Varför armbandsur aldrig blir omoderna

​Sedan urminnes tider har människan använt sig av olika mätinstrument för att mäta tiden. Solur, timglas och analoga- eller digitala ur är några exempel. Idag har de flesta av oss exakt tid angiven på startskärmen i våra smartphones. Det senaste inom klockornas värld är fenomenet smart watches som växer sig allt starkare. I en värld då tid är något vi värderar dyrt, och något som sätter ramar för stora delar av vårt samhälle är klockan en accessoar som fortfarande är väldigt populär. Trots att det idag egentligen finns modernare alternativ är ändå det klassiska armbandsuret trendigare än någonsin, en accessoar som gör varje outfit komplett. Det är lätt att fråga sig varför klassiska klockor fortfarande är såpass moderna, men efter en snabb titt på de klockor som återfinns i de välkända varumärkenas kollektioner idag blir svaret mer tydligt.

Nutid möter dåtid i kollektionerna för 2016

Dagens märkesklockor finns i en uppsjö av olika färger, former och modeller. Allt för att varje enskild individ ska kunna hitta en klocka som speglar sin personlighet och den tid hen lever i.

Gant-klockor är alltid trendiga, men även Marc Jacobs och Michael Kors står högt upp på listan både när det gäller både damklockor och herrklockor. Som en reaktion på vår modernistiska tid går klocktrenden allt mer åt det mer klassiska hållet, något vi ser hos de flesta skaparna av märkesklockor. I kollektionerna för både damklockor och herrklockor är det lätt att känna de tidlösa vibbarna där skillnaden mellan damklocka och herrklocka suddas ut allt mer.

När det gäller just Gant klockor, Marc Jacobs klockor och Michael Kors klockor i kollektionerna för 2016 delar de den klassiska stilen med en snudd av futurism. Även om utformningen och designen i helhet klassas av enkelhet är samtliga tillverkare noga med att addera små men viktiga detaljer som skvallrar om att klockorna är enligt det senaste modet. I kollektionerna för både dam- och herrklockorna är många modeller enligt den klassiska formen, med en rund urtavla och ett armband i läder eller i form av en kedja. Gemensamt för samtliga modeller är dock att de är gjorda i en tappning som viskar om framtiden. Många klockor har utformats med spännande färgkombinationer, små genomtänkta detaljer och designern har ofta valt att experimentera något vad gäller sammansättningen av material. De små detaljerna som gör att klockan känns mer moderna återfinns ofta i urtavlans design, något många kända varumärken verkar ha jobbat med inför kommande års kollektioner.

Hur du smyckar din vrist talar om vem du är

Vad som dock är något av ett unikt inslag i klockornas modevärld är ironiskt nog tidlösheten. När det gäller att smycka handleden är det nämligen sällan tvunget att bära något från den senaste kollektionen. När det gäller klockor handlar det istället om att hitta en klocka som speglar dig själv, din livsstil och vem du vill framställa dig som. Det finns få accessoarer som säger så mycket om dig själv och din personlighet som valet av klocka.

Att hitta den perfekta klockan för just dig är därmed det viktigaste, inte att klockan ska vara från den senaste kollektionen eller från ett specifikt märke. Att hitta just din klocka är därför inget som görs genom en enkel handvändning. Att hitta den perfekta klockan kan vara en process som tar tid.

Ta dig tid att tänka innan köp

En riktigt bra och snygg klocka är ofta ett något dyrare köp. Innan du slår till kan det därför vara viktigt att tänka till ordentligt och jämför olika klockor och märken.

Ett första steg bör vara att fundera över vilken stil du vill ha på din klocka. Vad vill du att den ska säga om dig? Vilka färger och material passar tillsammans med din övriga stil på kläder? Att ha en diskret klocka gör det enkelt för dig att matcha med övrig klädsel, medan en mer vågad klocka kan lyfta din outfit avsevärt. När det gäller utformningen på klockan är det viktigt att du hittar en lagom nivå, som gör att du kan känna dig snygg och bekväm med din nya klocka oavsett klädsel och tillfälle.

En annan viktig aspekt när det gäller valet av klocka är dess funktionalitet. För många är klockan enbart en accessoar, och det är knappt relevant att den visar korrekt tid. Som vid många dyrare köp är det viktigt att läsa på innan. Skaffa dig kunskap om vilka funktioner det finns att välja mellan och fundera därefter vilka du tror att du vill ha och behöver i din nya accessoar.

  • mode

Gillar

Kommentarer