Holy!!! Vecka 35!

Herregud! Idag är vi i vecka 35 jämt och det betyder även att det är endast 35 dagar till beräknad födelse!!?? 35 dagar!! Och för varje dag blir det en dag mindre.. det är verkligen slutspurten nu. Undrs inte på att man är så stor om magen som man är, snart är ju graviditeten slut!!? Haha jag blir helt confused då man tycker att man varit så länge gravid med tanke på att jag har vetat om att jag var gravid enda sedan 24e oktober förra hösten, och nu är man i vecka 35, det är så lite kvar jämfört med vad vi genomgått redan.
Sjukt hur snabbt tiden gått, tillika som det känns som att jag haft vår lilla bebis i magen hur länge som helst. Let's do this. Bara lite kvar, kom igen kroppen! Efter att jag fött barn ska jag ge mej själv en redig klapp på axeln för sen är jag fan en superwoman på riktigt alltså! 😉

I vecka 35 står det sån här fakta:
- Barnet lagrar på sej fett, från att ha haft ca 1 procent fett i mitten av graviditeten har den nu 15 procent fett i vecka 35, när man nått vecka 40 ska barnet ha ungefär 30 procent fett. Benen och armarna börjar nu bli sådär härligt knubbiga.
Bebisen är ca 46 cm lång och väger ungefär 2,5 kilo. Den övar på att andas och suga vilket kommer vara en livsviktig grej då den kommer ut och skall få i sej näring. Nu är lungorna fyllda med fostervatten och när bebis kommer ut och skriker drar den sitt första riktiga andetag med luft och då försvinner fostervattnet ur lungorna.

Magen är nu som högst, och ja det kan jag verkligen hålla med om!! Min mage ser riktigt konstig ut från sidan då man ser i samma höjd som magen är, den är som spetsigast ovanför naveln och sen sjunker den snabbt neråt! Jag dka försöka få en bild så ni får se.
Om mamman står det att man kan vara stressad och lättirriterad nu för bebisen tar så stort utrymme och fyller nästan hela livmodern. Jag kan kanske hålla med om att jag varit lite mer lättirriterad och det börjar bli tungt att bära den här knodden i magen, jag går ju omkring med 14kilo extra jämfört med min normala vikt, säkert väger jag ännu mera nu också, så undra inte på att man blir lättare slut! Sen andas jag som min älskade moffa när han går omkring mera också för bebisen är så högt upp och trycker på lungorna! Så mommo, om du läser det här så hälsa till moffa att jag är lika som han nu 😘❤

Mer kissnödig ska man också bli och njaa.. jag har inte haft så mycket problem där än, ibland känns det som man behöver gå pånytt direkt efter man gått från wc, men det brukar ändå vara falskt alarm så det går över efter ett tag. Och vår hulivili rör sej nog som tusan emellanåt så tillika är det svårt att tro att det är trångt där inne för den kan nog hitta på aktiviteter ännu också!
Mitt bäcken har jag ju sjukt i varje dag ungefär, mest efter jag legat still en längre stund, brukar skrika till Jocke : - Aaaajjj satan mitt musbein!!! Haha.. det är ju där det känns. Sen knakar det till ibland om man går på wc då man just stigit upp, och jag måste gå som en skraltig kärring på morgon men annars är jag väl i helt okej skick fortfarande. Känner ändå lycka över att jag snart är klar, snart har mitt barn i mina armar, snart får jobba tillbaka min kropp och ha den för mej själv, snart få inreda ett nytt hem och börja om från början igen med min älskling och pröva på ett nytt liv igen en gång, den här gången som husboende unga föräldrar! En riktig liten familj. Mamma Pappa Barn och två kattor. Vilken dröm 😍 Älskar livet.

Kram på er!

Haha.. tycker man inte får det rättvist på bild, men SE HUR STOR MAGE JAG HAR!!! 😃 Och utstående napa som min faffa 😉

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229