Såhär på torsdagskvällen efter sen innefotbollsträning och med snön utanför fönstret längtar jag tillbaka till den fantastiska midsommar vi firade förra året. Toppenväder och härligt umgänge, det kan ju inte bli bättre!

Midsommarafton spenderades lite mer traditionellt med att göra kransar, midsommarlunch, dans runt midsommarstången, olika lekar och till sist grill lite senare på kvällen. Oklart hur den där grillningen gick till, men på något vis löste det sig... På midsommardagen åkte vi efter frukost in till Tylösand och checkade in på hotellet och gick raka vägen in till spaet. Hela gänget samlades i utepoolen och hade mer eller mindre förfest där för att senare på kvällen gå ut på Leffes Lounge. Det var andra året i rad vi hade detta upplägget och det har varit riktigt skoj. På detta sättet har man fått ta del av båda delar, både det traditionella som är väldigt mysigt och härligt samt lite mer fest på Tylöhus!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags var jag på brunch på Condeco med Anna, Emmy och Nellie. Verkligen ett mysigt sätt att ta tillvara på söndagen. Nu när jag inte jobbar helger längre är det lätt hänt att man inte gör något särskilt på söndagen, vilken självklart är helt okej ibland! Jag vill inte att det ska bli så så ofta bara, då hade jag lika gärna kunnat jobba istället.

Idag är det redan torsdag och tenta står på schemat, 13.15 smäller det - men det ska förhoppningsvis gå bra!

Veckan har bara susat förbi, vi har haft två seminarier och övrig tid har gått till förberedelse inför tentan. Jag passade också på att jobba i tisdags, jag har nog sagt det förut men det är verkligen skönt att bryta av med jobb från plugget ibland.

Likes

Comments

I söndags var jag och A på besök hos den yngsta av mina bröder som bor så sjukt idylliskt mitt ute på landet. Ett litet torp som de har renoverat och gjort i ordning fint. Mina två andra syskon och deras familjer var också med och höjdpunkten för kidsen var att få mata hönorna, och kasta snöbollar... Olof och Amanda kläckte också nyheten att de ska bli föräldrar, så roligt och spännande!

I övrigt går tiden så sjukt fort. Nyss var det helg och nu är det helg igen. Vi har ett högt tempo i plugget och det är antagligen därför det känns så... Efter nästa vecka har vi redan betat av delkurs 1 av 2 på en 15-poängskurs. Vi har alltså tenta på torsdag, men det ska förhoppningsvis gå bra. Jag försöker också hinna med att jobba lite så både på tisdag och fredag ska jag göra det, rätt skönt att bryta av med det från plugget ibland.

Igår hade vi inget obligatoriskt i skolan och därför valde jag och en klasskompis att plugga inför tentan tillsammans. Jag åkte ut till henne på Hovshaga och vi körde på ganska snabbt och blev klara till lunch. Käkade lunch hos henne och sen gav vi oss ut i skidspåret! Det är ju viktigt med mycket pauser i plugget...

Likes

Comments

Redan måndag, igen. Härligt ändå, livet rullar på. Helgen som skulle vara en toppenhelg blev inte det alls. Det kom tråkiga nyheter inom familjen vilket gjorde att jag missade att gå på en babyshower i lördags som jag och Nellie hade planerat för en vän. Har iallafall fått höra att den blev riktigt lyckad och att den blivande mamman blev både nöjd och glad!

Ikväll är det träningspremiär efter juluppehållet med fotbollen. Det ska bli riktigt skönt att alla rutiner drar igång ordentligt igen. Även om jag försöker hinna med att träna på gymmet när det är fotbollsuppehåll blir det inte riktigt alltid av, när det är fotbollsträning är jag mer eller mindre tvingad. Den missar jag inte om jag inte måste!

Imorgon är det redovisning på schemat för min del, nervöst!! Vi har fått i uppgift att planera och genomföra en minilektion inom svenskämnet och imorgon är det dags!


Likes

Comments

Nytt år, oj vad tiden har gått fort. Vi har gått in i januari och redan har ett halvår av plugget betats av. Fyra år kändes långt i början, men jag vet ju hur fort det kommer gå! I kursen vi läser nu som sträckte sig över julen är det bara två redovisningar kvar nästa vecka, så skönt! Visserligen är det ingen paus mellan kurserna, men det är ändå skönt när man sätter check på en kurs!

Nyåret firades in med ett härligt gäng på södra jvg, ett stenkast bort från oss. Vi blev 18 stycken till slut, och valde att beställa mat från Evedals Värdshus. Maten var riktigt god, verkligen något vi kan rekommendera. Under festen hade Emmy & Jacob fixat ett quiz med frågor om året som gått, och eftersom vi hade en engelsktalande i gänget hade de fixat den på engelska! Något som uppskattades starkt. Nästa grej under kvällen hade Jacob & Kajsa fixat, en på-spåret-liknande grej, fast med musik. Riktigt svårt, och riktigt kul!! Vid tolv-slaget gick vi ner mot sjön, dock var det så dåligt väder så vi såg inte särskilt mycket...men vi skålade in året ändå!!


Likes

Comments

Njuter för fullt av julledigheten, det är verkligen skönt att vara helt ledig! Det är första gången på flera år som jag är ledig hela julen, förutom plugget då, där får man ingen paus! Imorgon ska jag sätta mig med det sista så jag blir helt färdig med uppgifterna som ska in i början på januari.

Tiden rullar på snabbt, nu är det bara ett par dagar till nyårsafton. Förra året åkte vi med Adams familj och firade nyår i Dubai! Superhäftig upplevelse, verkligen ett resmål jag kan rekommendera!

Likes

Comments

Igår firades lillejul med 27 personer hemma hos Nellie och Viktor. En tradition Adams mormor och morfar startade med sina närmaste vänner för 49 år sedan, superkul att traditionen fortsätter! Idag är det julafton vilken startade med julfrukost hemma hos oss. Dagen kommer till en början spenderas med Adams familj, med lunch hos hans kusiner. Därefter beger jag mig ut till mina föräldrar, där jag, mina syskon och deras barn firar på kvällen. Vi får se om det kommer någon tomte även iår...

Äntligen har jag också fått lite jullov, skrev tenta i fredags och nu behöver jag inte göra något skolarbete förrän efter nyår, skönt att kunna få lite paus från plugget även fast kursen fortsätter!!

Likes

Comments

Idag startar jag min egen blogg. Något jag tidigare tänkt att det är nog ingenting för mig... Men, varför inte? Jag läser första året på grundlärarprogrammet F-3 vilket jag tycker är riktigt roligt. I övrigt bor jag i lägenhet mitt i stan tillsammans med min sambo, så nära att det tar ungefär 1 minut till vår favoritrestaurang Izakaya Moshi, eller ungefär 4 minuter till PM ;)

Jag kommer skriva om min vardag som mest tillbringas på LNU, gymmet, fotbollsplanen eller tillsammans med sambo eller vänner. Just nu närmar sig julen med stormsteg, om fyra dagar är det julafton. För mig är julen den bästa högtiden, en tid där man faktiskt lägger tid på att verkligen umgås både med familj och vänner. Dessutom kommer de flesta av mina vänner som flyttat från Växjö hem över julen, helt enkelt en högtid jag uppskattar!

Julbord x 2. Ett på Villa Gransholm med Adams familj och ett hemma hos oss med vänner, vilket har blivit en årlig tradition, det här var fjärde året om jag inte minns fel!

Julbak där ugly christmas sweaters var ett måste!

Likes

Comments