En stor personlig seger

I morse vaknade upp med ett leende på läpparna och en enorm lätthet inombords, för jag har SOMMARLOV och jag har därmed klarat ännu en termin i skolan. Det är inte ofta jag berömmer mig själv men idag kände jag bara en stolthet över mig själv. Denna terminen har inte varit lätt och när jag ser tillbaka på hur tufft det har varit med skolan på grund av min huvudvärken så kan jag knappt förstå att jag faktiskt tog mig igenom denna terminen.

Eftersom jag gömmer mitt mående och min sjukdom inför andra så tror jag inte någon riktigt vet vilket helvete det har varit denna vinter/ våren. När jag kom hem från Paris så mådde jag riktigt dåligt och mina blodprover var allt annat än bra. Mitt immunförsvar var totalt nere i botten och värdena på de vita blodkroppar var katastrof, dåliga leverprover, dåliga sköldskötelprover m.m. Som jag har skrivit förut så blir alltid mitt tryck i huvudet högre när jag blir sjuk, vilket bidrar till värre huvudvärk och konstiga symptom.

Eftersom immunförsvaret var så nersatt så blev jag sjuk ständigt. Tror egentligen knappt att jag hade en helt frisk vecka under jan-mars. I januari började nya konstiga symptom komma fram och denna gånger riktigt obehagliga sådana. Vissa stunder blev jag SUPER trött och det kändes som min vänstra hjärnhalva börja brinna samt att det rann blod i ansiktet. Det kändes det som mitt vänstra öra skulle brinna upp och jag klarade inte att tänka klart, jag missade steg när jag var ute och gick, samt klarade inte hålla koncentrationen. Flera gånger fick jag ren panik och bara bröt ihop. Vid dessa tillfällena tänkte jag att nu orkar jag inte mer, det går inte, jag måste hoppa av skolan och bara fokusera på att ta mig igenom detta. Men på något konstigt sätt och med ren jävla vilja så tog jag mig igenom dessa svåra stunder samtidigt som jag pluggade mycket och försökte ha ett socialt liv.

Skolan är min drivkraft och största fokus i livet. För snart 9 år sedan bestämde jag mig att jag skulle inte ge upp mina drömmar om en utbildning och sedan den dagen har det varit skolan som fått mig att kämpa vidare. Att klara av den utbildningen är min största prioritet och allt får komma i andra hand. Även om det är enormt krävde att plugga samtidigt som man har huvudvärk så är det skolan just nu som driver mig framåt.

Som sagt var jag många gånger nära att kasta in den vita flaggan men jag gav inte upp utan kämpade på trots allt, vilket jag i morse kände mig otroligt stolt över Man inser inte hur stark man är eller hur långt man kommer med ren vilja, det handlar om att aldrig ge upp. Helt ärligt går inte ens beskriva lättnaden jag kände när jag lämnade in tentan igår. För mig är detta en STOR personlig seger, för jag har nämligen klarat av 3/4 år på civilekonomprogrammet :D Huvudvärken har varit mycket bättre nu sista veckan innan tentan och jag har njuttit varje minut. Dock ändrades den plötsligt i torsdags och jag mådde så dåligt. Min födelsedags kväll spenderade i sängen och jag blev riktigt oroligt att jag inte skulle klara att skriva tentan. Kan säga att jag var SÅ tacksam och glad när jag i måndags morse vaknade upp och huvudvärken var som "vanligt" igen och att jag kunde gå och skriva tentan med bra förutsättningar :D

Nu ska jag ta ett välförtjänt sommarlov och försöka vila huvudet så mycket som möjligt och ladda inför sista året :) Äntligen har kroppen börjat återhämta sig och jag mår så mycket bättre än vad jag gjorde i början på året vilket underlättar min vardag. Man ska aldrig ta sin hälsa för givet, inte heller att man ska ska få vara frisk hela livet. Aldrig trodde jag att mitt liv skulle bli såhär och att hela livet skulle vändas upp och ner över en natt. Att som 16-åring acceptera att livet aldrig kommer bli detsamma igen, att man plötsligt bara får kämpa för att överleva varje dag och försöka leva med det faktum att man kommer få leva med en ständig smärta som påverkar en för resten av ens liv var inte det jag hade räknat med direkt. Men jag kommer aldrig låta huvudvärken stoppa mig från att uppfylla mina mål, och om 1 år står jag där förhoppningvis med flaggan i topp!
Gillar

Kommentarer

Idavictoriajohansson
Idavictoriajohansson,
Grymma du, inspiration är vad du är!!💛🙌🏻✨
nouw.com/idavictoriajohansson
emelielundh
emelielundh,
Tack snälla du! Det är du också kan jag säga <3<3
nouw.com/emelielundh
malinhardstahl
malinhardstahl,
Grym är du! Ha ett riktigt fint sommarlov nu <3
nouw.com/malinhardstahl
emelielundh
emelielundh,
tack snälla! <3
nouw.com/emelielundh