Instagram @emeliehorst

att resa ensam

// Bild.3 Från när jag skulle säga hejdå till min första vän, gör fortfarande ont i mig av tanken //

Vilken resa det har varit...

Det har nu på riktigt gått hela 3 veckor sedan min resa till Barcelona och jag vet inte ens vart jag ska börja. Jag blir lite ledsen faktiskt när jag kollar på dessa bilder, när jag vet att det finns en chans att jag aldrig träffar dem igen.

Från att vara helt osäker och ensam, till att känna sig älskad och saknad. Det är nog det jag har värderat mest i resan. Jag tror det är en sak att vara i en vacker stad som Barcelona, se olika sevärdheter och äta god mat på restauranger, men en helt annan sak av att vara så ömtålig som man är när man reser ensam. Jag har väldigt svårt att säga att Barcelona isig var de roliga med resan, utan det är personerna jag var med och personen jag själv kände att jag fick vara där.

Att träffa så mycket nytt folk, som man dessutom lever så intensivt med. Att vara helt självständig och göra precis vad man själv vill och känner för, utan att va beroende av andras åsikter och planer. Att ha en rolig anledning som tvingar en upp varje morgon (tidigt som faan), som den kursen - DET är vad som gjorde denna resan värd att göra. Jag har aldrig haft en bättre anledning för att inte sova. Om jag kunde så skulle jag gjort denna resan om & om igen, tills jag dör.

Det fanns liksom inte den hemlängtan som jag har haft tidigare när jag rest, för man hade liksom ett skäl att vara där, då jag var på denna kursen. Jag har aldrig riktigt känt den energi och längtan till att faktiskt gå till "skola" som jag gjorde här. Kanske för att kursen gick ut på att dricka alkohol också 😜. Nej, men poängen är att jag kom otroligt nära alla som var på kursen med mig och dom kommer jag aldrig glömma. Om det inte vore så att vi alla bor mellan 3-12 timmar (med flyg) ifrån varandra så hade jag träffat dem varje dag.

Det var den bästa resan jag gjort, och dessutom fick jag något utöver det - har numera DIPLOM på Avancerad Bartendning, som visar att jag är grym om jag väl vill. Så jag tycker att alla som har planer på att antingen resa utomlands ensam eller ta denna kurs utomlands, ska verkligen göra det. Det var värd varenda sekund och krona.

Skål på er

// Min första vän och även den sista jag sa hejdå till <3 //

Gillar

Kommentarer