En helg i stallet

En helg med massa stallbesök. När man har helgjouren känns det nästan som att man bor i stallet. Men jag klagar inte! Nu har vi även börjat med att luncha hästarna så det blir 4 stallbesök under dagen.

Morgonen: Jag brukar vara i stallet runt halv 7 och då börjar jag med att ge alla hästarna sitt frukostspann och medan de smaskar i sig det så går jag ut i hagen och lägger ut en massa höhögar. När jag är klar med det står jag i gången och njuter av att höra dem äta upp det sista. Sedan släpper man ut alla hästarna, samtidigt...så smidigt! När alla är ute så lägger jag in insläppsmaten i boxarna och städa upp i stallet.

Vid ca 12 får de lunch ute, och vid ca 16 får hästarna gå in. Och samma som vi utsläppet så går den in själva. Innan jag åker hem sopar jag rent i stallgången.

Kvällen: Vid ca 19 är jag i stallet igen. Jag börjar med att slänga i kvällspåsarna med antingen hö eller ensilage i. Medan de smaskar på det så gör jag det fint i ladan samt foderrummet. Sedan får de sina kvällsspann. Alltid bra att de börjar äta höet innan man slänger in kraftfodret. Brukar stanna kvar en stund för att se så alla hästarna mår bra. Sedan önskar jag dem godnatt och åker hemåt.

Under helgen har ju Fina fått vila efter sin spruta i torsdag. Idag tog vi däremot en promenad på ca 25 minuter. Ganska mysigt faktiskt! Imorgon blir det att jobba henne lite i skritt och mjukstarta lite.

Ett riktigt häst inlägg! Hoppas det var okej 😉🐴

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Åh vad jag saknar stallivet ibland. Vilken nostalgi med Ikea-påsarna med hö. nouw.com/jossustravelpics
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Klart det är okej med ett sånt här inlägg, bara kul att se hur det ser ut för andra! 😃 Lycka till med Fina nu och hoppas på det bästa <3 KRAMnouw.com/emmaengstrom
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Tack så mycket finaste du 😍nouw.com/emelieanderssoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229