Hejsan!
Idag tog min handledare mig och APL-gruppen till moderna museet. Är en sån person som faktiskt älskar att gå på museum just för att jag får mer förståelse för saker när får se det med ögat. Min handledare Lanna är fotograf och hon hade varit med på ett projekt tillsammans med en tjej som heter Maja Fredin, det var väldigt coolt upplagt måste jag säga. Vi gick runt där ett bra tag och jag gick loss med kameran. Jag absolut älskar att fota, tycker det är sjukt roligt faktiskt. Jag tycker att det är jävligt najs att vi får göra sånna här saker rätt ofta med skolan osv just för att man får så pass mycket inspiration. Tycker att alla borde besöka Moderna museet, riktigt cool och intressant.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Måndagen och tisdagen har jag spenderat mestadels på Grand Hotel där fashion week har tagit plats dessa dagarna. Ni som inte följer mig på mina sociala medier har förmodligen missat det. Jag och tre andra tjejer ifrån min klass fick den här fantastiska möjligheten med hjälp av skolan, det var otroligt lärorikt och väldigt roligt faktiskt! Vi fick vara påklädare för Whyred och Stylein vilket var sjukt häftigt faktiskt. Har alltid känt att jag mer lutat åt smink hållet inom det jag håller på med, men att hålla på med just kläder under dessa dagarna har varit så extremt roligt så nu tippar det lite mer åt båda hållen. Jag har alltid velat vara en del utav just Fashion week eftersom att det är ett sjukt omtalat event och har själv känt att efter jag varit med så har jag fått ut ännu mer kunskaper än vad jag hade innan. Känner mig mer självsäker i det jag gör och har också lärt mig att hantera stress på ett helt annat sätt.

Eftersom att jag mer hängde backstage och jobbade väldigt hårt så förväntade jag mig inte att jag skulle få se någon av visningarna, men min lärare lyckades få in mig och 2 andra tjejer till Styleins första visning. Sjukt bra gjord var den verkligen och fick syn på så extreeemt snygga kläder där också, det var lite svårt att ta bilder som blev bra pga ljuset men försökte så gott som möjligt och lyckades ändå rätt bra.
Tackar och bockar extremt för fashion week och för att jag har fått vara en del av det, hoppas på att vara där nästa gång också ;)

Likes

Comments

Ni vet när man känner sig helt värdelös? När man känner att man inte förtjänar något? Eller känner att man är alldeles för dålig för att kunna göra vissa saker? Det är något vi människor känner alldeles för mycket vid vissa tillfällen. Ibland tror jag inte på mig själv när jag borde göra det. Det är inte ovanligt att känna press i min ålder, alla gör det. Och om man inte känner pressen nu så kommer man någon gång i livet göra det, för det är så det funkar.

En vän frågade mig ”Emelie, varför saboterar jag för mig själv när jag tycker att jag inte förtjänar att vara glad”
Den frågan fick mig att tänka till extremt mycket. Men svaret är faktiskt så självklart som det bara går att bli. Varför är gräset grön? Varför är himmelen blå? Varför är solen gul? Samhället.
Att vara glad för någon annans skull är något som inte alla har jätte lätt för. Se någon annans framgångar i livet verkar göra många upprörda, avundsjuka. Det kan kännas som att en stor del av just dagens samhälle byggs upp av just avundsjuka, och det är av alla åldrar. Att se någon annans glädje och lycka kan ibland göra folk irriterade. Det funkar inte alltid att känna med personen i sånna stunder. För när man själv brister och ser någon annan läka så kan man inte något mer än att önska att man själv kunde känna likadant. Därför är man inte glad för personens skull, för man kan inte vara glad för någon annan om man inte kan vara glad för sig själv. Idag finns det fullt av personer som inte har någon typ av självkänsla. Och vem vet? Imorgon kanske det kommer finnas ännu fler, eller ännu färre. Men det är så det funkar, samhället växer och självförtroendet krymper. Man kan inte mer än att känna ilskan just för att man för stunden inte kan laga sig själv när man ser någon annan glad. Det resulterar att alla som är glada får inte visa att dom är glada för då blir dom dåliga människor i andras ögon. Och när det händer så blir det att hon som var glad, hon sjönk just pågrund av att vilken väg hon än väljer så blir inte resultatet helt lyckligt för alla. Folk som påstår att dom aldrig tar åt sig, dom ljuger. För det finns alltid något som gör en person svag. Och i dagens samhälle så kryllar allting av problem som trycket på dom punkterna där det finns svaghet. Alla är osäkra, inget vet hur man ska hantera systemet. Det är därför man väljer att själv vara olycklig. För att inte brista mer än vad man redan gör. Därför väljer man att dra ner sig själv istället för att låta någon annan göra det. Därför saboterar man för sig själv när man tycker att man inte förtjänar att att vara glad.

Likes

Comments

Hejsan på er!
Jag hoppas att ni haft det bra och mysigt under jul & nyårs tiderna. Själv har jag varit sjuk sedan julafton och börjar äntligen friskna till. Men man ska inte klaga, har haft det underbart under julen då jag har en sån härlig familj. Är så galet tacksam för allt jag fått och för att jag fick spendera den bästa tiden på året (enligt mig) med personerna jag älskar mest!

Har haft ett väldigt händelserikt år, har faktiskt haft det väldigt bra. Har rest mycket, besökt nya platser, träffat nya människor och något som varit väldigt stort är just att jag börjat ny skola. Engelska skolan som jag innan gick i var faktiskt väldigt stressig, fast det var något jag var van vid eftersom att jag gick där i 6 år. Men det var faktiskt en grymt bra skola med helt underbara lärare och elever, så va en aning orolig när jag skulle byta skola faktiskt. Hade ett väldigt bra avslut på min grundskoletid, som jag skrev i tidigare inlägg så hade vi först våran graduation, sedan efter det så hade vi balen som var så otroligt kul men också väldigt sorglig då det va farvälet av allt. Gymnasiet blev bara bättre än vad jag förväntade mig. Har träffat så sjukt fantastiska vänner och trivs verkligen jättebra! Får ju även plugga inom stylist yrket som jag velat huuur länge som helst! Känner verkligen att jag träffat vänner som kommer att hålla livet ut, känns otroligt bra att jag kommer spendera mina sista 3 år i skolan med dom.

Likes

Comments

Hej på er!
Det har snart gått 6 månader sen jag gick ut grundskolan. 6 månader sen vi hade våran graduation. Jag gick i Engelska skolan under nästan hela min grundskole tid vilket gjorde att den tiden inte var som en normal svensk skolas skoltid var. Började där i 4an och ångrar inte en ända sekund av det! Så sjukt bra lärare och vänner och jag hade inte kunnat be om något bättre. Hade faktiskt väldigt kul i skolan oftast då vi firade väldigt många olika högtider och gjorde annat roligt. Att gå ut grundskolan är faktiskt en stor grej, och engelska skolan fick oss verkligen att känna oss speciella den dagen genom att göra en står cermoni när familjerna fick komma in och se oss ta emot diplom. Här är några härliga bilder från dagen jag aldrig kommer minnas men tjejerna!

Likes

Comments

Jag är en sån människa som har rätt svårt att lyssna på allt för ”taggad” musik på mornar och typ sent på kvällar när jag åker hem från skolan. Tänkte dela med mig lite av det jag lyssnar på vid dessa tilfällen! Det är dessutom ett av mina starkaste tips om man inte är en morgonmänniska.

Likes

Comments

Tänkte det kunde vara lite kul för er att se vad jag gör under dagarna och hur jag utvecklas. Som jag sa i tidigare inlägg så går jag stylist på gymnasiet vilket är väldigt roligt. Idag har vi utgått efter temat ”Copy Cat” vilket innebär att vi ska ta slå upp en inspirations bild och sedan göra en sminkning så lik bilden som möjligt. Modellen är finaste Linn, makeup och hår är av mig och Sandra. Ibland kan det vara lite svårt att göra sminkningarna så lika som möjligt då vi inte fått så mycket produkter ifrån skolan men inom det här yrket så får man göra det bästa man kan helt enkelt. Tänker att jag ska försöka göra något sånt här inlägg typ varje vecka så ni får se hur allt ser ut. Första bilden var tanken att jag skulle göra en ”cut crease” men somsagt, produkterna vi har fått fungerar inte super bra till allt så det fick bli med svart skugga istället. Den andra bilden var lite mer rolig att göra, Sandra gjorde det mesta på den men vi sammarbetade väldigt bra tillsammans. Tycker slutresultatet blev väldigt häftigt, kanske inte något man skulle bära till vardags men det är iallafall kul att få exprementera med sminket och prova något nytt. Inom mode världen så är inte en bronzer alltid brun liksom ;) Det var iallafall riktigt roligt att göra dessa sminkningar och ni kommer absolut få se mer somsagt, ska försöka göra ett till två sånna här inlägg i veckan.

Foton: Lanna Olsson

Likes

Comments

Jag fick Enzo för ca 2 år sedan, hade alltid haft en dröm om att ha en chihuahua ända sen jag var liten. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv, och jag har alltid älskat det! Hunden är verkligen människans bästa vän. Jag har alltid känt en extrem trygghet just när vi har haft en hund i huset.

Att skaffa Enzo var absolut inte lätt, lyckas övertala föräldrar och hitta på andra lösningar tog sin lilla tid men tillslut så fick vi allt att funka. Det är aldrig superlätt att uppfostra en hund, speciellt när det kommer till chihuahuor. Enzo är en extremt mysig och kärleksfull hund, han är också väldigt busig och har nästan alldeles för mycket energi. Han älskar även sin familj extremt mycket vilket resulterar att han vill göra allt för att skydda oss. Därav blir han vid vissa tillfällen väldigt skällig just när det kommer till nytt folk han inte träffat innan.

Han är verkligen så bra på så många sätt, även om han ibland kan vara riktigt jobbig. Vi har en så otroligt speciell relation och bara tanken av att jag inte skulle ha honom finns inte ens, han lyckas liksom alltid läsa av mig på något sätt och ser alltid om jag inte mår bra. Han är alltid med mig och följer med mig vart jag än går. Är så otroligt glad över att jag har honom och för att min dröm sen jag var liten äntligen gick i uppfyllelse.

Likes

Comments

När jag var mellan 10/11 år så startade jag min första blogg. Min syster va min största idol och eftersom att hon bloggade så var det en självklarhet att även jag skulle göra det. När jag ser tillbaka på allt så är det faktiskt rätt komiskt, en 10-årig liten Emelie med knappt någon livserfarenhet alls ska lyckas underhålla en blogg när mitt liv egentligen inte var något händelserikt alls, det va mer samma saker som hände ca varje dag och även samma bild laddade man upp typ varje inlägg man postade. Hur som helst så gick inte den "karriären" superbra vilket inte var så oväntat. Men men, det var ju kul så länge det varade och än idag så är det roligt att se tillbaks på det man skrivit och skratta lite och även tänka tillbaka på minnena man faktiskt har kvar just pga den där bloggen, helt galet egentligen hur snabbt tiden går och hur mycket man kan ändras på flera olika sätt. Något jag tänkt på extremt mycket är hur galet modig jag ändå va som liten, iallafall modigare än vad jag är nu. Tror att det är så för de flesta och beror nog väldigt mycket på att desto äldre man blir så bryr man sig mer och mer om vad alla tycker och tänker om än. Så funkar det iallafall för mig och jag önskar så extremt att jag hade samma mod idag som jag hade då, tänk hur mycket saker man hade kunnat göra annorlunda.

Jag heter Emelie Heleander och 6 år senare sitter jag här igen med ännu en blogg, förhoppningsvis så blir denna mer intressant än tidigare. Jag är född år 2001, bor i Stockholm och har gjort det i hela mitt liv. Min familj består av mamma, pappa, storasyster och storebror. Har även en chihuahua på 2 år som heter Enzo. På fritiden gillar jag att umgås med vänner, håller också på med musik i min ensamhet och spelar piano. Pluggar till stylist första året på gymnasiet inne i stan och trivs väldigt bra, har alltid älskat smink så inriktningen känns väldigt lämplig för mig. Jag startar bloggen just för att jag känner att jag vill ha en plats där jag ibland kan dela med mig av mina tankar och åsikter. Vill även lägga upp annat från olika typer av sminktips till ett vardagligt inlägg. Detta va en kort introduktion om mig och mitt liv och jag hoppas att ni vill följa med mig på min krokiga väg igenom livet.

Kram.Likes

Comments