10 Sätt Att Hålla Dina Finaste Minnen Vid Liv För Alltid

Vi är alla med om saker som känns lite extra viktiga att komma ihåg i framtiden. Du kanske har varit på en härlig semester, fött ditt första barn eller blivit firad av dina vänner på det bästa möjliga sättet. Givetvis kommer du kunna komma ihåg det mesta av det, men det finns lite olika sätt att hålla minnet vid liv lite extra. Här får du 10 tips på hur dessa situationer kan vara med dig livet ut. Många av tipsen fungerar dessutom utmärkt som personliga presenter och gåvor till nära och kära.

1. Utnyttja nätet för att framkalla dina bilder

Foton är ett av de vanligaste sätten att bevara minnen på. Genom att framkalla foton och framkalla personliga bilder med ett kreativt tema online kan du vara säker på att minnet är kvar med dig för alltid. Matt eller glansigt? Retro eller modernt? Förstorat eller miniatyr? Valmöjligheterna är oändliga på nätet idag, och du slipper att ta dig till en fotobutik.

2. Sätt in bilder i ett klassiskt fotoalbum

Om du har valt att framkalla foton kan du köpa ett fotoalbum och sätta in dem i. Detta är ett klassiskt sätt att förvara sina bilder på. Välj ett album med snygg pärm och kom ihåg att skriva datum, namn och annan viktig information som du inte vill glömma på baksidan av varje foto.

3. Pryd väggarna med personliga fototavlor

Det blir mer och mer populärt att pryda sitt hem med personliga tavlor. Framkalla dina bilder och placera dem i snygga ramar. Om bilderna är små eller suddiga går det ofta att både göra dem skarpare och större idag utan problem. På det här sättet får du garanterat ett mysigt och personligt hem. Detta gäller givetvis även saker som är personliga som kanske en konsertbiljett, en tröja eller vad du nu än kan tänka dig vilja bevara.

4. Digitala fotoramar för den moderna

En ännu modernare variant av personliga tavlor är digitala ramar som finns att köpa idag. I dessa laddar du helt enkelt in dina foton och sedan kan du välja mellan att visa upp ett eller flera i rullande sekvenser. Perfekt om du inte vill lägga tid och pengar på att framkalla foton.

5. Med kollage får många bilder plats på väggen

Om du har framkallat bilder och hittat ramar till dem, kan ett roligt och kreativt sätt vara att hänga upp dem på väggen som ett kollage – antingen i en och samma stor ram eller genom att skapa en slags tavelvägg. Både snyggt och personligt på samma gång.

6. Gör en egen kreativ scrapbook

Scrapbooking är populärt idag, och en mer kreativ variant av ett klassiskt fotoalbum. Blanda upp dina foton med små texter, klistermärken, souvenirer, tecknade bilder och olika material för att göra albumet mer levande. Perfekt sysselsättning för lediga dagar och en uppskattad present.

7. Satsa på en personlig almanacka nästa år

En annan populär present att ge bort, till sig själv eller till någon familjemedlem, är en kalender bestående av personliga bilder. Samla ihop foton från den senaste semestern, det gångna året eller liknande och gör en kalender av dem. Ett bra sätt att kombinera funktion med något personligt.

8. Skicka personliga vykort till nära och kära

Vill du dela med dig av dina minnen till andra nära och kära? Satsa på att skicka vykort, till exempel julkort, med ett motiv av dig och din familj – kanske från er senaste semester eller senaste familjeträffen? Dessa kan sedan hängas upp på kylskåp, anslagstavlor eller sättas in i ett fotoalbum.

9. Tryck upp bilder på koppar eller textilier

Om du vill vara mer kreativ med vad du placerar dina minnen på finns det många andra alternativ än vanliga foton. Tryck upp en bild på en kaffekopp och ge bort, eller varför inte på ett badlakan, en t-shirt, en pyjamas, ett bokmärke eller något helt annat. Bara fantasin sätter gränser i dagens läge.

10. Lägg fram en gästbok under festen eller evenemanget

Det är inte bara bilder som håller minnen vid liv. Om du till exempel gifter dig, har en baby shower, en födelsedagsfest eller något helt annat kan det vara en rolig idé att köpa en skrivbok och lägga fram. I denna kan sedan gästerna få skriva en hälsning, rita en bild eller vad de känner för att göra som hälsning. Mycket roligt att ha och titta tillbaka på.

Att bevara sina finaste minnen är viktigt för många av oss, och ett av de smidigaste sätten att göra det på är genom bilder. Med bilder finns sedan en mängd olika tillvägagångssätt att bevara minnet på; placera dem i fotoalbum eller scrapbooks, skapa tavelväggar med analoga eller digitala foton, skicka vykort med dem eller varför inte trycka upp dem på koppar eller textilier? Möjligheterna är många. Tillsammans med texter i form av hälsningar eller liknande blir minnet ännu starkare. Genom att bevara minnen på det här sättet kan gråare och tristare dagar förgyllas snabbt. Underskatta inte makten som både bilder och text har när det kommer till att bevara de finaste minnen för alltid

  • mode

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229