Lördag den 17 februari kommer jag att hålla en kort men intensiv sminkkurs på Medis där man får lära sig att sminka sig själv på bästa sätt till vardag och till fest. Jag kommer att föreläsa och så kommer kursdeltagarna att få öva praktiskt och göra en hel festmakeup. Jag kommer att ge mina bästa tips och tricks och man kommer att få svar på frågor som t.ex. Vilka typer av produkter passar just för mig? Vilka redskap och verktyg behövs? Hur framhäver jag mina bästa drag? Hur får man sminket att hålla bra och snyggt hela dagen? Hur ska jag tänka med val av färger? osv.

Denna kurs passar verkligen ALLA oavsett ålder eller förkunskaper. Kursen är anpassad till alla åldrar och jag kommer att gå igenom allt från grunderna till det mer avancerade. Däremot valde jag att ha Medis vanligaste åldersgrupp som åldersgräns vilket är 16-99. Men är man t.ex. under 16 och också skulle vilja lära sig mer om smink kan man absolut boka in en privat sminkkurs hos mig. Förra veckan hade jag t.ex. en privat sminkkurs som ni kan läsa om i detta inlägg genom denna NK.

Kursen kommer att pågå mellan 10-15 och kostar 23,95€ + 10€ materialkostnad vilket blir 33,95€ totalt. Anmäla sig till kursen kan man göra på 3 olika sätt.

1. Personligt besök på Medis kansli.

2. Per telefon 531640 (första anmälningsveckan, därefter telefon 531620)

3. Via Medis webbanmälan på denna LÄNK. Webbanmälningar registreras och besvaras automatiskt. Om du får besked att du inte kan logga in beror det på att maxantalet anslutningar har överskridits. Då kan du vänta en stund och sedan försöka igen.

Anmälningar tas emot från och med torsdagen den 4 januari kl 10:00-16:00 till 10 januari. Det finns en maxgräns på hur många som kan delta så jag rekommenderar att man anmäler sig i tid så att man säkert får plats.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I November fyllde Alva år och fick då i födelsedagspresent en sminkkurs med mig som vi sen hade igårkväll. I sminkkursen fick hon lära sig allt från produkter och verktyg till appliceringstekniker och hur man ska tänka vid t.ex. val av färger. För att bli bra på att sminka sig själv krävs mycket övning och efter ett tag lär man känna sitt ansikte och vad som passar och inte passar en. Men det kan också vara givande att få lite tips och råd från någon som är utbildad och jobbar inom skönhetsvärlden.

Det viktigaste för mig i mitt jobb är att kunden ska få så mycket utav tjänsten som möjligt och att den är anpassad för kunden. Eftersom Alva är ganska ung var kursen anpassad för just hennes ålder med t.ex. produktval. Sminkningen gjorde vi tillsammans. Jag visade först och sen fick hon prova och testa själv. Man lär sig alltid bäst genom att få öva praktiskt. Efter kursen fick Alva även en goodiebag fylld med sminkprodukter som jag valt ut till henne.

Sminkkurs är någonting jag verkligen kan rekommendera till alla oavsett förkunskap och ålder. Man kan antingen göra som Alva och komma själv och få en riktigt personlig rådgivning eller så kan man t.ex. komma med sitt kompisgäng och samtidigt umgås och få en trevlig stund tillsammans. Prislista för tjänsten hittar ni på min Facebook sida MLI

Lördag den 17 Februari kommer jag att hålla en sminkkurs på Medis, vilket jag kommer att berätta mer om i ett senare inlägg.

Som ni ser på bilderna har jag nu flyttat in i mitt nya arbetsrum. Jag har städat och inrett under jullovet och nu är det nästan klart. Bara några tavlor på väggarna som fattas. Jag är verkligen super nöjd och jag hoppas att mina kunder ska trivas lika bra som jag gör.

Likes

Comments

Förra vintern hade jag en pressfotografering med Julia Clara som bestod av smink, hårstyling och fotografering utomhus. Mitt jobb var alltså att ta bilder som hon kan använda i marknadsföringssyfte. Julia är en jätteduktig sångare och låtskrivare. Längst ner i inlägget hittar ni hennes singel "Still dancing".

Hennes önskemål gällande miljö att fota i var en hård utomhusmiljö. Jag funderade på var jag skulle kunna hitta en passande plats och så slog det mig att grannarnas sädtork kunde vara värt ett försök. De runda plåtväggarna gav verkligen en häftig känsla till bilderna. Vem kunde tro att det skulle gå att göra någonting så coolt av en sädtork?

Den orange/kopparfärgade ögonsminkningen passade helt magiskt bra till Julias klarblå ögon. Orange som är komplementfärg till blå får verkligen blåa ögon att lysa upp och synas. Håret var däremot lite svårare att få till. Till en början hade vi en väldigt fin och "städad" lockig frisyr som man ser på två av dessa bilder. Men när vi tittade på bilderna kände vi att det inte riktigt var som vi tänkt oss. Så då rufsade vi till håret och flyttade benan mer åt ena sidan och det blev genast mycket bättre.

Likes

Comments

Glad lillajul till er alla! Nu är det december och kanske dags för julklappshandel så småningom. Har du slut på idéer vad du ska ge åt din mamma, vän eller kanske din älskade. Varför inte ge ett presentkort på någon av mina tjänster? Kanske en sminkkurs, modell för en dag, eller parfotografering låter intressant?

I sminkkursen får du lära dig sminka dig själv på bästa sätt och få kunskap i hur olika produkter och redskap används. I kursen får du lära dig göra en vardagsmake-up och en festmake-up. Vi går bland annat igenom hur du framhäver dina ansiktsdrag, olika ögonskuggstekniker och vilka färger som passar just dig. Kom ensam eller tillsammans med vännerna.

I modell för en dag Ingår sminkning, styling av hår samt fotografering i studio eller utomhus. Detta går också bra att göra ensam eller fler tillsammans. Kanske du vill ha ett fin bild av dig och din bästa vän? Eller kanske av dig och din älskade?

Mer info om mina priser och andra tjänster hittar ni på min Facebook sida MLI eller genom denna LÄNK

Likes

Comments

I höst har vi haft ganska mycket grupparbeten i skolan. Det är ganska bra då vi får lära oss att samarbeta och anpassa oss till andra och deras idéer också. Ute i riktiga arbetslivet inom fotograferingar av olika slag jobbar man oftast i ett team bestående av en fotograf, makeupartist, hårstylist, och klädstylist.

Ett grupparbete jag gjort tillsammans med 3 klasskamrater handlade om att göra ett "minimodejobb". Vi fick helt fria händer och fick alltså bestämma tema helt själva för vår styling. Vi valde att ha temat kontrast där håret och mjukt möter möter varandra. Vi valde en rå, miljö med mycket betong och mjuka vackra kläder till modellen.

Vi kontaktade en fotografstuderande på vår skola och hade en plåtning i ett garage. Jag tycker så synd om Anna-Sara som måste stå barfota i det kalla utomhusgaraget men hon var så duktig och kämpade sig igenom hela plåtningen. Till och med jag frös som hade vinterjacka, halsduk och vantar.

Vi blev jättenöjda i gruppen med vårt slutresultat. Det blev precis som vi hade tänk oss om inte till och med bättre. Klänningarna är dessutom gjorda från grunden. Det är flera olika tygbitar i olika storlekar och färger som vi med hjälp av nålar och klämmor fäste på modellen. Fio och Heidi som gjorde klädstylingen var helt otroligt duktiga.

Fotograf: Julia Rahikka

Modell: Anna-Sara Sten

Klädstylister: Sofia Bieber och Heidi Lundström

Makeup: Amanda Öst

Hårstyling: Emelie Eriksson

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sen jag skrev någonting här. Vi har haft så mycket i skolan så jag hinner knappt göra någonting annat än skoluppgifter.

I det här inlägget tänkte jag visa en skoluppgift där vi skulle göra en egen tolkning av ett konstverk. Jag valde konstverket "I made a fishtake" illustrerad av CamiaPia.

Jag gjorde stylingen på Dominique Myllymäki som verkligen var jätteduktig framför kameran. Vi fick många fina bilder, men här kommer några av dem.

Likes

Comments

Den 18 Augusti hade operan "Figaros bröllop" Premiär där jag jobbade som maskör. Teatervärlden var helt ny för mig, men det var så roligt att få vara med och jag lärde mig massa nytt. Det är absolut någonting jag skulle kunna göra om.

Under planeringen fick jag jobba tillsammans med Riikka Virtanen och Eija Kuokkanen som är två mycket framgångsrika och erfarna maskörer och frisörer inom film och teater i Finland. De lärde upp mig så att jag ensam skulle klara av att fixa skådespelarna under föreställningarna då de tyvärr inte hade möjlighet att medverka.

Som tur var, var skådespelarna så duktiga så de klarade av att sminka sig helt själva. Jag visade dem hur de skulle göra och gav dem tips och sen under föreställningarna behövde jag bara hjälpa dem med lite små saker i sminket som t.ex. eyeliner och lösögonfransar som kan vara lite knepigt att göra själv.

Det underlättade så mycket då jag bara behövde koncentrera mig på deras hår. Jag gjorde alltså alla frisyrer och håruppsättningar under föreställningarna. När man är maskör på en teater gäller det att jobba snabbt och kunna göra riktigt hållbara frisyrer som ska hålla en hel föreställning då skådespelaren springer runt på scenen. Jag lyckades riktigt bra med tanke på att det var mitt första teaterjobb. Alla frisyrer och peruker hölls på plats under alla föreställningar.

I tidningen Nya Åland skrev de ett reportage där jag är med, som ni kan läsa här.

Dessa tre tidningar skrev recensioner om föreställningarna som ni kan läsa på länkarna nedan:

Nya Åland

Ålandstidningen

Hufvudstadsbladet


Här kommer lite bilder från övningarna tagna av fotografen Tiina Tahvanainen.

Likes

Comments

Medan jag var i Stockholm på praktik träffade jag fotografen Hedda Axelsson på 2 olika plåtningar. Vi bestämde oss för att göra ett litet eget projekt tillsammans och på så sätt få fler bilder till våra portfolion.

Vi träffades och fick olika idéer om vad vi skulle göra och kom till slut fram till att vi skulle ha wetlook som tema. Modellens hår skulle alltså se lite blött ut. Håret var det som skulle få mest fokus medan sminket skulle vara mer neutralt.

När planeringen var klar letade vi upp en modell på Stockholmsgruppen som är en modell agentur i Stockholm. Vi hittade då Alice som vi tyckte att skulle passa perfekt till vårt projekt.

Dagen före jag for hem till Åland träffades vi på studio Mjuklyx och förverkligade våra planer. Vi jobbade riktigt bra och effektivt, vi hann göra 3 olika looker på 5h.

Håret var en utmaning att göra men jag tycker att jag lyckades rätt bra med tanke på tidspressen. Till den frisyren där håret ligger i slingor över ansiktet och på halsen använde jag mig av en jättestark hårgelé som fungerade precis som lim. Produkten torkade efter en liten stund och blev alldeles stel och hårslingan limmades fast mot ansiktet.


Likes

Comments

​I slutet på sommaren gjorde jag en parfotografering tillsammans med Nicole och Fredrik. Det var verkligen jätteroligt och vi fick många stämningsfulla bilder.

Platsen vi fotade på var vid deras stuga i Geta. Det var en helt otroligt fin miljö och det var också passande att det var en plats de ofta vistas på och som faktiskt har en betydelse för dem. Bilderna blir på så sätt mycket mer personliga.

När vi gjorde sminket och håret blev det mulet väder och vi blev lite besvikna eftersom vi ville ha med solnedgången i bilderna. Men när vi var redo att börja fota blev himlen helt magiskt vacker. Det blev till och med bättre med moln än utan då de blev så mjukt ljus och så fina färger.

Likes

Comments

I ett tidigare inlägg (som ni hittar via denna LÄNK) berättade jag att jag nästa sommar kommer att göra bruduppsättningar och sminkningar åt blivande brudar. Jag har nu den här sommaren övat på kompisar och tagit lite bilder för att få material att kunna marknadsföra med.

Förra veckan gjorde jag om Ida Jansson till en brud och fotade resultatet vid en liten sjö.

När jag valde frisyr till Ida ville jag att den skulle synas mer än vad den gjorde på Sandra. När jag gjorde Sandras frisyr lade jag slöjan ovanpå själva uppsättningen vilket gjorde att man inte riktigt såg håret. Så därför gjorde jag en lite högre uppsättning på Ida och lade slöjan under håret istället. När vi skulle fota tog vi dock bort slöjan efter ett tag då den bara blåste i hennes ansikte. Men jag tycker ändå att helheten blev bra även utan slöja.

Till ögonsminkningen använde jag lite ljusare ögonskuggor än vad jag gjorde till Sandras sminkning. Jag använde mig bara av bruna skuggor i olika nyanser och mörkhetsgrader.

Vi fotograferade dagtid den här gången vilket var bra för mig då jag fick öva lite mer på det. I dagsljus är det alltid svårt att få till bra ljus då solen lyser så starkt att det ofta blir fula skuggor i ansiktet. Det var svårt i början men jag tycker ändå att jag lyckades få till det till slut. De 3 första bilderna är tagna i motljus så där fick jag använda mig av blixt för att inte Ida skulle bli allt för mörk. Resten av bilderna är tagna utan blixt med bara naturligt ljus.


Likes

Comments