Vad kan jag göra mer än att säga förlåt? Jag saknar dig! Har känslor för dig, älskar fortfarande dig.. Jag vet jag har gjort fel men det är inte bara jag som gjort fel i detta.. Om du vill gå vidare så ska jag låta dig gå, men med hjärtesorg i resten av mitt liv för mig..

Gillar

Kommentarer

När? Det är ett ord, en fråga man ställer till många saker. Jag tänker på..
När ska jag må bra? När ska de i min omgivning må bra? När ska man älska sin kropp? När ska man inse fakta att inte ta åt sig vad andra tycker och tänker? När ska man få bra självförtroende? När ska man sluta lyssna på vad andra säger?
Det finns så många frågetecken med just ordet ”när” i mitt huvud just nu.


När kvällen närmar sig mår jag som dåligast. Alla mina tankar och hjärnspöken kommer på besök varje kväll, speciellt de kvällar man är själv. Jag försöker må bra och ha roligt men med dessa hjärnspöken är det nästintill omöjligt. Att konstant jämföra sig med en annan människa.. hur ska det få mig att må bra? Men livet är inte dom en dans på rosor, livet behöver mot och medgångar hela tiden. Så länge de inte tär på dig för mycket. Va med dom du får positiv energi av, låt dom smitta av sig till alla runtomkring.


Längtar till den dagen jag kan sova utan hjärnspöken och tårar längst mina kinder. Den dagen ska firas.

Gillar

Kommentarer

Mitt 2018 bestod av en mängd olika känslor och händelser, så jag inte vet vart jag ska börja.

Jag gick min sista termin på gymnasiet där vi kämpade hårt för att få bra slutbetyg i hår och make, samt för att känna att man verkligen är färdig med skolan när det är dags. Den största stressen sista terminen var proven på fransförlängning samt nagelförlängning. Vi höll på med singelfransar 1 gång i veckan på en 3h lektion för att lära oss både teori och praktiska arbetet som behövs på både fransar och naglar. Minns att första 3h lektionen med fransar så var det så svårt och pilligt, så man ville gråta för det gick så dåligt. Tankarna i huvudet var jämnt och ständigt (ska jag strunta i fransar? Ska jag ge upp och inte bli diplomerad? Vill jag göra detta i framtiden?). För under denna lektion hade man lyckats sätta fast tre stycken fransar på både ögonen men inte mer.. på tre timmar?. Men man gav inte upp utan hade hoppet uppe och lärde sig att bli mer stadig på handen, hittade sitt egna sett att få allt att flyta på och att det faktiskt var väldigt roligt att se skillnaden då man fick på mer och mer.

Naglarna skulle vi bygga en fin förlängning i valfri form och längd, men det skulle vara fransk manikyr, ha en bra c-kurva, va glansig som glansis, lagom tjocka, en hand med tippar och den andra med mallar. Efter många timmar man lagt ner på övning på både fransar och naglar så klarade man proven och fick diplom som både nagelterapeut och frans stylist. För att fira att klassen nu gjort sina prov och skolan slutar om 2 veckor så åkte vi till Rhodos "Grekland" i en vecka för de pengar vi tjänat genom att sälja saker. Där levde vi livet i värmen med sol, mat och roliga kvällar på bargatan. (Mer bilder på det har jag lagt ut i tidigare inlägg)

När vi kom hem därifrån så var det dags för studentveckan. Vi målade våra lakan vi skulle ha på flaket och hade en mysig vecka med aktiviteter hos varandra, och sen utgång på kvällen om man ville det. På lakanet skrev vi " You´re not going to the barstreet, you´re going to the policestation!" eftersom det utspelade sig på Rhodos. De va så att mina klasskompisar va på deras rum och spelade hög musik och förfesta lite själva innan alla skulle samlas. Då kom han som äger hotellet och klagade, men tillslut så skrek han ut just detta "You´re not going to the barstreet, you´re going to the policestation!" så vi tyckte det var kul att ha på flaket, även fast det bara skulle vara vi som skulle förstå. Men allt slutade bra i Rhodos, det blev ingen polisstation för någon utan vi hade det trevligt. Studentdagen kom och det var en sådan lättnad att veta att idag är det sista dagen jag sätter min fot i denna skola, sedan slipper jag. En otrolig känsla som man inte kunde vara gladare över. Det tråkiga är att jag va tvungen att lämna min bästa Olivia som jag då inte skulle få träffa varje dag och prata ut om våra problem eller rådfrågningar vi hade. Nu blir det tyvärr allt för sällan vi ses vilket inte är roligt. Jag fick massor av fina presenter och min underbara släckt va där och skapade denna dag.

Men den 18 april så fick jag reda på att min syster va gravid och jag alltså skulle bli moster! Jag var den första hon sa det till för sedan fick mamma reda på det dagen därpå alltså den 19 april då mamma fyllde år. Pappa visste det egentligen men för att det skulle bli som ett avslöjande till släkten så gav hon pappa ett paket på hans födelsedag, den 6 juni med bebis mössa, skor och en bild från ultraljudet. Pappa och mamma började genast gråta och släkten ställde sig genast upp för att krama om min syster och säga grattis, samt klappa på magen som började synas.

Sedan blev det att fixa en babyshower för henne lite längre fram (får bli en bild på fikabordet från det).

I augusti så åkte vi till Öland och tältade där i 2 nätter med min familj förutom min syster som nu va gravid och min bror som inte kunde följa med, så istället tog jag med min pojkvän. Det var jättemysigt och varmt i solen, så våra dagar bestod av att bada, sitta i en solstolar i sanden och åka på utflykter för att se Öland.

Som studentpresent fick jag en resa till Kap verde (en ö utanför Afrika) tillsammans med min pojkvän av han och hans familj, vilket var helt underbart. Så mycket sol och upplevelser har jag aldrig fått på ett år. (för er som inte vet det så sist jag var utomlands var för snart 13 år sedan, så resan till Rhodos var första resan på 13 år). Så den 1 november - 8 november 2018 åkte vi hit. Vattnet var helt magiskt blått och vi hade det bra med ca 30 grader dagtid och 24 grader nattetid i kap verde. Där levde man livet på ett annat sätt, då man hade sin pojkvän med sig och flyga 8h 40minuter från sin familj med sin pojkvän och bara ha det mysigt. Kolla bara på vattnet, man vill åka dit igen för nu när jag skriver detta så är det januari här hemma i Sverige med minusgrader och snöstorm emellanåt. Brukar drömma mig tillbaka då jag kollar på just dessa bilder för det är dom som jag älskade mest av de vi tog.

Sedan blev det dags för julafton och ännu hade ingen bebis floppat ut även fast han var beräknad innan jul. Men julafton gick och min syster va nervö över att han skulle komma den dagen, då hon absolut inte ville de eftersom hon vill att han skulle få ett eget datum. Men ingen bebis på julafton heller.. så den 26 december var det planerat att sätta igång förlossningen men all startade av sig själv kvällen innan, så den 26 december 2018 blev jag moster till en liten Noel som äntligen ville titta ut nästan veckor över tiden. Tänk att det var denna lilla grabb som låg därinne och busade. BILD nr 1 (en dag gammal) BILD nr 2 (ca 1 vecka) BILD nr 3 (2 veckor gammal)

Detta va mitt 2018 förutom lite bråk som uppstod mellan mig och min kille, men som tur är gick det att lösa. Hoppas ditt 2018 var bra men att detta 2019 kommer bli ännu bättre.


Kram, hoppas ni tycker om denna tillbaka blick från mig. Kommentera gärna något roligt ni gjorde 2018.

Gillar

Kommentarer