Header

Idag är en dag som jag inte har mycket att berätta på då vi bara kommer fira min mammas födelsedag. Plus att jag är ledig och mest bara har lust att vila.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har en liten stund kvar på lunchrasten. Så skönt att bara gå undran från jobbet ibland och unna sig lite mat som man slipper laga själv.

Jag tycker verkligen om mitt jobb men ibland så vill man bara gå undan och ta det lite lugnt. Slippa sitta med sin matlåda och stirra på den tomma stolen framför sig. Det är lite trist att vi sällan är så många som jobbar att man kan ta lunch ihop. Vi byter bara av varandra på löpande band så alla får äta utan att butiken blir tom.

I vilket fall som helst så är det skönt att bara gå någon annanstans ibland. Som idag när jag har lång rast, det är fredag och jag är ledig helgen. Då kan man väl få unna sig lite tycker jag.

Äter alltid på samma ställe dagar som dessa och det är på SushiDeli här i Huskvarna. Det ligger rakt över gatan för mig så det är så lätt att gå dit utan att känna stress.

Och nu har tiden börjat rinna iväg och jag måste tillbaka till jobbet.

Likes

Comments

Dagen som vissa älskar...och andra hatar är nu över. Jag personligen tycker mest det är en väldigt kul grej att ha en dag som alla firar...typ som julafton. Men sen älskar jag ju nästan alla högtider och jag älskar att fira och planera kul saker. Sen förstår jag att inte alla tycker det är kul med en dag som kretsar kring kärlek. Det finns ju dem som inte har någon att fira med, varken vänner eller partner och ja då förstår jag att man blir bitter och trött på allt gulli gull runt sig.

I vilket fall så delade jag denna dagen med min pojkvän och hans mamma. Jag slog på stort i köket i år och gjorde pannkakor och egen milkshake med Oreos i. Som ni såg i tidigare inlägg så hade jag dessutom köpt en herrans massa jordgubbar. För om det är något jag unnar mig själv på speciella dagar så är det jordgubbar. Förutom på sommaren för då är literpriset bättre så man kan unna sig nästan varje dag hihi!

För mig så måste man inte boka natt på hotell eller gå på resturang på alla hjärtans dag. Jag tycker man ska göra det som man är mest bekväm med. Det ska ju vara mysigt och man ska känna sig till ro en dag som denna. För min del så är det som sagt hemma i sköna soffan med jordgubbar i min pojkväns varma famn...där vill jag vara en dag som denna.


Likes

Comments

Ja så känner jag nu. Jag har gjort typ halva ”love yourself challange” nu och jag känner verkligen inte någon inspiration till att fortsätta. Känner just nu att jag bara vill blogga när jag känner för det, inte känna något tvång.

Det är väl self-love om något!

Så nu framöver blir det bara inlägg från hjärtat igen, när jag pallar och vill.

Likes

Comments

Om det är något jag har lärt mig av att jobba inom retail så är det att ta till vara på sina förmåner som kund.

Idag är ett gott exempel och jag kanske även då var lite lurig då jag redan innan hade räknat ut det lite.

Jag går in på Coop och kollar på jordgubbar. Alla lådor såg tråkiga ut utom 2st av de ca 10 lådorna som fanns. Jag tog då en möglig låda och gav till killen i kassan, den var ändå tråkig och kunde lika gärna slängas på en gång. Min kille frågade då om han hade fler lådor med jordgubbar någon annanstans i butiken.

Han visade oss och jag kollade kritiskt på dessa lådor med. Då dessa stackare låg bredvid bananerna så hade dem troligen åkt på storstryk av bananflugorna så dessa sa jag omedelbart nej till.

Och det är nu som säljaren väljer att jobba lite smart.
”Om du vill så kan du ta 2 lådor men du behöver bara betala för en”
Yes tänker jag och tar de två bra lådorna och går glatt till kassan!

Och ja jag vet. Jag utnyttjade situationen lite här då jag vet att man som säljare gärna gör något extra för att göra sin kund nöjd och som i detta fall slippa slänga och ändå få bonus av glad kund...men jag menar...det handlar ju om jordgubbar haha! Då måste jag ju faktiskt få lov att använda mina rävar bakom öronen!

Likes

Comments

Idag bara orkar jag verkligen inte göra challengen. Nu vill jag bara sova så jag orkar upp till jobbet imorgon.

Jag åkte till jobbet som vanligt och hade en kort och lugn fredag. Efter jobbet så ilade jag iväg till A6 för att hämta jackan jag köpte (så sjukt nöjd btw! Tänkte visa den imorgon). Hungrig som ett as så mötte jag upp de andra och vi åkte till Pizza Hut för att käka. Okej så än så länge så har dagen gått väldigt bra ju, eller hur?

Nu börjar kaoset. Svänger ut ifrån Pizza Hut och BAM där kommer den typiska BMW föraren i 120km/h ut ur rondellen... Hann precis att slänga mig ut innan han kom som en jä*la projektil. Blir så jävla less på folk som bara ska leka i trafiken...fucking småpojkar!

Väl ute på vägen så missar jag min avfart och väljer att åka över Huskvarna. Sen händer det. Jag kommer som vanligt och ska svänga upp på motorleden ligger på 3:an och gasar på lite för att få upp farten...lägger i 4.an och tänker fortsätta...PANG. Yes där hände något.

Som tur väl var så var de andra bara någon minut ifrån mig så de vände tillbaka och mötte mig. Bilen blev slö och tappade all ork. De var som att någon skadesköt den och fick linka upp för backen till närmsta P plats. Så ingen ork i bilen, motorn tuggar ojämnt och lampan blinkar om ett fel i avgassystemet. YEY! Stänger av bilen och får glatt sitta där med mina varningsblinkers tickandes.

Får hjälp av de andra och ''N'' hoppar in i bilen och gasar ur systemet ordentligt. Så ja...bilen rullar som vanligt igen och kommer imorgon att få asa mig till jobbet i daglig ordning stackaren.

Troligen låg felet i kylan och de förskräckliga vädret som rullade in under tiden jag körde. Att jag dessutom startat och kört korta sträckor igenom stan, av och på, kan inte ha underlättat. I vilket fall så är felet då en ispropp som bildats i systemet och kloggat igen. När jag då gasat så smällde väl troligen isproppen och motorn ballade ur. Eller ja något i den stilen.

Väl hemma så dunkade vi i en flaska K-Sprit eller vad det kallas för att rensa ut bilens system. Se det som en Detox för bilen haha! Så hoppas vi på att det inte händer igen. Vi gjorde även en reboot på systemet och efter den så försvann varningslampan och tändes inte igen efter att ha kört den. Så ja...håller tummarna på att jag inte ska dö imorgon när jag kör till jobbet.

Kan ärligt säga att jag såg mina sparpengar vinka hejdå till mig idag då jag var 100% säker på att jag skulle A: Behöva göra en omfattande reperation eller B: Skrota skiten och köpa ny bil.

Wow det blev ett långt inlägg om en bil...jag som inte intresserar mig för bilar wtf...

Nu sova då klockan ringer imorgon.

Likes

Comments

Fråga 20 av 31 i ''Love yourself Challenge''

Hur kan du ge dig själv en bra paus idag?

Well simpelt. Jag kommer tvätta av mig det lilla sminket jag har i ansiktet just nu, ta på mig mina mysiga kläder och lägga mig och titta på youtube! #goals Ikväll ska jag även påbörja en ny bok och läsa. Det är så himla bra att komma bort ifrån skärmarna ett tag och bara hålla i lite fysiskt papper och läsa.

Ska dessutom äta lite bakad potatis och se om jag har någon chokladbit liggandes, det är ju ändå trots allt lördag!

#nouw30daychallenege

Likes

Comments

Fråga 19 av 31 i ''Love yourself Challenge''

Hur gör du världen till en bättre plats?

Jag skulle säga med att dagligen försöka göra bättre val för mig själv och för andra. Så enkla saker som att hälsa och säga tack. Även på en mer global nivå igenom att dagligen försöka välja bort till exempel smink som testats på djur eller att inte konsumera mera plast.

Att göra världen till en bra plats behöver inte betyda att man måste göra HELA världen en tjänst, ibland räcker det att göra en person en god tjänst för att för dem så kan det betyda hela världen.

#nouw30daychallenege


Delar med mig av denna för jag tycker att cruelty free är viktigt.


Likes

Comments

Fråga 18 av 31 i ''Love yourself Challenge''

Vad kan du göra för att höja din lycka?

Jag läste för någon dag sedan i veckorevyn en spalt om ''skit i allt'' eller vad de nu stod. Nu menar de ju såklart inte att du ska skita i allt bokstavligt talat, men att man ska skita i de sakerna som gör en stressad eller ledsen. Jag läste såklart lite och kände bara ''wow Emelie...skärp dig...nu skiter jag i detta''. De hade dessutom en liten karta eller vad man ska kalla det. Man börjar typ på ''gör det dig lycklig'' till ''gör det någon annan lycklig'' och tillslut så hjälper den dig att besvara om du bör bry dig eller skita i det. Smart liten karta som ger dig en liten tankeställare. Ska nog faktisk klippa ut den och sätta den över mitt skrivbord då jag verkligen har en tendens att tacka Ja till saker som faktiskt inte gör mig speciellt glad.

I vilket fall som helst så testade jag denna karta på vissa saker och jag kom fram till att det finns många saker som jag helt enkelt borde skita i...det gör mig inte något gott ändå. Och det är nog absolut något jag borde göra oftare. Skita i saker som ändå bara stjäl energi ifrån mig istället för att ge mig.

Så som ett kort svar på frågan. Jag måste skita i saker som inte ger mig god energi...pronto!

#nouw30daychallenege

Likes

Comments

Yes...jag fortsätter att vara svinsjuk. Det känns dock som att jag har passerat toppen nu och som att det bara kan bli bättre.

Dagen är likadan som dagen innan. Jag sov länge, gick till biblioteket och lånade internet och läste lite franska, gick hem och kollade på film med Tea och glass i högsta hugg. Yey! Spännande dag.

Vill mest av allt bara bli frisk och komma tillbaka till jobbet. Det är sååå sjukt trist att ligga hemma såhär. Vill även kolla på mitt schema när jag kommer till jobbet så jag kan boka den där jädra frisörtiden. Läget börjar bli akut vad gäller mitt frissiga hår!

Men nu ska jag sluta klaga och bara hoppas att jag vaknar någorlunda okej imorgon!

Likes

Comments