Min livsstilsresa - Getgain

Att växa upp som överviktig har inte alltid varit det lättaste och jag har många gånger fått utstå blickar, elaka kommentarer och känt utanförskap. Som vi redan vet är barn och ungdomar inte alltid de snällaste på jorden, vilket har skapat djupa ärr i skälen som jag fortfarande bär på.

För mig var det värsta med att växa upp som överviktigt inte att jag egentligen var tjock, utan att jag inte kände att jag passade in i min egna kropp. Jag har alltid varit en idrotts intresserad tjej som varit aktiv i de flesta sporterna, och inte en soffpotatis även om spegelbilden visade de senare. Att jag var tjejen som hade MVG i idrott kunde nog ingen anan med tanke på min kroppsform.

Mitt intresset för kläder och mode har heller aldrig kommit fram förrän nu. Det västa jag visste var att ställa mig i provhytten framför spegeln för den personen jag såg där var inte jag i mitt huvud. Inga kläder passade heller vilket gjorde att 90 % av gångerna så lämnade jag affären både arg och ledsen och med ännu mer självhat.

Min uppväxt blev kantad av den ena dieten efter den andra i ett sätt att gå ner i vikt, men det slutade i misslyckade försök. Eller misslyckade försök skulle jag inte säga för jag gick ner i vikt, men jag gick upp det igen. För ingen av dieterna som jag provade på var hållbara i längden. Att leva på pulver i 4 månader är inte hållbart för fem öre och hellre inte hälsosamt för våra kroppar. Nu när jag tänker efter så förstår jag inte hur jag kunde göra så mot min kropp, men desperat som jag var då så tog jag ena ”Quick fix” lösningen efter den andra och jag visste heller inget bättre.

Våren 2016 påbörjade jag ännu en diet som jag de hittat på själv, denna gången med inställningen att äta mindre. Men det där med att äta mindre blir aldrig något bra. Mindre blev med tiden ännu mindre och ännu mindre. Vågen gick såklart nedåt men vad jag kunde äta och hur mycket förändrades i rädslan att gå upp i vikt. Uppskattningen på hur mycket man ungefär ska äta försvann och jag insåg att detta började gå åt fel håll. Det var här min stora vändpunkt kom och som fick mig att ändra hela mitt synsätt på mat och kost. Jag kände någonstans att det kan inte vara såhär, man ska inte behöva leva på kvarg och springa 2 mil om dagen + träna styrketräning för att gå ner i vikt, det måste finnas ett annat sätt! Lyckligtvis så hade jag rätt, det finns andra sätt!

Jag bestämde mig då för anlita en coach som var aktiv inom fitness världen eftersom jag hade tidigare anlitat henne och jag visste att jag i alla fall skulle få äta. Var jag inte visste då var att denna coachen hade ”ändrat” sin syn på kosten och inte förespråkade vad hon tidigare hade gett mig i kostschema. För mig blev det nästan en lite chock och jag nästan grät när jag fick mitt första kost upplägg, svarta bulgarer linser?? Idag är jag OTROLIGT tacksam för detta. Maten som jag fick äta var bara ”clean mat” men ekologiska råvaror, helt utan tillsatser och varken laktos eller gluten. Trots att jag var väldigt skeptisk så följde jag detta schemat från punkt till prickar och vecka efter vecka kom också resultaten. Veckorna gick och jag började mer och mer gilla kosten, samtidigt som jag fann min kärlek till styrketräning. Helt plötsligt efter ca 2 månaders dietande fann jag mig själv känna att jag aldrig vill sluta äta denna maten. Utan att jag tänkte på det hade dieten omvandlats till en livsstil och mådde så bra. Vid denna tidpunkten gick jag på ganska lågt kaloriintag men det kände inte för maten gav mig så mycket energi och jag kände mig så fräsch. Jag tänkte tillslut inte att jag gick på en diet utan allt bara rullade på. Jag trivdes med min kropp, min livsstil och jag älskade kosten och sedan dess har detta hängt i.

Som jag nämnt tidigare så hade jag som mål att gå ner i vikt men målbilden i mitt huvudet var aldrig själva siffrorna på vågen, utan i mitt huvud var min önskan att kunna köpa fina kläder, kunna köpa en fin balklänning, gå ut och festa med kompisar och då känna mig fin, men också att kunna gå i en bikini på stranden utan att behöva skämmas. Ja ni förstår nog var jag menar!

Idag står jag här 40 kg mindre än när jag vägde som mest och jag har gjort min egen livsstils resa. Idag lever jag också ett liv där jag kan köpa mig fina kläder, gå runt i bikini utan att skämmas, gå ut och festa med kompisar och då känna att jag passar in. Att jag valde att göra denna resa är jag är otroligt glad och tacksam för nu. Jag har under åren gått på många nitar, gjort misstag men det är dessa som gör att jag besitter den kunskapen jag har idag. Det har inte alltid varit lätt på vägen och för att nå hit har jag också få lagt ner mycket tid på både kost och träning, framför allt kosten och jag skulle säga att kosten är A och O till framgång! Jag har också fått gjort en del ”uppoffringar” som många kanske ser det som, men för mig var det aldrig någon uppoffring. Jag såg det istället som en investering i mig själv till ett lyckligare jag. Är jag idag lyckligare och var det värt allt slit? Svar JA!

Idag finns det inga tankar kvar i mitt huvud om att jag är tjock eller inte trivs med mig själv. Äntligen kan jag se mig själv i spegeln och se den personen som jag faktiskt känner mig som. Idag är jag en helt annan person både på utsidan och insidan. När jag ser massa gamla kort på mig så kan jag inte ens förstå att det där är jag, men ja så är det. Ett tag bloggade jag ganska mycket om min livsstils resa för att inspirera andra till ett bättre jag, men just nu lever bara det liv jag velat leva och tänker inte så mycket bak i tiden. Om ni skulle vara intresserade att se den resan som har gjorts så finns den faktiskt här på bloggen. Under min tid med min fitness coach och tiden efter det så bloggade jag väldigt flitigt. Är ni intresserade av att läsa detta så kolla inlägg från september 2016 och framåt.

Jag hoppas med detta inlägget att jag kanske kan inspirera någon till att skriva sin egen historia. Det finns alltid tid för förändring och inget är någosin ”försent”. Mitt tips till dig som går i tankarna på att ändra om livsstilen är att ta hjälp av någon kunnig. Gör det inte på egenhand utan ta hjälp! Ett företag som har livvstilscoacher som kommer att hjälpa dig på vägen inte bara med kosten utan med alla verktygen för att du ska lyckas med din resa, nå ditt bästa jag och samtidigt få ha din hälsa i behåll är Getgain! Ta steg och våga göra en förändring! Mer information hittar ni på www.getgain.se 

Jag levde med målet av att endag kunna säga ”one day I will honestly say, I made it” idag kan jag säga det!


Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Ohh superstarkt jobbat =D
nouw.com/sweetwords
emelielundh
emelielundh,
Tack snälla 😃
nouw.com/emelielundh
prissberg
prissberg,
Wow! Vilken resa! Bra jobbat 😃
nouw.com/prissberg
emelielundh
emelielundh,