Kesobröd

För ett tag sedan gjorde jag dessa kesobröd och måste bara dela med mig att detta receptet! Ett bröd helt utan gluten och mjöl, fullproppat med bra fetter och proteiner. Jag äter till ca 99% glutenfritt idag eftersom gluten inte alls är bra för våra kroppar. Gluten kan skada tarmluddet vilket gör att många bygger upp en överkänslighet och en inflammation i tarmen. För när tarmen skadas så blir näringsupptaget sämre och man kan bygga på fler och fler överkänsligheter, läckande tarm, IBS m.m. Något att tänka på faktiskt! Idag är det inte alls svårt att utesluta gluten och det finns mängder man alternativ istället :)

Här kommer i alla fall receptet:

INGREDIENSER

  • 500 g keso
  • 4 ägg, uppvispade
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt

GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.

2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24x26 , på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär sedan upp det i bitar.

ÄT OCH NJUT!!


Gillar

Kommentarer