Når noget i din fortid plager dig, og du ved at du ikke kan lave om det, hva så? Et familiemedlem spørger dig ”er det ikke på rette tid du kommer videre, og acceptere det der er sket?”. Det sjovt, dette spørgsmål har jeg også stillet mig selv tusinde af gange.

Så kære lille du, hvad skete der egentligt? Hvad var det der plagede dig? Hvad var det som stoppede dig fra, at leve det liv du gerne vil?

Jo nu skal hører, som 14-årig var jeg udsat for et overgreb, mine to krænkere har sat dybe ar i min sjæl. Den traumatiske oplevelse, valgte jeg at holde hemmeligt for omverdenen i lidt over 2 år. Der er mange grunde til, at jeg valgte holde det for mig selv. Jeg var for det første rigtig bange for hvad folk ville tænke om mig. Dernæst tvivlede jeg på om folk ville tro på mig, hvis jeg fortalte dem hvad der var sket.

Efter overgrebet, begyndte jeg stille og roligt at gå ind i mig selv. Tiden gik, og lige pludselig var dagene blevet til måneder. På trods af de måneder der nu var gået, brugte jeg stadig utallige af nætter på at græde mig søvn, og til sidst vidste jeg slet ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Det var ligesom om at livet var blevet suget ud af mig, jeg mistede min identitet, og til sidst kunne jeg slet ikke kende mig selv. Det var ligesom at hele min verden var gået i stå, og alting omkring mig bare levede videre. Jeg havde på daværende tidspunkt, et brændende ønske om at glemme den forfærdelige oplevelse, men sådan skulle ikke være.

To år efter den tragiske hændelse, fyldte smerten stadig i kroppen. Og jeg havde endnu ikke fundet tilbage til den livsglade pige jeg var, før overgrebet. Det var ligesom om at oplevelsen blev ved med at forfølge mig, samt påvirkede de valg jeg tog i mit liv.

For at komme videre med mit liv, prøvede jeg fire år efter at acceptere det der var sket. Men samtidig havde jeg en stemme inde i mit hoved, som sagde til mig at jeg ikke skulle acceptere det. Hvordan kan man acceptere noget så grusomt? I krænkede jo min personlighed, og jeg mistede den livsglade pige jeg var. Så med viljestyrke og kampgejst stod jeg fast ved min beslutning, og ignorerede stemmen.

Det er i dag lidt over seks år siden, at jeg var udsat for det her. Og beslutningen om at blive ved med kæmpe, for det jeg mistede den gang, har været en lang og hård rejse, som jeg er mig selv taknemmelig for at have taget.

Nu hvor du har læst min historie, så tænker du sikkert hvorfor har hun valgt at bruge overskriften ”Create your future”? Create your future handler om at skabe sin fremtid, og jeg har lært rigtig meget omkring mig selv siden det her skete. Så hvis noget i dit liv plager dig, så må du aldrig give op! Os selvom at det hele ser sort ud, tro mig jeg har været der, jeg ved hvor hårdt det er!

”Man kan ikke lave om på de ting som er sket i ens fortid, men man kan prøve at leve med det og skabe en bedre fremtid for sig selv. Så med håb og drømme, skal det nok lykkes”.

Likes

Comments