vem dömmer dig

Brödet står i ugnen och jag får några minuter över att kika in här. Har fått ett nytt kvälls intresse nämligen att baka! Blir bara så avslappnad och harmonisk av att stå i köket och baka efter en lång och stressig dag, på något vis får det mig att slappna av. Tror inte någon i min familj har något emot detta ;)

Idag har det varit presentation i skolan på ett arbete som vi har haft typ en vecka på att göra och förbereda. Som sagt så är det verkligen master nivå just nu och det märks. Det märks också tydligt på folk i klassen, mer arbete och större krav sätt på både en själv och ens prestation. I min klass går MÅNGA duktiga och ambitiösa elever och det är oftast vi som ställer höga krav på oss själva och som vi samtidigt har sämst självkänsla. Man ser tydligt att många är obekväma med att stå framför klassen, rädd för att göra fel och bli bedömda i en grupp med högpresterande människor, men ändå så vet jag att nästan alla där inne i klassrummet känner samma press och stress. Jag tror ingen där inne sitter och dömmer någon annan utan är själva upptagna med sin egen prestation. Det är väldigt intressant egentligen hur våra hjärnspöken sätter käppar i hjulen och får oss att må dåligt! Egentligen borde det finnas en mental tränare som går och besöker klasser som våran, jag tror att detta problemet är vanligt i skolor med duktiga elever som går högt utbildade program.

Jag gjorde mitt bästa på presentationen idag och är nöjd med det jag leverera. Självklart var det långt ifrån felfritt men jag försöker intala mig själv att så länge man gör sitt bästa så är det mer än tillräckligt :)

Gillar

Kommentarer