Vad är Heliskiing undrar nog många som inte brukar hålla på med det själva. En heliskiing innebär som så mycket som att man åker helikopter upp till en bergstopp, där man sedan åker ner från berget med hjälp av skidor. Det finns alltså ingen skidlift. Man kan jämföra det med off-piståkning då någon markerad nedfart inte finns. Hur snöförhållandena är på det berg som man åker till är vet man aldrig för det kan variera en hel del under vintern. Vind, snö och temperaturvariation spelar in en hel del, så även om det kommit nya snöfall. På ett berg så kan väder och vind ändras dagligen.

De flesta som älskar det där med skidåkning och berg vill någon gång uppleva det här med heliskiing någon gång under sin levnadstid. Har de gjort det en gång så finns det säkert en önskan om att kunna göra det två gånger. Det ger en frihetskänsla som är utöver det vanliga.

En stilla dag med en vacker bergstopp som bara väntar på att man ska sätta fötterna på den, eller i detta fallet ett par skidor. Snön är sådär härligt lös, den ligger där orörd och väntar på att få lite tyngd på sig. Som åkare så är detta den ultimata upplevelsen. Det ger åkaren en härlig adrenalinkick och de som älskar denna sortens sport kommer att älska den utmaning som man som åkare får. Det är kombinationen risktagning och njutning som triggar dessa människor att göra något sådant här våghalsigt.

Njutningen börjar inte vid bergstoppen egentligen utan den börjar redan i helikoptern. Spänningen finns där redan innan man ens går upp i helikoptern. En sådan här upplevelse kommer man leva väldigt länge på. Fast denna upplevelse når sitt klimax så blir det oftast bara en engångshändelse ändå. Inte för att man inte vill utan för att det kostar en del. Det kan kosta flera tusentals kronor och det är oftast bara med ett enda åk med helikoptern.

Säkerhet och risker

Bästa tiden att prova heliskiing är när det är lugnt och stilla. Som med alla sporter så finns det även risker. Det kan finnas laviner, eller så kan en lavin startas. Eller trädbrunnar som kan finnas där utan att man vet om det. En trädbrunn är något som skapas när det har snöat en del och den ligger lätt runt träd. Det blir då ett hålrum som man kan åka ner i. Sedan har vi då en helikopterflygning stockholm som kan medföra fara i sig.

Riskerna minskas dock på grund av de erfarna piloterna. De vet vad dom gör och har gjort detta otroligt många gånger tidigare. Guiderna är certifierade och de som jobbar med detta har själv detta som intresse och vet vad som behövs och krävs för att upplevelsen ska bli säker. De har koll på hur klimatet är för dagen, om det finns risk för laviner till exempel. Man har med sig radio och lavin airbags om olyckan skulle vara framme.

Underbara upplevelser skapas

När man läser om sådana här sporter så är det oftast utomlands dom finns men numera så finns det faktiskt även i Sverige. Det går flyg till hemavan som ligger i Västerbottens län. Det finns helikopterföretag som hjälper dig att få ett minne för livet. De är kvalificerade och de har jobbat med detta länge. Heliskiing ger dig fantastiska utsikter och är du beredd att få dig ett skidäventyr som du länge kommer att minnas så är Stockholm hemavan flyg en upplevelse som du måste göra.

Hemavan flyg erbjuder även flygturer över Stockholm skärgård. Bara en åktur över vårt avlånga lands huvudstad ger en minnen för livet. Vill man ta en tur med en helikopter men inte vågar åka nerför ett berg som är täckt med snö så kan detta vara ett alternativ. Även här skapar man minnen för livet. Men det finns även heliskiing utomlands för den som vill lämna Sveriges gränser för ett större äventyr.

Denna typ av sport har länge varit populär i andra delar av världen exempelvis Ryssland där den ständigt ökar i popularitet. Numera är det också populärt i Sverige och allt fler intresserar sig för denna typ av skidåkning, just för att det skiljer sig en del från vanlig skidåkning i nedförsbacke. Detta är ett unikt äventyr och en upplevelse som de allra flesta uppskattar.


Sammanfattning

Heliskiing är en sport som är mycket underhållande och unik i sitt slag. Älskar du adrenalin och unika upplevelser i en snömiljö så är detta det perfekta. Du åker alltså upp till toppen av backen med hjälp av helikopter, sedan tar du dig ned för backen med skidor. Det går flyg från Stockholm till Hemavan som ligger i Västerbottens län, där kan du få en upplevelse du sent kommer glömma.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments