hemsidornas design - viktigt?

Som ni vet så är jag väldigt intresserad av marknadsföring och framför allt design (skapandet). I Paris läste jag bland annat digital marketing vilket var en kurs där vi lärde oss att bygga egna hemsidor genom html och kodning. Kursen i sig var väldigt intressant och rolig p.g.a skapandet men den gav mig också en djupare förståelse i vad som är viktigt att tänka på när man bygger en webbsida. Kunder idag vill ha enkla och lättförståeliga hemsidor. Ingen har direkt lust att leta runt på en hemsida för att hitta det man letar efter. Krångliga hemsidor leder ofta till att kunden istället söker sig till ett annat företag och hemsida för att finna det man söker efter. Jag skulle också säga att några företag eller institutioner har en viktigare och större roll i att kunna presentera bra och enkla hemsidor. En av dessa skulle jag säga är bankerna. Alla har vi någon gång ett ärende i banken och eftersom det ofta handlar om pengar (en riskfylld faktor) så är det mycket viktigt att information är lätt att förstå så det inte begås några missförstånd.

Jag har kikat runt på olika banker och en av dessa som jag föredrar är Swedbank:s hemsida. Jag är själv kund där och tycker att det är smidigt att finna information och hjälp när det behövs, vilket är en avgörande faktor när jag väljer bank. Flexlimit är en mindre aktör men har fortfarande en enkel design. Jag tänker alltid "enklast är bäst" och det är lätt att hemsidorna blir för komplicerade bara för att man vill att det skall ses så bra ut och möjligt.

En annan hemsida som jag tycker om mer är Ikeas. Enkel och lättförståelig med kategorisering gör det lätt att leta efter den rätta produkten bland väldigt många andra. En funktion som jag anser vara viktig är "sökfunktionen" där man lätt kan söka efter vad man eftersöker!

Vad tycker ni? Tänker ni något på designen på hemsidorna ni kollar på ?:)

Gillar

Kommentarer