiäröppning förra fredagen! Känner att jag måste trotsa förkylningen och ta mig ut lite grann. Kanske gör underverk!

Måste tipsa om ett jätte gott alternativ till frukosten om man tycker om yoghurt!
Bioseed mix från Lidl, en mix med olika frön. (Kan innehålla spår av jordnötter). Supergott! Jag brukar ha vaniljyoghurt och sen hälla på frömixen på! Mmm-Mmm-Mmm säger jag bara!
Bilden på frukosten är tagen från min Instagram

Nu ska jag hoppa in i duschen så kanske man känner sig lite piggare.
Ha en underbar dag!
Kram, E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej!

Jag får be om ursäkt för att jag inte varit så aktiv här.. Dels har det varit för att semestern tog slut & vardagen kickade igång samt att min depression och ångest gjort sig påmind allt oftare den senaste månaden. Jag har dessutom åkt på en jäkla förkylning just nu och är sjukskriven så tänkte att jag kan passa på att uppdatera min blogg när tiden och orken faktiskt finns..

Det har inte hänt jätte mycket sen jag skrev sist..
Jag tog tummen ur arslet och beställde hem en bok som jag så länge velat läsa. Ibland mår jag inte så bra, av Therése Lindgren. Wow, vilken bok!
Jag fick en sån stor känsla inom mig när jag läste denna boken. En känsla av att inte vara ensam om att må såhär & även en känsla att jag inte är konstig bara för att jag känner som jag känner ibland.

Ett exempel:
Jag kan ta extremt illa upp om personer jag bryr mig om och älskar har nått negativt att säga om mig. Jag vill inte vara en dålig människa, men vem känner inte så liksom. Men just för mig blir det jobbigt att höra såna saker då jag väldigt ofta fått höra negativa saker om mig. Jag är för ärlig. Jag är elak. Jag hörs för mycket. Jag vill för mycket. Listan kan göras lång.
"Ryck upp dig", "Du har fast jobb, en fin lägenhet och inga skulder. Hur kan du må dåligt?".
Jag önskar att allt löste sig bara för att allt annat verkar gå bra i livet. Men det funkar inte riktigt så. Jag har ju inte valt att må såhär. Men samtidigt skulle jag inte vilja ha det på nått annat sätt heller för detta har format mig till den jag är idag. Jag är en känslomänniska.

Therése Lindgren säger i ett klipp på sin Youtube kanal som stämmer så bra in på mig.

- Är jag glad, så blir jag så himla glad.
- Är jag ledsen, så blir jag så himla ledsen.
- Är jag arg, så blir jag så himla arg.
- Är jag rädd, så blir jag så himla rädd.
Man är helt enkelt en känslomänniska som känner allt lite extra mycket. Kanske mer än vad andra gör.

Min ångest får mig att känna som att hjärtat ska slitas sönder i tusen bitar, jag får ett tryck över bröstet, svårt att andas, jag blir yr och illamående & tänker "Nu svimmar jag"
Min depression sänker mig till dom mörkaste platser & jag känner inte att jag är värd nånting.
Min sociala fobi hindrar mig från att ringa det där viktiga samtalet eller att gå in på en mataffär helt ensam. Tanken att folk kanske tittar på mig gör att jag får en känsla av panik. Torgskräck..

Men varför söker jag inte hjälp för allt detta undrar folk.
- Vill du inte ha hjälp?
- Vad är du rädd för?
- Vill du må dåligt? Är det därför du inte ber om hjälp?
Detta är vanliga frågor eller påståenden som jag får handskas med så fort jag talar om att det känns jobbigt.

Jag har alltid varit en person som klarat mig bra ensam, jag har tagit mig igenom saker och ting själv för att om jag öppnat mig för nära och kära så har jag känt som att jag inte blir förstådd . Jag får oftast höra ordet jag hatar mest av allt i dom situationerna jag mår dåligt, "Ryck upp dig".

Därför har jag istället valt att bearbeta allt själv. Jag ser det inte som nått negativt heller. Jag lär mig på bästa sättet att ta mig igenom dessa olika situationer på MITT SÄTT. Som är bäst för mig. Jag anser att ingen känner mig så bra som jag känner mig själv. Jag vet vad jag behöver göra i vissa situationer och varje gång jag tagit mig igenom nått som jag får ångest eller är rädd för så kommer känslan "Yes, jag lyckades". Den känslan är superviktig när man som jag, lider av ångest och oro. Jag känner att jag vinner nått varje gång jag lyckas ta mig igenom dom jobbiga stunderna. Jag lär mig utav det. Jag inser att det inte var så farligt som jag trodde och kan relatera till det nästa gång jag känner så och kan tänka: Du tog dig igenom nått liknande för inte så länge sen och det gick ju jätte bra. Det finns ingenting du behöver oroa dig över.
Men ändå oroar man sig, men kanske inte lika mycket som man gjorde under dom första gångerna man blev utsatt för nått som är psykiskt jobbigt. Man lär sig som sagt hantera symptomen.

Men jag vill även tillägga att man inte är svag eller en sämre person för att man ber om hjälp. Alla är olika och alla hanterar saker och ting olika här i livet. Jag klarar mig än så länge bra på egen hand. Medans någon där ute kanske sitter hemma och inte gör det men som är rädd för att sträcka ut sin hand och be om hjälp. Rädslan att framstå som svag eller dålig tar kanske över. Låt den inte göra det. Att be om hjälp när man mår dåligt är otroligt starkt och modigt. Det bevisar bara att du har försökt men behöver hjälp för att må bra igen. En knuff i rätt riktning. Var inte rädd. Be om hjälp om du behöver det. Det finns bara en av dig. Du är viktig. Din hälsa är viktigast.

Jag ska avrunda denna bloggen med att länka sidor där ni kan köpa boken Ibland mår jag inte så bra för att jag tycker att alla ska läsa den. För att omgivningen ska få en bättre insikt på hur personer som jag och många andra känner. Så kanske ordet Ryck upp dig förhoppningsvis försvinner vid sammanhang med Psykisk ohälsa. Jag länkar även Therése Lindgrens Youtube kanal för att sprida hennes härliga personlighet till fler människor.

Tack för att ni tog er tid att läsa detta inlägget.
Ta hand om varandra och var rädd om er.

Ibland mår jag inte så bra Apoteket
Ibland mår jag inte så bra Bokus


Therése Lindgren Youtube

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken säger så vill jag tacka alla som läste mitt första inlägg. Jag blir verkligen jätte glad!
Igår la jag ut en ganska känslig & blottande text om mig själv på Instagram, det var läskigt till en början men när jag såg hur mycket kärlek och respons jag fick så blev jag verkligen rörd. Så jag vill även tacka er som lämnade så fina och stöttande kommentarer på det inlägget

För er som inte har läst det ännu så lägger jag in en länk här nedan så får ni gärna gå in & läsa inlägget. Tänkte nämligen återkoppla till den texten i nästa inlägg.
. https://www.instagram.com/p/BXYiWwPhYck/?hl=sv&taken-by=emeliiee1

Jag önskar er en underbar Lördag trots att vädret är sisådär, iallafall här i Lindesberg.

Ta hand om varandra.
KramLikes

Comments

​Hejsan!

Tanken med denna bloggen är att jag ska dela med mig av händelser, tankar och funderingar kring det mesta som uppstår i mitt liv och min vardag. Oavsett om det är nått positivt eller negativt. Som en öppen dagbok kan man säga och jag tar mer än gärna emot era​ tips och råd också. Har haft ett antal bloggar innan denna för några år sen men vill försöka ge det en ärlig chans och ska försöka att inte tråka ut er läsare allt för mycket.

Jag är en person som försöker hålla båda fötterna på jorden och dom som verkligen känner mig vet att jag är en omtänksam person. Jag är också en person som varit med om mycket... dåligt. Men även mycket bra saker också. Jag ska försöka att dela med mig av sånt längre fram utan att blotta mig själv för mycket. Trots att jag startat en blogg som kommer handla mycket om MIG så vill jag ändå ha mitt privatliv till viss del också. Så jag kommer inte dela med mig av ALLT. Men det förstår ni nog redan. Jag vill ha en personlig blogg och visa att det finns en människa bakom texten. 

Tack för att ni ville läsa detta & hoppas jag gett er en liten inblick om vad som kommer att dyka upp på min blogg.

Sköt om er så hörs vi! 

Likes

Comments