Hej allihopa, det kändes inte som någon ide för mig att blogga igår då jag inte gjorde så jätte mycket roliga grejer. Vi började dagen med att städa ur klädkammaren vilket tog sin tid med tanke på hur mycket det verkligen finns i det rummet på ca 6 kvadrat meter. Det är helt sjukt egentligen. Men vi rensade som sagt ut en del och vi var även på Jula för att köpa vakuumpåsar att paketera lite av det i. Jag han även med att baka några pajer som vi ska ha till nästa helg då vi ska ha kalas här hemma. Det blev även en sats med kakor som nu är i frysen. Det ska bli en eller två satser till idag och på fredag samt en annan kaka.

Idag vet jag inte riktigt heller vad jag ska göra. Men det blir väl som resterande av veckan att fortsätta städa och plocka lite här och där. De stora projekten är ju tagna nu iallafall. Dock väntar det allra största, vinden. Det finns så mycket onödiga grejer där och det mesta är bara uppställt där för att det inte får plats någon annan stans. Men jag vet inte om jag verkligen orkar med att ta hand om det oxå för det lär ju ta typ 2 dagar. Men samtidigt om det ska sova någon där nästa helg så behövs det fixas. Men vi får se om inte jag och syrran kan hjälpas åt så att det går lite fortare iallafall. För ska jag göra allt själv lär jag ju inte ha något lov att göra annat på. Sen ska jag ju även hinna med att baka både småkakor och sen även en chokladkaka med mousse uppe på. Så vi får se om det hinns med idag eller om det får bli till helgen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa, idag var det måndag igen. Näst sämsta dagen på veckan. Men inte idag. Det är ju nämligen lov, en hel vecka. Det ska bli så skönt, men jag ska ändå inte bara chilla utom ändå fixa lite grejer. Idag har jag börjat städa köket och ska fortsätta med matrummet. För om mindre än 2 veckor så ska mamma ha 40 års kalas så då kommer det en del folk och det känns bättre att ha gjort klart allt när man verkligen har tid till det. Så nu är hela veckan planerad till det, eller åtminstone tills det är klart på nedervåningen.

Sen ikväll ska jag fortsätta att fixa iordning men jag vet inte riktigt. Men det är ju så mycket fast man får ju dela upp det. Jag ska även ta en promenad med hunden på en ganska lång promenad. Det har blivit typ en vardags grej nu. Vi har tagit en promenad på typ 3km så hunden ändå får komma ut en ganska bra bit. Jag kommer under denna eller nästa vecka vad det är som hänt om jag verkligen orkar skriva om det. Men vi får se det senare. Nu måste jag gå och fixa klart i köket och lite annat.

Likes

Comments

Hej igen, som jag skrev i förra inlägget så bakade ju jag en kladdkaka i fredags och jag tänkte nu att jag skulle lägga upp receptet. Jag vet inte riktigt exakta mått men jag tänkte jag kommer ju ihåg på ett ungefär hur mycket jag hade.

Du behöver:

2 ägg

3dl strösocker

1/2 dl kakao

4dl vetemjöl

150g smör

2tsk vaniljsocker


Gör så här:

Börja med att smälta smöret. Blanda samman ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt, samt att du inte hör socker kristallerna om du slår lite lätt med vispen i botten. Sen tillsätter du kakao och vaniljsocker. Blanda väl, därefter kan du tillsätta smöret i omgångar. Tänk på att om det blir för tjockt och vispen inte orkar kan du dra i lite av smöret. När du tillsatt allt mjöl häller du i smöret. Häll smeten i en smörad form ca 22cm i diameter. Grädda i ugnen på 150° i ca 20 minuter. Tänk på att lalla ugnar har olika tid så kolla med jämna mellanrum hur den ser ut. Ta ut och låt den stå och svalna och kanske stå till sig lite innan servering. Servera med vispad grädde och lite färska bär.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

​Hej igen, förlåt för riktigt dålig uppdatering. Jag har bara inte känna för att blogga de senaste typ 2-3 veckorna på grund av lite tråkiga grejer här hemma. Det är inget som jag känner är lämpligt att ta upp här just i detta tillfället men jag har iallafall känt mig väldigt nere på grund av det. I skolan har jag vissa dagar knappt kunnat koncentrera mig för jag pallar inte. Det har aldrig tidigare varit så här men aa det är väl i samband med allt. Jag har iallafall förött tänka positivt och försökt att gå vidare. 

Nu är det iallafall sportlov i en vecka och det ska bli riktigt skönt fast ändå inte. Jag kommer slippa behöva vara glad och trevlig hela tiden men jag är ju samtidigt hemma. Jag var i Skövde i fredags efter skolan för att köpa en svart byxdress som jag ska ha på torsdag. Sen när vi kom hem hann vi med att baka en kladdkaka, som på tredje försöket blev as bra. De två tidigare jag har gjort har blivit en chokladkaka istället. Men inte denna gången. Yess.. Denna gången chansade jag dock bara på receptet men aa den blev bra så det är kanske så man ska göra framöver. 

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Alla andra åkte precis till Skövde för att syrran skulle spela match. Men jag pallade inte följa med. Jag ska nog gå och hämta hunden och kanske gå en lite längre promenad men vi får se. Nu i veckan vet jag knappt inte heller vad jag ska göra, förutom torsdag. Men jag ska nog försöka få in 2-3 gympass i veckan iallafall. Jag har fått en känsla för det nu igen, men det kommer ju i perioder så det kan ju vara det som är. Just nu är det iallafall roligt och man längtar alltid efter att få känna om man fått någon träningsvärk eller inte, då vet man ju om man har jobbat på rätt sätt. 

Tillbaka till den tid då dessa problem inte fanns i våra tankar

Likes

Comments

Hej allihopa, nu har jag precis vaknat efter att ha varit på handbolls cup i Jönköping hela helgen. Även fast jag inte spelade känner man hur trött man verkligen blir. Igår somnade jag runt 20 så jag har sovit i ca 12 timmar nu. O det är så skönt och vakna och veta att man inte behöver gå upp o stressa iväg till skolan.

Idag ska jag nog inte göra speciellt mycket mer än att bara vara hemma och chilla lite. Syrran börjar skolan imorgon men jag börjar inte förrens på onsdag vilket är väldigt skönt. Jag funderar på om jag ska baka bröd idag som jag har väntat på att få göra men jag vet inte riktigt om jag orkar med det idag. Men det blir ett problem senare idag isåfall.

Likes

Comments

Hej allihopa, jag kom på idag att jag hade glömt att lägga upp recept på dessa underbara kakor båda gångerna som jag har gjort de. Så nu får det vara dags kände jag. Jag tycker dessa passar om man vill lyxa till det lite eftersom det blir ganska dyrt styck pris med noblessen uppe på.

Du behöver:

150g smör, rumsvarmt

1,5dl strösocker

2msk vanilsocker

2msk ljus sirap

4dl vetemjöl

1.5tsk bakpulver

24 dumlekolor

24 nobless


Gör så här:

Börja med att blanda smör och socker. Därefter tillsätter du de andra ingredienserna. Ställ svalt en liten stund. Ta fram en muffinsplåt och lägg i formar i. Rulla ca 12 bollar. Sen trycker du ut bollarna i formarna och lägger i en dumlekola. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 11 minuter. När du tar ut de kan du om du vill lägga i en till dumlekola annars kan du bara lägga en nobless över, om du känner för det kan du ju göra både och.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Hej allihopa, nu var det dags igen för recept på ännu mera julgodis. Denna gången blir det sista för detta året. Och som en liten extra har jag sparat det bästa till sist. Jag hittade ett recept på denna underbara godisen så jag tänkte varför inte testa? Det kan ju lixom inte gå mer än fel, men det gjorde det inte för de blev helt underbara. De består inte av fler än 2 ingredienser heller vilket gör att de är väldigt enkla och snabba att fixa. Tänk bara på att de måste stelna helt och chokladen ska inte vara för varm när du häller på den för då smälter ju det andra.

Du behöver:

ca 200g choklad

50g hasselnötter

Gör så här:

Smält chokladen och låt den komma upp i ca 45 grader. Beroende på choklad som du har ska den gå ner till mellan 29-31 grader för att få den perfekta ytan. Häll sedan lite choklad i en snygg isform, med mönster. Se till så att chokladen hamnar i hela is delen och ända upp på kanterna. Låt det stelna och sedan lägger du i tre hasselnötter i varje bit. Häll i chokladen så att det täcker över nötterna. Ställ så att de stelnar, tänk på att bara för de är stelnade på utsidan betyder det inte att de är klara inuti. Sedan tar du en annan sorts choklad och smälter bara lite utav. Ta en sprits och häll i chokladen i, spritsa sedan över pralinerna på rätt sida. Låt de stelna och förvara svalt till servering.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Hej allihopa, här kommer det andra receptet för idag. Denna gången blir det kanske inte ett så jätte roligt men det är ändå ganska passande till jul tycker jag och vill man kan man ju tillsätta lite apelsin i smeten så får man ju ännu mer julkänsla i det hela.

Du behöver:

100g smör

1dl strösocker

1tsk vaniljsocker

2msk kakao

2msk kaffe

3dl havregryn


Gör så här:

Blanda smör, socker och vaniljsocker tillsammans. Därefter tillsätter du kakaon och havregrynen. Till sist blandar du i kaffet. Är den för lös tar du i mer havregryn, men låt den stå en liten stund först. Därefter ska du rulla de till små bollar och till sist i pärlsocker. Låt de stå svalt tills de ska serveras då de behåller formen bäst.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Godmorgon allihopa, nu är vi väldigt nära julen och vad passar då inte bättre än ett recept på en underbar julkola som passar utmärkt på bordet under hela dagen. Den är snabb och väldigt enkel att göra för det behövs inte så mycket tillsyn utav den. Men här kommer iallafall receptet på den.

Du behöver:

100g smör

2dl socker

1dl kakao

1dl ljus sirap

1dl grädde

2tsk vaniljsocker

Gör så här:

Börja med att smälta smöret i en kastrull. Därefter tillsätter du alla andra ingredienser och blandar tills allt har löst sig. Sen ska den stå och sjuda i 20-30 minuter eller tills den når en temperatur på ca 124 grader. Du kan göra dropptest om du vill, kom då ihåg att kolan blir i den konsistensen som provet är. När kolan nått temperaturen ska du hälla det i en form ca 20x20 med ett bakplåtspapper i. Se till så att det är jämnt i hela formen och ställ det kallt. Gå och kolla var 10:e minut och skär d varje gång de bitar som du vill ha så går det lättare sedan att skära de i bitar. När den sedan har stelnat helt är det bara att skära upp de helt och sedan kan man slå in di i små bitar av bakplåtspapperet. Gör man det så slipper man att de klistrar ihop sig med varandra.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Hej allihopa, nu kommer det ännu ett recept. Denna gången blir det recept på mina super goda dammsugare. Man kan ju välja andra färger mot vad jag har gjort om man känner för det, men jag tycker grön och typ turkos är väldigt fina och passar bra ihop. Jag har valt att göra mina helt alkoholfria eftersom i de riktiga finns det punsch, vilket jag då inte har i. Men här kommer iallafall receptet på mina.

Du behöver:

100g smör

1dl strösocker

2-3msk kakao

2-3msk kaffe

1msk vaniljsocker

3dl havregryn

Marsipan

Mörk blockchoklad

Karamellfärg

Gör så här:

Börja med att blanda smöret och sockret tillsammans. Därefter tillsätter du kakaon och havregrynen och blandar. Till sist häller du i kaffet och om den är för blaskig kan man ställa den svalt en liten stund, är den fortfarande för blaskig är det bara att tillsätta lite mer havregryn. Nu är det dags för att göra marsipanen, ta vit marsipan och färga med karamellfärg i den färg som du vill ha. Ställ den svalt en liten stund. Rulla den sedan i en rektangel och gör den så tunn som det bara går. Rulla smeten i en lång korv och lägg i mitten av marsipanen. Rulla över marsipanen och sen kan du även rulla den ännu mer när du har marsipanen rullad över hela smeten. Skär de sedan i den storleken som du vill ha. Ställ valt mesans du smälter chokladen. Doppa bara ena änden och lägg över kanten på en tallrik så du lätt kan ta bort de sen. Ställ svalt tills chokladen stelnat och gör samma sak med andra sidan. Ha de svalt tills de ska serveras.

LYCKA TILL!

Likes

Comments