I detta inlägg tänkte jag berätta hur min vardag ser ut. Det kanske inte är det intressantaste men jag har helt balckout med vad jag skall skriva.

Min vardag är som vems som helst jag vaknar sex tiden åker till skolan efter skolan blir jag oftast med mina vänner och då gör vi inte så mycket köper nåt sött sätter oss ner och talar osv. när jag väl kommit hem gör jag läxor, lyssnar på musik , ser på netflix osv. ibland talar jag också med mina vänner på telefon det kan ta flera timmar men timmarna spenderas väl och jag älskar verkligen och tala med mina vänner. Mera mot kvällen äter jag mat, tränar och sånt. Jag gör annat också men det är mera ointressanta saker. Jag har ingen hobby men det stör inte mig alls! Liksom man behöver ingen hobby för att vara glad det är vad man gör med sitt liv som får en och må bättre inte om man motionerar eller jo nog hjälper det också men livet är så mycket mer än hobbyn. Älskar man en hobby så såklart skall man då träna men inte bara om alla andra har en hobby så är det inte ett måste att ha en!

okk det var bara en liten parentes. okej men ja jag spenderar mycket tid med min familj också. Min familj är jätte snäll mot mig och jag kan verkligen känna mig som hemma med dom. Okej liksom jag är jätte glad med hur jag bor med vem och sånt och jag har det jätte bra egentligen. Såklart att ibland bråkar jag med mina föräldrar och sånt men det är klart man gör det! jamen detta blev inte heller det bästa inlägget om man kan säga det så men hoppas ni gillar det! så ses vi snart igen! xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vet att jag inte har uppdaterat på ett bra tag men jag har haft mycket att tänka på nu efter skolan börjat och min !motivation har inte heller varit på topp. men nu skall jag försöka uppdatera två gånger i veckan om inte mera.

jag ber om ursäkt för jätte dålig uppdatering jag verkligen menar det! men se detta nu som en ny start på nåt nytt så glömmer vi att jag bloggat innan! jag hoppas verkligen ni vill följa med mitt liv fortsätta om du följt mig eller börja min färd genom livet i Finland! men men ... ok jag berättar lite hur det gått för mig och sånt.

Sommar lovet var verkligen en dröm för mig och jag är jätte tacksam för de som vart med mig och som har fått mig att uppleva nya saker. Sommarlovet har också vart varierande om det är bara bra då har man lärt sig nåt nytt och samtidigt fått uppleva saker på nytt!

Skolan började också jätte bra jag träffar nu mina bästa vänner varje dag nästan och jag är jätte tacksam för det! lektionerna har också vart roliga och trevliga eller vissa. Lärarna är ännu de samma och det är jag glad över eftersom jag vet deras humör och hur jag skall hantera dem. Men det om det! hoppas ni följer med mig nu!

xoxo: Emelie

Likes

Comments

Hej alla! idag tänkte jag skriva om hur det är att ha dyslexi och lite vad det är. Dyslexi är då läs och skrivsvårigheter och det säger ju redan vad det går ut på så jag vet inte vad jag egentligen skall säga så det kommer nu lite så som det kommer.

jag fick veta att jag hade då läs och skrivsvårigheter när jag skulle börja fyran tror jag. då var jag på sommarlovet hos en dam som bad mig stava ord och så skulle jag se vad det var osv. min lärare och mina föräldrar hade redan misstänkt att jag har dyslexi innan eftersom jag hade väldigt svårt i skolan med stavningen och läsningen och det tog ju sedan ut på alla de teoretsika ämnena eftersom jag inte förstod vad jag skulle göra som gjorde att jag sedan tolkade det fel så jag hade väldigt jobbigt i skolan pga min dyslexi som gjorde det svårare för mig så jag gick ibland ut till en speciallärare och jobbade med henne. sedan när jag då fick mina papper på att jag har dyslexi så blev det lättare ibland eftersom jag fick mera hjälp då. men jag trycktes ändå ner eftersom jag var dålig i skolan enigt mig för mina betyg var inte bra och jag hade ändå svårt och läsa och skriva och min lärare på trean och fyran behandlade mig fel eftersom jag hade dyslexi antog hon då att jag inte kan så hon gav alltid de lättaste texterna att läsa till kyrkan tex och det gjorde mig också ledsen att jag inte ens fick en chans... alltså den perioden trean fyran gjorde att jag jämförde mig med andra människor som gjorde att jag sedan fick stress och sånt. sedan när jag började femman så blev jag rättvist behandlad men jag var ändå inte nöjd jag fortsatte att jämföra mig med andra och började tävla om vem som var bättre men nr det visade sig att jag var den sämre gjorde det mitt självförtoende att sjunka ner till botten. jag kommer ihåg hemma på kvällarna när man skulle göra läxor så var det de värsta man kunde göra. jag tyckte det var jobbigt och årkade inte så mitt betyg var inte heller bra då på femman. men på sexan blev det mycket bättre. Jag fick lättare att lära mig eftersom jag ville lära mig. jag hade dock svårt i vissa ämnen som tex matematik finska och modersmål men det var sånt som jag kunde träna upp. så sexans betyg var ganska bra faktiskt och det gjorde att mitt självförtroende blev bättre till sjuan. Under sjuan har det hänt så mycket framgångar i mitt liv då. Jag fick reda på min dyslexi alltså jag började se när jag gjorde fel och vad det var. Mitt problem är att jag kan glömma bort bokstäver och för mig är det oftast den sista bokstaven eller så kastar jag om bokstäverna. innan har jag inte reagerat på vad jag gör för fel förutom nu så nu skall jag bara försöka träna upp då mins svaghet. det bästa med min klass är då att vi är flera med dyslexi som gör att jag smälter mera in än vad jag gjort förr. och mina betyg har blivit jätte bra alltså jag hade aldrig trott att det skulle gå såhär bra som det nu gjort. som ni säkert märker så är här lite fel staviga ord och så är det inte jätte bra förklarat men jag har försökt mitt bästa. om ni har fler frågor så svarar jag på dom fast i ett annat inlägg eller nåt. älskar er XOXO.

Likes

Comments

som ni märkt har jag vart väldigt innaktiv nu. men jag har vart på läger och inte vart hemma på en hel vecka helt enkelt. Så fr.o.m nu så skall jag uppdatera mer, men nog om det! Denna gångna vecka har jag haft fullt upp med! mån-fre var jag på ett läger i Karis för att lära mig mera finska. Under lägrets gång fick jag nya vänner. På kvällarna så fanns det inte så hemsk mycket att göra förutom att typ vara i sällskaps rummet där man kunde spela några spel och se på film t.ex. När vi inte orkade vara i sällskaps rummet fanns det inte så mycket att göra... Men jag och mina vänner då gick till en lekpark där i närheten där vi nu då "lekte" och pratade om allt mellan himmel och jord. så klättrade vi också i träd och satt i våra rum och talade och åt godis xdd. Rummet var dock inte det bästa... det var två pers rum och det luktade jätte unket fuktigt och instängt. Det var också jätte varmt fast vi hade fönstret öppet i fyra dygn.... men som tur var så sov vi bara i rummet typ. Det låter som om vi hade mycket fritid men det hade vi inte egentligen. Vi hade under fem dagar 30 lektioner och lektionernas länd var mellan 45-90 min. mellan lektionerna åt vi och allmänt bara levde livet. Lärarna tyckte jag mycket om de var snälla trevliga och rättvisa. Förutom på läger i Karis har jag också varit på komfirmation i Nagu där min bästa vän blev komfirmerad. Det var roligt och intressant. Jag blev också vän igen med min gamla vän som jag hade då för tio år sedan men det bara blev så sedan att vi tappade kontakten och inte träffades mer men nu igår då så blev hon och jag vänner igen. Jag och mina två vänner då åkte till byn där vi sedan gick omkring och gjorde nu lite allt från disco till sitta på en brygga å sjunga! vi hade en jätte trevlig kväll och nu i augusti skall vi igen träffas och jag längtar redan!!!! men men idag kom vi hem från Nagu så jag och mamma gick en snabb rundtur genom Åbo slott och det var jätte intressant och roligt! sedan var det för mig och mamma och komma hem så på vägen hem stannade hon och jag och åt lite mat. Resten av den tre timmars långa bilresan var jätte rolig då jag och mamma talade sjöng osv. och nu så sitter jag här som vanligt i min säng och skriver ett inlägg på dator. nu efter så skall jag gå och lägga mig se lite på telefonen och sånt.

XOXO

Likes

Comments

HEJ ALLA! som ni märkt så har jag inte skrivit nåt på två dar men det är eftersom jag inte gjort nåt speciellt och det känns onödigt att laga nåt bara för att laga. Nu nästa vecka så är jag på läger så då blir det ingen uppdatering heller men sedan skall det bli bättre! igår satt jag på min telefon som vanligt och kollade genom mitt flöde när jag sedan får en dm.

Där det var en Health and body människa som kontaktade mig. Hon har en webbsida som jag tyvärr inte kan länka till eftersom det inte är offeciellt ännu men hon har en summer beach challange där det är 30 dagar som man skall äta enligt ett visst shema och mycket annat. jag är jätte glad att fått kontakt med henne. hon är inspirerande och motiverande och jag är glad över henne! hennes insta konto är för att motivera folk och henne visa vad hon kan och så vidare. Hennes insta konto är : healthandfitness_with_em hon är inte privat så ni kan gå och kolla hennes inlägg och kanske t.om följa henne eftersom hon förtjänar mera följare! ( detta är inte reklam eller nåt) men nåt mer har inte hänt i mitt liv så :) hoppas ni har det bra! älskar er!

XOXO!

Likes

Comments

​hej alla idag som jag sade hade jag en händelserik dag. jag började dagen med att jag kände mig sjuk igen och detta dåliga väder gjorde inte min motivation bättre men jag steg upp ändå klädd på mig sedan kollade jag på klockan och märkte att klockan var tolv = jag har sovit länge men eftersom jag hade planer så blev det stressig när jag skulle upp till stan  men jag klarade mig ( min highligter blev jätte bra också xdd) men sedan tog jag med min cykel till stan och cyklade till konstfabriken där jag mötte upp min vän så vi för sedan och köpa en födelsedags gåva till hennes pappa och så cyklade vi hem till henne där vi var då sedan tre timmar vi hade jätte roligt och sånt. efter det for jag från henne ca 20 över fem när jag sedan skulle på teater klockan sex. teatern var ett blandat ämne. Den handlade b.la om fimen greece robinhudd djungelboken och elvis. teatern/ föreställningen var dramatiserade av utvecklings störda och de var jätte bra! det var roligt och underhållande att se på när de skådespelade. 

Det är nu vad jag gjort idag. hoppas ni andra haft en rolig dag! XOXO.

Likes

Comments

alltså jag har börjat känna mig friskare nu efter jag vilat halva dan så jag har hjälpt till och klippa gräset och jag for och hjälpa mommo och mofa idag också. alltså idag när jag talade med min ena vän så låg jag i mon säng och då bara kom en jätte storspindel rakt framför näsan på mig. Alltså jag har aldrig haft obehag för småkryp egentligen eftersom jag vuxit upp bland såna men i min säng en jätte stor spindel gav mig lite obehag så jag fick värsta paniken så jag förde ut den till vår terass där den sedan skall få leva sitt liv vidare. men sedan började jag tänka om den hade lagt ägg i min säng och eftersom spindlar lägger flera tusen ägg fick jag såklart panik så jag tänkte sova på soffan inatt men sedan så bytte jag bara lakan i min säng så hoppas det blir bra nu... ( jag tänkte också spruta insektsgift men vi hade inte hemma så det skulle vart lite komiskt) men nu ligger jag här i min säng ikväll igen och skriver ett blogg inlägg igen. Jag har tyvärr inte läst så mycket alls idag som jag trodde att jag skulle göra så jag får läsa lite nu i efterhand innan jag går och lgger mig. Hoppas ni andra kommer få en underbar fortsättning på kvällen så hörs vi i morgon där jag faktiskt har program inplanerade som ni får läsa mera om i morgon hoppas ni får det bra så hörs vi! XOXO.

Likes

Comments

nee vet ni vad? alltså hur lyckas jag?! jag har f*n blivit sjuk.. alltså jag har typ feber och min hals bränner så jätte mycket att jag bara vill riva den ut! alltså mina dagar har blivit såå slappa nu.. eller förutom igår då. Men men det är sånt livet medföljer och lite flunsa är ju inte så farligt. men bortom min flunsa så har jag lyckats söndra min laddare också... eller den fungerar i bland men sen om jag rör den eller min telefon så slutar det ladda och det står sedan i min telefon att tillbehöret inte stöds. de kan också vara så att det är nåt i laddnings hålet i min telefon det har jag såklart inre kollat. men men idag är det bra när jag måste vila så då kan jag fortsätta läsa min vetenskaps bok :) detta blev nu ett kort och tråkigt inlägg men i morgon tror jag faktiskt att den kan bli roligt. jag skall på teater och kanske träffa några vänner men det får vi se i morgon. hoppas ni alla får en bra dag :) xoxo

Likes

Comments

6.6.2017

Hejj alla igen. Idag har jag haft en jätte full dag med mycket roliga pogram :) först så började jag min morgon på samma sätt som igår bara att ja sov längre idag. Liksom jag hade svårt att sova till en början eftersom jag håller på att bli förskyld :(
Men anyway så årkade jag mig upp från sängen och började min morgon gymppa där jag tränade mag &ben muskler. Sedan gick jag elva tiden i duchen och sedan ringde min granne och bad mig komma dit sp jag for en stund så talade vi vi gjorde inget speciellt så sedan gich jag hem tillbaka för att äta morgon mål. Efter det så hände det inget specielt tills min farmor kom och körde mig till stan där jag träffade en av mina båsta vänner ( som jag inte träffar så mycket) så hon och jag gick lite egenom butiker å sånt. Vi hittade inte egentligen nånting annat än glass :)) så efter vi ätit glassen så gick vi o äta pizza. Jagvet att det inte är det bästa att göra men de gjorde vi ändå såå gjort e gjort. Efter maten gick vi då till muminparken ( egentligen nationalparken men där är en lekplats som heter muminparken så) och där talade vi och tog några bilder som ni ser nedan tror jag ;) så vi satt där å talade och jag hjälpte henne å skapa en blogg. Hon och jag hadde jätte roligt tillsammans! Efter muminparken gich vi genom galmlastan. Efter det for vi bara o. Köpa en till glass. Sedan mådest hon tyvärr fara hem... men vi var ändå fyra timmar tillsammans så. Så hon for hem och jag gick och träffade en till vän. Hon och jag diskuterade å jaa så det finns en chans att jag börjar friidrott... men jag var med henne i en halvtimme timme innan jag skulle blrja gå mot minigolfen där då min skjuts var och väntade på mig. Sedan ca klockan åtta så var jag påväg hemm efter en lång och rolig dag. När jag kom hem for jag ut på vår trampolin och övade lite tricks å sånt, och nu är jag här i min säng och skriver detta! Jag hoppas ni alla haft en bra kväll så hörs vi! Puss å kram!

Likes

Comments


5:e Juni 2017


Hej! hörni idag har jag inte gjort nånting egentligen.

som första dag på sommarlovet var det faktiskt hemskt.

jag vaknade klockan sex eftersom telefonen ringde så hann jag somna om så ringde det igen klockan sju.

sen när den hade tystnat så kom vår katt in och började klättra på mig så det blev inte så mycket sömn idag så jag får försöka bättre i morgon ;) nää men eftersom jag inte fick sömn igår kväll heller och inte på morgonen så har jag varit väldigt trött allmänt men jag steg upp tog ett litet morgonmål till mig åt det och tog en kort paus innan jag började min morgon träning ( idag var det ben och arm som var det jag fokuserade på) men det blev inte heller så bra tyvärr så det får jag göra om i morgon igen... hoppas verkligen att det blir en bättre dag i morgon att jag är utvilad och pigg! sedan senare på dagen så somnade jag och sov sådär ca en timme till då min farmor och kusin kom och hälsade på oss.

sedan en ett par minuter efter farmor for så gick jag till min granne och sedan vad jag kom hem blev det mat. det var pretty much min dag. men hörni jag behöver lite tips på nyttig mat och sånt, eftersom jag nu bestämt att leva ett nyttigare liv. mitt mål nu under denna sommar är att jag skall "ändra" min livsstil och bli hälsosammare och smartare. NEJ jag skall inte ändra min personlighet och ändra hela mig utan jag känner att jag inte är jätte nöjd med mig själv och vill ändra mig lite så jag blir lite nöjdare iaf. så innan sommarens slut så skall jag klara av tex det. Ett annat av mina mål är ett gemensamt mål med in mormor faktiskt. jag "tränar" henne och ger tips och hjälper att motivera henne att springa så mitt och hennes mål är att springa runt wallarna ( ett träsk nära deras hus) den är ca 3km lång sträcka med mycket ojämn terräng men det skall nog gå! jag tänker inte ge upp ännu! xoxo

 

Likes

Comments