Igår (Torsdag) lämnade vi huset vid 3.45 för att köra upp till några vänner i Tahoe. Hela familjen var väldigt exalterade och gpsen stod det ca 4 timmars körning. Vi har haft ett par stormar här senaste tiden och det har regnat något ofantligt men stormen avtog så det var inga problem. Vi stannade för att äta vid 6 tiden och gav och sedan ut på vägen igen. Då pratar min värdmamma med sin kompis(de vi ska till) och hon berättar att de har snöstorm. Vi bestämmer oss för att ta det säkra före det osäkra och tar in på hotell och kör morgonen efter istället!
När vi lämnar hotellet är klockan 9 och vi har två timmar kvar att köra, när vi väl är påväg så stannades vi i trafiken och stod helt stilla i ca 10 minuter. Då ser vi via nyketerna att hela vägen är avspärrad pga "mudslide" dvs att sidväggen har glidit ner med träd och dvs(se bild).
Vi tar då en annan väg som google maps visar, då hamnar vi på världens lerigaste prantaste "väg" vi har sätt. Bilden framför oss kör fast i leran, efter mycket om och men så kom bilen loss och vi fortsatte upp på vägen. När vi nästan är uppe på toppen möts vi av en annan bil som vevar ner rutan och säger att de är en jättebrant backe med väldigt mycket lera, de hade försökt att ta sig upp men de hade inte gått. Sedan ser vi att flera andra bilar ha vänt, ingen lyckades ta sig upp så vi ville inte chansa (säkra före det osäkra).
Vi kör tillbaka upp på en annan väg och sedan kom vi fram vid 5 tiden, hoppas resten av helgen går bättre!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I söndags var det även årets football game, nämligen Superbowl! Jag, Julia och vår nyfunne vän Thomas åkte till en bar och kollade på matchen. De bjöds på gratis pizza och alla var väldigt engagerade i matchen vilket va kul och se! Riktigt spännande och något jag ser fram emot till nästa år!!

Likes

Comments

Denna helgen har jag gjort weekend class, när man åker som au pair måste va plugga 72 timmar eller 6 credits. Denna helgen gav mig 45 timmar så känns bra! Det var även roligare än förväntat, jag har turistat i min egna stad och gjort saker jag inte skulle göra utan klassen. Vi var bland annat på ett Asia museum som va lite halv kul. Träffade många nya människor så de va roligt!

Likes

Comments

Vi hade i princip två veckor av bara regn här för ca två veckor sedan, det regna inte ofta här så de flesta var glada över det! Vi passade på att leka i vatten pölarna så mycket vi kunde, vet inte om jag eller J tyckte det var roligast😂
Det märks tydligt att de inte är vana att ha regn här, du ser inte en ända människa ute när det regnar. All form av utomhus träning ställs in, så mina vänner med större barn har fått jobba extra nu när deras värdbarn inte kan gå på fotbollsträningen ;)

Likes

Comments

​I everybody, I will right in english this time because I'm on my computer which means that I miss a couple of letters. Everything is good here, I'm having a cold right now but how doesn't? Tonight it's time for a LCC meeting again and Zumba is on the schedule. 

The reason why I'm not very active here is because my everyday life isn't that fun. I mean I love my life here and it's not boring but I'm not always on adventures just because I live in America. I'm working then it's dinner and then Netflix, and that is not very interesting.

I'm going to Lake Tahoe this weekend with Stina, and I'm so excited about it! I have a couple of busy weekends ahead of me, and I will keep you posted! 

Likes

Comments

Som de flesta nog redan vet så har jag bestämt mig för att förlänga 9 månader. Det innebär att jag kommer hem i Juni 2018. Jag insåg att jag snart redan varit här halva tiden vilket gav mig lite panik. Jag känner att det är så mycket mer jag vill göra och jag trivs så bra här!!
Jag kommer även till Sverige och Ronneby i 2 veckor i Mars vilket ska bli jätte kul. Träffa familj o vänner!!

Hade inte varit redo att släppa dessa människor om 6 månader!

Likes

Comments

Denna helgen har varit väldigt lugn, jag har hängt med familjen sovit och bara försökt komma in i rutiner igen. Efter att jag jobbat några timmar på lördagen så kom Stina hit från stan! Vi beställde mat och sedan tog vi det bara lugnt på kvällen. vi pratade massor och kollade på Hannah Montana. Stina ska också förlänga 9 månader vilket känns himla kul då jag kommer ha kvar henne här i San Fransisco!
Nu är det måndag igen och jag är redo för en ny vecka!!

Likes

Comments

Detta året har varit något utöver det vanliga. Jag har varit i London, Thailand, jag tog studenten och allt vad det innebär. Jag åkte med världens bästa vänner till Summerburst, sett Beyonce, Maroon 5, Kanye west, Tove Lo. Jag har flyttat till USA och har fått ett andra hem i San Fransisco. Jag har åkt roadtrip ner till LA, Jag firade jul på Bahamas och nyår i Miami. Mitt år har varit GRYMT!
Jag ser verkligen fram åt 2017 och allt vad det har att erbjuda.

Likes

Comments

I torsdags flög vi från Miami till Bahamas på morgonen. Flyget var bara 35 minuter så det var himla skönt! Vi spenderade första dagen på Junkanoo beach, det var en väldigt mysig strand. På förmiddagen var det inte mycket folk alls men sedan kom färjorna in och då kom det minst sagt folk.
Dagen efter (Julafton) åkte vi med båt till Paradise Island det var en mycket större strand, det gick dock knappt att vara i vattnet då vågorna var så stora. Vi drack drinkar och vårt Julbord bestod av Annas svenska pepparkakor! På kvällen gick vi ut och åt och sedan gick vi till en bar och vilken kväll det blev, vi dansade en Bahamsik dans, de hade rumptävlingar och lekar. Vi träffade ett gäng amerikaner som vi hängde med under kvällen, en riktigt minnesvärd kväll. Sista dagen bestämde vi oss för att åka till Blue Lagoon vilket ska vara "det riktiga Bahamas", och det var det. Så otroligt fin ö liten men himla mysig. När vi kom tillbaka till hotellet gjorde vi oss i ordning och stötte sedan på två andra au pairer Som också bodde på vårt hotell, det slutade med att vi hängde med dem hela kvällen så roligt! Klockan 1 am började en parad, och det va otroligt kul då hela staden hade masker, kostymer och instrument!
Bahamas levererade!!

Likes

Comments

Som förväntat så är detta med att blogga inte min grej. Jag är usel på att uppdatera måste jag säga. Kommer heller inte säga "jag ska bli bättre" för de kommer nog inte hända! Men jag kan försöka iallafall.

Vi firade en liten jul med familjen i söndags eftersom jag idag åker till Miami och Bahamas och kommer hem igen nästa år! Vi åkte med färjan in till stan, åkte Cable car, åkte och kollade på ett jättestort pepparkakshus och bara myste! På kvällen öppnade vi julklappar och bara hängde!

Likes

Comments