Header

Tänk dig att du går ner på stan, du ser någon du känner igen som du har sett förut, men ingen du känner alls väl. Du känner att personen stirrar på dig innan personen till slut kommer fram och frågar dig om du inte kan komma och sitta i knät. Jag tror inte du hade varit så sugen på det, tror till och med att du hade blivit ganska stött.

När du gjort klart för personen att du inte vill sitta i knät, så börjar istället personen prata med dig, typ 10 cm ifrån ditt ansikte, personen stojar och gör yviga rörelser. Personen tar även på dig, tar i dina händer, dina fötter, tar på dina armar och ben och klappar dig på huvudet. Jag tror inte du hade känt dig bekväm med det.
Jag hade definitivt inte gjort det i alla fall. Jag hade inte varit bekväm med det ens om det är någon jag känner.

Men exakt så gör man med bebisar och mindre barn. De skickas runt som vandringspokaler, alla ska hålla, alla ska gulla, alla bara måste ta på dem. Problemet är att de inte kan säga Nej. Men de behandlas som att alla har rättighet att hålla, alla har rätt att leka, gulla och vad man vill kalla det.

En sak när de blir äldre, när man kan fråga och de själva kan göra ett aktivt val om de vill vara hos personen eller inte. Men då är problemet att vuxna människor har svårt att ta ett nej. Det blir tjat och mutor. Kom och sätt dig här så ska du få en godis typ. Hur sjukt är inte det egentligen?

Jag skulle då aldrig göra så mot någon, så sjukt. Kom och sitt i mitt knä nu "random namn"! Kan du inte komma och gosa? Inte?? Då kommer jag till dig och gullar med dig tills du blir snurrig ist! Jag tar också lite i dig för jag måste bara känna på dig.

Jag har aldrig reflekterat över det innan vi fick Wilmer. Man känner ju inte andras barn på samma vis som sitt eget så man ser inte de där små signalerna. De hade även ett inslag om det på Nyhetsmorgon för ett tag sen med barns integritet, vilket var intressant och lite av en ögonöppnare.
Visst, vissa barn bryr sig säkert inte. Men tycker ändå att man får fundera på hur man beter sig och om man själv hade accepterad att bli behandlad så. Det är ju konstigt att behandla någon som inte kan säga nej på ett vis man själv hade varit väldigt obekväm med att bli behandlad, tycker jag. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det kväll igen, dagarna går så himla fort! Idag har jag haft fullt upp, eller ja, Wilmer har varit så rastlös så han har velat leka hela med mig hela tiden. Så mysigt! Han är verkligen som sin pappa, inte kul att vara still och inte göra något alls.
Syster var här en sväng på lunchen så fick lite sällskap. Sen har jag försökt få lite gjort när Wilmer har sovit.
Han har äntligen börjat äta nästan så sällan som de bör, han äter efter två timmar nu, ibland lite mer. Så då räcker det att vi kokar flaskorna en gång per dag. Det är riktigt skönt!
Sen nu i em så var det några och kollade på lägenheten. Hoppas vi slipper fler visningar nu, är så konstigt när okända människor kommer hit haha

Imorgon måste jag och Wilmer gå och handla lite på fm, skulle gjort det idag men väntade på ett samtal som aldrig kom. Så då blev det inte av. Vi tog dessutom sovmorgon till halv nio så dagen blev rätt kort.
Sen har jag tid hos bästa frisören imorgon, ska bli skönt att få håret klippt, det är så himla slitet nu.

Likes

Comments

Det här med vaccin har verkligen jäktat mig. Jag började fundera på det lite smått redan innan jag blev gravid. Sen skickade en kompis en länk till en föreläsning på youtube, efter det läste jag på ännu mer, särskilt om sjukdomarna i fråga. Precis så man bör göra innan man beslutar sig för att ge ett litet barn (eller sig själv) en cocktail av virus och diverse skadliga ämnen rätt in i kroppen. Självklart gör man det man tror är bäst för sitt eget barn, man vill ju dem såklart det bästa. Men det kan ju vara bra att vara påläst och faktiskt veta vad man tar för beslut, ett taget vaccin går aldrig att göra ogjort.

Mässlingen, påssjuka, röda hund och kikhosta är inga farliga sjukdomar i 99% av fallen. Sköts de bra så blir det oftast inga problem, precis som sjukdomar vi fortfarande får. Fråga någon äldre och de har haft de flesta av sjukdomarna och de lever ännu. Mamma berättade att de gick hem till varandra och lekte när någon var sjuk för att bli smittade. Känns det igen?

Kikhosta kan vara farligt för spädbarn, oftast går det bra. Men tänk på att bara för de fått vaccinet vid 3 månader är de ändå inte "skyddade", det är de inte förens de fått alla doser. Man ska ju tänka på att även då är "skyddet" bara upp till 80% i alla fall. 

Stelkramp, vet ni hur många som är ovaccinerade (oskyddade) mot det i Sverige? "Skyddet" försvinner efter ett antal år. Hur ofta hör vi om det? Man blir dessutom frisk om man söker vård i tid och får motgift. Stelkrampsbakterien överlever dessutom inte i syrerika miljöer så sköter man ett evetuellt sår ordentligt minskar risken att drabbas. Nej, man får inte stelkramp av att bli biten/riven av katt eller hund. Bara om de mot förmodan skulle ha bakterien i munnen eller på klorna, inte stor sannolikhet alls. De som drabbas är oftast äldre kvinnor med nedsatt immunförsvar (0-3 personer per år i sverige, inga dödsfall de senaste åren).

Polio, sprids med smutsigt vatten (avföring). De allra flesta blir helt friska och många märker inte av sjukdomen som annars yttrar sig som feber, kräkningar och trötthet.

Alla de här sjukdomarna försvann eller minskade redan innan vaccinen sattes in, vaccinen har inte gjort ett jota. Inte i positiv bemärkelse, däremot väldigt mycket skada.
Dödligheten var nere på (eller väldigt nära) 0 redan i de flesta av dem.

Hepatit B är det nya att vaccinera mot nu, också en ofarlig sjukdom i 99% av fallen, spädbarn kan bli kroniskt sjuka. Å andra sidan har jag inte tänkt låta Wilmer ha oskyddat sex eller använda smutsiga kanyler. Det är så det oftast smittar. Kan ju såklart bli om man får smittat blod i ett öppet sår eller ögonen men till och med då är risken bara 25%.

Sen undrar jag, hur många har läst bipacksedeln för vaccinen? Några exempel:
Anorexi, anafylaktiska reaktioner, ihållande gråt, Guillain-Barrés syndrom (liknande polio), transversell myelit (inflammation i ryggmärgen), Encefalit (hjärninflammation), feberkramper, kramper, artrit, oro, insomnia och somnolens (lindrig medvetslöshet). Det är några av biverkningarna som står med på fass för TVÅ av vaccinen våra barn får. Sen finns det en hel bunta med biverkningar de inte skriver med, samma sak med ingredienser "tillverkningshemligheter" kallar dem det... I USA står autism och SIDS (på svenska PSD) med på flera av biverkningslistorna. 
Mässlingvaccinet kan ge en atypisk version av mässlingen som är mycket värre än den vanliga mässlingen och den har en dödlighet på 16% och är betydligt värre än den vanliga mässlingen.


Man kan ju också fundera på varför plötslig spädbarnsdöd är vanligast mellan 3-6 månader. Vad händer vid 3 och 5 månader?

Det är ganska svårt att hitta vad vaccinen heter så man kan läsa på om dem upplever jag. Man får ingen information från bvc om vilka vaccin, utan bara vad de "skyddar" mot. Varför är det så? När det står följande på fass: "Läs noga igenom denna bipacksedel innan ditt barn får detta vaccin." Det står också att man inte ska ta vaccinet om man är överkänslig mot något av ämnena eller tidigare reagerat på en vaccination. Hur vet man det vid första sprutan?

Läkemedelsbolagen som tjänar enorma summor på vaccin och läkemedel, varför skulle de vilja hålla dig frisk?

Varför tror ni det är så mycket vanligare idag med cancer, allergier, eksem, autoimmuna sjukdomar osv osv?

Det finns inte heller en enda vettig studie som visar på vaccinens effektivitet, inga studier med placebo är gjorda. Inte heller finns det studier gjorda på hur vaccinen påverkar långsiktigt 

Exempel på vad som finns i vaccinen:
Formaldehyd - Formaldehyd används industriellt bland annat vid framställning av flera olika typer av plaster (till exempel bakelit) och som desinfektionsmedel. Formaldehyd används inom färg-, medicin-, foto-, lim-, garveri- och textilindustrin. Det används som bekämpningsmedel, desinficerings- och konserveringsmedel.

Aluminium (ja det finns i det vi äter också, men tarmen är alldeles utmärkt på att bara låta bli att ta upp det då den är en slemhinna som skyddar mot sånt. Lite skillnad att spruta in det i kroppen)

De odlas i cellinjer från aborterade foster och även apor även kycklingembryon, trevligt?

Neomycinsulfat - bakteriedödande medel

Dessa ingredienser står med på fass, de benämner det dock inte som aborterat foster utan humana diploida celler.

Jag rekommenderar verkligen att läsa på innan du bestämmer dig för att ge ditt barn eller dig själv något vaccin. Länk till två av dem på fass.
Infanrix (polio, stelkramp, difteri, kikhosta och hib)
Priorix (Mässling, påssjuka och röda hund)
Föreläsning med Linda Karlström
Bought Även om GMO, fyll i email så ser man den gratis.
http://www.epochtimes.se/ny-studie-ovaccinerade-barn-ar-friskare/
Likes

Comments

Hej hallå! Konstig vecka det är nu när Johan är hemma och är sjuk. Än så länge har jag och Wilmer klarat oss tack och lov. Johan har gosförbud så jag har Wilmer själv. Inser nu hur skönt det är när Johan tar honom på kvällarna. Hoppas han blir frisk snart!
Just nu sover Wilmer, vi har ätit lite frukost och jag fixar katrinplommonavkok till W.

Igår hade vi visning på lägenheten och det är någon mer som ska komma och kolla, men hon har inte hört av sig något mer om tid så får väl se. Spelar ju ingen roll för vår del om någon tar lägenheten eller inte.
Det är väldigt många som flyttar hit och flyttar härifrån lika snabbt igen. Förmodligen för de är så dyra. Är ju verkligen bästa lägenheten förutom att det blir så himla varmt så fort solen kommer fram.

Idag ska vi inte göra någonting, hoppas på regn så det inte blir så varmt. Jag ska bara mysa med min lille kille. Den stora vill jag inte vara för nära nu, stackarn! Haha

Igår övade Wilmer på att hålla upp huvudet, han har ju varit väldigt stark sen han kom så inga problem egentligen. Men han börjar bli så platt så är nog bra att ha honom mycket på mage.

Likes

Comments

Måndag och ny vecka igen. Vädret är ju verkligen outstanding alltså! Dock är vi inne nu, var ute på promenad innan. Men blir ju så jäkla varmt i vagnen. Fick knäppa upp hans pyjamas och ta bort locket en stund.
Annars har vi inte gjort så mycket. Han har mest ätit känns det som haha! Nu sover han i vagnen här inne, det är det nya nu. När han vaknar tänkte jag ta tag i att koka hans flaskor. Sen är ju typ Johan hemma!

Denna veckan har vi inga större planer, jag ska klippa mig på fredag bara. Äntligen! Mitt hår är katastrof verkligen.

Jag skulle byta blöja på honom i soffan innan och han ligger på rygg. Rätt som det är ligger han mot min ben, var himla tur det var där, annars hade han ramlat ner från soffan. Det går så sjukt fort nu alltså! Nu får vi verkligen ha stenkoll på honom.

Likes

Comments

Det var nog inte magis! Inte märkt något mer nu sen igår kväll. Det var nog helt enkelt kebabsalladen. Sån jäkla tur verkligen!

Dagen har spenderats med lillasyster, hon är allt modig som vågade sig hit måste jag säga. Men det var en mysig dag. Wilmer har varit riktigt busig idag, så go kille vi har fått. Ligger i sängen och lyssnar på honom när han sover, så mysigt. Har svårt att somna när jag hör honom, känner så mycket kärlek och glädje så det pirrar i magen.
Det har verkligen varit så kul att se han och Johan idag. Pappa är verkligen hans idol och han blir så glad när han är med honom. Johan är verkligen världens bästa pappa och sambo med för den delen. Så lyckligt lottad för mina killar, mitt allt.

Syster hade köpt med sig nya marabou, SÅ god verkligen! Har ni smakat?

Tur hon bältade den på vägen hit så den åkte tryggt 😂😄

Likes

Comments

Jaha nu var denna helgen förstörd typ, får leva i isolering de närmsta dagarna. Igår efter jag varit ute på promenad med syrran åkte jag hem, åt och duschade. Nattade Wilmer och sen började jag må illa. Mådde illa en stund sen så spydde jag. Fyfan alltså haha jag har världens fobi att spy med så var ingen höjdare.
Men nu har det varit lugnt i 5 timmar så hoppas det är över nu. Hoppas att Johan och framför allt Wilmer inte blir smittade. Men tvätta händerna noga och städar toan med klorin när jag varit där. Så mycket mer kan jag inte göra. Johan var snäll och tog Wilmer inatt och jag sover på soffan. Åt en banan för en stund sen och den verkar då vara kvar skönt nog, pjuuh!
Funderar på om det kan bero på kebabsalladen jag åt i torsdags, den stod framme typ en timme under tiden jag nattade W. Jäkla påhitt det där oavsett. Nu ska jag försöka sova lite.. Är sååå trött haha

Likes

Comments

Idag har vi varit på babymassage, idag var han superduktig och tyckte nog det var riktigt skönt! Han blev lite ledsen på slutet men han blev trött, lyckades söva honom och han sov när vi pratade lite. Lyckades lyfta över honom i vagnen när han sov. Efter det drog vi och handlade lite.
När vi kom hem så kokade vi alla flaskorna, han käkade lite och nu har han somnat. Han har aldrig somnat så lätt på dagen som han gjorde nu. Jobbigt med massage, haha!

Jag äter lite lunch. Har plockat lite och så. Tror bara vi ska chilla nu för jag är minsann trött! Även om Wilmer sov nästan hela natten utan mat inatt, riktigt skönt! Men tycker inte om när han äter för lite. Pucko mig skrev upp fel vikt efter BVC sist haha och han hade planat lite på son kurva. Så nu blev mamma nojig! Bad att få komma och väga en extra gång så ska göra det på fredag. Skönt!

Wilmer pratade lite med cocos innan haha

Likes

Comments

Måndag igen, Wilmer sover men borde vakna när som helst. Jag har ätit frukost och nu dricker jag kaffe och kollar på Nyhetsmorgon.
Denna veckan har vi bestämt att köra igång med kost och träning. Inte för att vi ska äta så nyttigt men jag ska äta betydligt mindre och räkna kalorier igen. Har typ ganska många kg att gå ner. Gick ju ner asmycket innan jag blev gravid sen gick jag upp allt. Dock är jag lite tveksam hur det ska gå i och med att jag äter gluten nu för att sabba tarmen så jag kan göra en gastroskopi för att få celiakin bekräftad. De tycker inte att blodprovet räcker nämligen, man kan ju få ett bidrag för den extra kostnaden för maten, sen vill jag själv se ifall det verkligen är celiaki. Hoppas ju sjukt mycket att det inte är det men troligen så har jag ju det. Men är bra att det är bekräftat med, ärftligheten är ju ganska hög så Wilmer får ju säkert det också, men hoppas han slipper.

Får se vad vi ska hitta på idag, förmodligen inte så mycket, imorgon ska vi på babymassage så vi kan ju ta det lugnt idag. Plocka lite här hemma. Skulle så gärna vilja börja med att sortera inför flytten. Sälja av lite möbler vi inte ska ha med osv. Men det är kanske lite tidigt ännu.

En bild på världens finaste bebis igår när han sov, mysbebisen. Nu vaknade han så nu vill jag gosa!

Likes

Comments

Är så evigt skönt att det är fredag igen! Knappt två timmar tills Johan är hemma. Inga direkta planer idag men syster kommer nog.
Jag och Wilmer har varit ute en kort runda på promenad, nu äter han och jag kokar flaskor. Nu ska vi vänta på paket till honom som borde komma idag. Det tig av någon outgrundlig anledning en omväg till Gislaved av alla ställen!? Fick avi igår om att hämta det där, köra 16 mil bara för det, nja tror inte det! Men nu verkar det vara på rätt väg i alla fall.
Är ju ganska skönt att solen skiner idag och att det är första april. Våren på g!

Likes

Comments