Hejsan! För förra fredagen (publiceras sent) var svärmor och pojkvännen in med Tikki till veterinären i Sollefteå. Vi tänkte att de kunde ta bort svansen hennes då de fastnar skit och smuts där. Börjar lukta svamp och man måste göra rent flera gånger per dag. Hon drar rumpan mot golvet och drar sig fram, gnäller osv. Så.. Vi fick återkomma på tisdagen denna veckan. Medans fick hon smärtstillande och så fick vi tvätta med Klorhexidin och använda Sorbact för att lägga mellan svansen och baken. För tydligen hade svansen gått av. Eller ja, svansen, Hennes stump som hon har. Hon föddes inte med en normalsvans.

När vi fick komma tillbaka så fick vi operera om hennes sår där i svansen hade läkt. Vilket hade blivit mycket bättre, men inte till 100%. De tyckte att vi inte skulle ta ett val att operera pga den stora risken för förlamning eller att det skulle gå fel. Det var höga risker. Men jag känner att det är bäst att operera då hon har ont eller irriteras utav det. och sedan så blir det ju sår. Man kan inte va för egoistisk när man har djur tyvärr.

Så.. Det blev operation och det skulle ta 8 timmar. Så jag o Lennie krama om tikki osså åkte vi o tog en fika i Sollefteå o sen åkte vi hem. Jag satt med telefonen helatiden utifall de skulle ringa. Jag bad dem höra av sig till mig men dock gjorde dem inte det utan svärmor ringde efter många timmar o berätta att hon klarade sig. Så lennies syster åkte o hämtade henne. Men än va de inte klart o vi kunde inte hoppa av lycka ännu. När hon kom hem fick hon inte ha niova nära pga infektioner osv. Fick inte stöta i nått för de va fortfarande förlamning risk o allt va de va. Hon fick blöja o fick va i sängen mycket o dubbel bädd. Sov jättedåligt första nätterna då jag var sjukt orolig. Men det gick bra nu har vi åkt tillbaka på efterkoll o tagit bort stygnen. O allt är bra. Så nu är hon piggare än nånsin och vi är så glada att ha henne i våra liv. Lillgumman våran.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I förmiddags var jag till grabbarna och gav dem hö. Så passade på att kika på mavis hov som såg lite tilltuktad ut då. Men som tur är så ser det bättre ut idag redan. Så sprutade på o badda med rent o lät det sedan vara. Har köpt bots nu och mer skydd så det borde komma innan helgen hoppas jag. Skickade paketet hem till mamma o ska dit på lördag då min brorsson ska döpas. Så hoppas hoppas att de hinner komma. O varför skickade jag det dit.. Jadu. Bra fråga. Men efter matningen så åkte ja hem o åt middag o tog mig en fika sen skulle jag fara på jobb. Från 15-20. Jättekonstig tid. Men det var superskönt att jobba så. Hade jag bott längre bort hade de nog varigt jobbigt.. Imorgon blir det jobb och sedan Sollefteå med tikki o ta bort stygnen. Önska oss lycka till :p

Likes

Comments

Igår så red jag och Camilla ut en sväng med hästarna. Nollgradigt och lugnt väder. Var väldigt mysigt, var ett tag sedan vi red ut tillsammans. När vi nästan var hemma från turen så såg hon att Mavi hade ett sår vid hoven. Ett gammalt sår som gått upp igen, Såg inte jätte trevligt ut men vi rengjorde med Klorhexidin och smorde resterande hovar med Helosan, då han blir rosa o hade små sår som inte va öppna på några ställen. Gav dem mat sedan så fixade vi hagen åt grabbarna. Det har kommit sååå mycket snö i vinter. Hela hagen var under snön iallafall på sidan mot vägen och en bit till. Så camilla berättade att där hon gått fick hon typ simma i snön. Tur vi har snälla hästar som stannar i hagen. Men efter vi tagit upp högsta tråden runt hela hagen var vi helt slut. Men det blev ström i linan igen och det känns lite bättre och tryggare :)

Likes

Comments

Gårdagens pass var det bara jag och mavi. Det var jättebra väder men lite sämre underlag. Men vi motionerade ganska bra ändå. Drog på full fart i galoppen och han tyckte det var superroligt. Nu när jag har varigt ledig 4 dagar trodde jag att jag skulle hinna med så himla mycket. Men jag har inte riktigt utnyttjat dagarna som planerat. Men men. Även fast jobb börjar imorgon så har jag fått ett bra schema med mer lediga dagar så jag hinner med det jag vill ändå (=

Likes

Comments

I lördags fyllde lennie år. så då tog vi och firade honom. Blev väldigt sent så dagen efter sov vi båda till kvällen. Det kändes behövligt, så nu måndag är jag superpigg och funderar hur jag ska lägga upp dagen, Tänkte ta en ridtur och funderar på att åka skridskor, vi får se :)

Likes

Comments

Nu lanserades en ny produkt som jag har kontakt med. Lumispa. Den använder man för rengöring och bättre hy. finns mot oljig,torr och normal hud. rekkomenderat är att använda denna 2 minuter 2 gånger per dag. Hör av er om ni är intresserade. Prisvärd!

Likes

Comments

Blev en upptäcktsfärd idag , men det blev inte riktigt som vi förväntat oss och vi fick vända ganska snabbt. riktigt fint väder och hyfsat pigga hästar. Jag och camilla satt upp ett nytt hönät i hagen och gairat verkade tycka om det, men mavi däremot gick iväg på en gång till högarna på backen. Ska införskaffa ett till nät så de kan äta bägge två.

Likes

Comments

hejsan! Har inte haft någon ork att lägga ut nå bilder osv, har haft min mammas extratelefon och kameran är så dålig att jag tappar motivation. Men nu har jag fått tillbaka min så slänger ut de sista suddiga bilderna. I tisdags då jag red så fick jag använda min nya pannlampa om faktiskt var bra, finns 2 olika lägen plus rött ljus. Red med mycket tempo och ca 1h. Blev att klippa ned manen en liten bit oxå, men det blir snyggare då den får växa någon milimeter för den blev verkligen superrak.

Likes

Comments

Subscribe

Samarbete med Teknik magasinet