Några gröngölingar

PALETTBLAD (COLEUS) OLIKA SORTER. TILL HÖGER MINA FAVORITER - PALETTBLAD CHINA ROSE
Palettblad är inte min största favorit i hemmet, men just china rose som ni ser till höger är jag FÖRÄLSKAD i. En tjej sålde sticklingar för 20:- styck på facebook förra veckan, så jag köpte mig 2 st sticklingar. Just denna sorten är svår att få tag på

PHILODENDRON SQUAMIFERUM - MEN JAG KALLAR DEN FÖR RALF
En relativt ny vän i hemmet. Är kär i spjälkarna som är knottriga?! Min första och enda philodentron här hemma.

PILSPETSRANKA (SYNGONIUM) - HAR EN SOM SKJUTER PÅ LÄNGDEN OCH EN SOM BLIR BUSKIG
Den till vänster fick jag som stickling av mormor för något år sen. Den hade 2 blad då, den växer och växer. Jag har beskurit den en gång och givit bort skott. Plantan till höger köpte jag som en miniplanta på Plantagen eller Blomsterlandet, den växer också som sjutton. Tips om du vill ha en växt som växer! Har även en rosa pilspetsranka men den får ni se i nästa inlägg.

PLECTRANTHUS GOLDEN BEAUTY
En relativt ny vän som jag köpte på Läcköblommor i Lidköping. Trodde detta var en sort palettblad men detta är tydligen en sort för sig. Den är riktigt vacker i alla fall! Dock har fler av bladen börjat blekna?!

MARANTA LEUCONEURA FASCINATOR TRICOLOR
Min fina fina goa glada maranta! Detta är en växt som sover på natten och är vaken på dagen. Alltså, när den har rest sig så som den gjort på högra bilden, då sover den.

MONSTERA DELICIOSA OCH MONSTERA DELICIOSA VARIEGATA (VIT VARIEGERING)
Till vänster är min gamla goa vän Svennebanan. 1,5 år gammal kompis. En såndär vän jag inte vill göra mig av med. Till höger har ni monstera variegata. Den dyraste växten jag äger. 1250:- fick jag den för, men de kan kosta upp mot 3000:-. Kan ni förstå hur dyr en växt kan va?!

SILVERKALLA OCH NERVKALLA
Den finns mycket kallaväxter men här är 2 st favoriter. Nervkallan till höger kan jag ligga och beundra vissa dagar. Den enda växter här hemma jag inte får duscha eller vattenspruta., för de sammetslena bladen tycker inte om vatten.

CALATHEA ORBIFOLIA OCH STENANTHE BURLE-MARXII
Fiinns inte så mycket att säga om dessa. Säkert haft dessa 1 år ungefär. Calathea ska va en väldigt svår växt att ta hand om. En riktig bitch. Men denna lyder mig och verkar må riktigt bra. *peppar peppar*

Ja, nu tackar jag för mig så länge. Detta är långt ifrån alla växter. Det bor över 30 st gröna växter hemma hos oss och dom trivs som fisken i vattnet. Så mycket olika namn att lära sig, mycket fastnar på hjärnan men vissa glömmer jag av haha. Hoppas ni tycker detta var ett roligt inlägg! MASSA KÄRLEK

Gillar

Kommentarer