Recept: Chokladbollstårta

Allmänt, Recept

Mamma hittade ett recept på Chokladbollstårta här och ville att jag skulle göra denna till henne. Sagt och gjort slängde jag ihop en mjölk-, socker- och glutenfri variant. Mycket enkel att göra! 👌

Chokladbollstårta
450 g rumsvarmt smör
4 dl Sukrin melis
2 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
2 dl kakao
0,75 dl kokt kaffe
10-13 dl havregryn
Valfritt: Sockerfri nutella eller choklad

Gör så här:
Elvispa ihop smör, sukrin melis, vaniljpulver, salt och kakao till en jämn deg. Tillsätt sedan kaffe och havregryn. Akta så att det inte blir för mycket havregryn och den blir för torr! I så fall kan du tillsätta mer smör/mosad avokado/kvarg eller smält sockerfri choklad. Låt degen stå i kylen 20-30 min.
Spara 1/3 av degen och forma resten till en tårta på ett tårtfat. Häll smält choklad eller bred sockerfri nutella över tårtan. Gör bollar av resten av degen och rulla i kokosflingor. Garnera tårtan med bollarna och mer kokos. Förvara tårtan i kyl. Njut! 👌✨

E med två i

Gillar

Kommentarer