Header

Hej!!!!

Lever livet här, det är exakt som en film. Har nu haft min sista skoldag ever på falcon high school jag tog graduation igår. Det var exakt som i en film! Vi var på world arena i co springs och firade detta. Allt började med att jag kom dit och var lost och nervös som vanligt. Trodde jag skulle ramla inför tusentals människor. Men jag hade väldigt kul och jag ramlade inte alls.  Vi började med att gå in och sätta sig på våra platser. Efter det var det en massa tal och min vän beau höll ett tal. Det var ett helt sjukt bra tal och alla ställde sig och gjorde som de gjorde i hunger games med tre fingrar i luften när han var klar. Sen var det dags att korsa scenen och få sitt diplom vilket var den delen som jag var mest nervös för! Men jag överlevde haha Sen så var det tassel cermony, då man vänder tasseln och sätter den på andra sidan. Vi var inte tillåtna att slänga upp våra caps i luften!!!! , men när vi var klara med allt så gjorde vi det ändå. Är så glad över att jag fick vara med om denna coola upplevelsen och har nu tagit min första student :) Efter det så åkte jag, pappa, simone och åt middag. En sååån sjuk lyckad dag var det! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag undrar hur håller du ditt kandar när du rider och rider du med det ofta? Kan man få rida med det på ridskola? Kram

hej! Det är ju lite från person till person och beroende på häst hur man håller sitt kandar. Jag håller bridong-tygeln som en vanlig tränstygel och stången mellan fingrarna ovanför. Rider med det ganska ofta, för det mesta så har jag det när jag rider fram hästarna åt min v-mamma. Rider jag ett eget pass på något av hästarna rider jag helst med vanligt träns om jag inte blir tillsagd något annat. 

Nej, jag tror inte att man får rida med kandar på ridskola, och jag ser inte direkt någon anledning till att göra det heller. 

KramHej! Är din värd mamma dressytränare och vad har hon för meriter?

Hej! Japp hon är dressytränare och dressyrdommare. Hon har även beridarexamen och placeringar internationellt. Vet inte riktigt vad hon mer har. 

Är det så glammigt som allt framställs att åka på ett utbytesår?

Ett utbytesår är inte alls så glammigt. Vet inte riktigt hur mitt år framställs här i bloggen, men det är inte alls en dans på rosor varje dag. Många bloggare försöker framställa sitt år som en stor dröm, när det gråter sif till sömns på kvällarna. Även ifall det kanske låter väldigt glammigt och bo i USA så är det inte alls det. Allt blir ju vardag här med. Men det har varit det bästa året i mitt liv och jag har lärt mig så extremt mycket och jag älskar denna plats.
Hur mycket pengar gör du av med varje månad och vad kostat programavgiften? Tycker du att det är dåligt att det bara är rika människor som kan åka som utbytesstudent?'

Vissa månader gör jag av med 500 kr andra månader så flyger tusenlapparna iväg. Nu är det ju gratulation, prom osv. och det är min sista månad här så nu gör jag av med ganska mycket pengar. Programavgiften är dyr, svin dyr. Den totala kostnaden inklusive visum, läkarbesök osv låg på ca 100 000 kr. Klart det är synd att alla inte har samma möjligheter att få åka på ett utbytesår, men man får inte glömma att ingeting är omöjligt och det finns stipendium att söka. Sen tror jag att min organisation sa på något möte att det fanns en avbetalningsplan utan ränta. Mina föräldrar har inte pengarträd hemma så ni ska inte tro att jag är en snobbig skitunge haha, är väldigt tacksam över att jag hade möjligheten att åka på detta.  

Ska du rida kvar på VRS när du kommer hem? 

Jag lite små planer när jag kommer hem med min ridning men det är inget stort och inget som varar för evigt, tiden får helt enkelt utvisa och är väldigt kluven just nu på hästfronten i sverige.

Likes

Comments

Shoppade lite när mamma och gänget var här och tänkte visa upp lite av det. Någon ville att jag skulle skriva pris och affär på allt jag shoppade, so I will do that.  

Nike, 40 $


Tröja som jag ska rida i, Gap 6 $


Klänning med asball rygg, kommer inte ihåg affär 6 $


Gap, 10 $


Ralph Lauren Tröja, 40 $


Kjol, 6 $

Byxdress, Forever 21 $Tröja, Kohls 15 $


Kjol, Rue 21 

Likes

Comments