Karl Lagerfeld (f. 1933) är en tysk modeskapare, konstnär och fotograf som under många år har visat sina unika skapelser i form a olika föremål. Han har gjort många kollektioner i form av mode, accessoarer och parfymer. 

2011 fick han möjligheten att samarbete tillsammans med Orrefors och skapa en unik kristallkollektion av rena och strömlinjeformade linjer. I hans skapande har han hittat den perfekta balansen som utformar den unika serien av glas, skålar och vaser. Seriens transparenta, svarta eller krämigt vita kristaller förenar Karl Lagerfelds strikta linjer och moderna elegans Orrefors hundrafemtonåriga historia av kvalitet och konsthantverk.

Karl Lagerfeld är alltid ute efter den bästa kvalitén, vilket är något som hans kollektion såklart har. Det han gillar med kollektionen är att de rena linjer som finns och att hans glas är så lätta.

“Jag hatar att dricka ur tunga glas och billiga glas. En del av njutningen är perfekt lätthet och kvaliteten på ett glas. Det smakar bättre.”

Han säger också att han ville ha väldigt dramatiska former på glasen och endast två färger, vit och svart, bortsett från de genomskinliga glasen.

Han hade en idé om att sätta någonting under glasen, precis som kaffekoppar har haft under många år, och fick fram ett mycket elegant underlägg i glas.

“Det finns en kvalité i glasen som du inte kan få gratis.”

Likes

Comments

Orrefors Kosta Boda AB är ett svenskt designföretag med formgivning och tillverkning av högkvalitativt bruks- och konstglas. Orrefors produkter kännetecknas av tidlös skandinavisk elegans, nyskapande formgivning och ett genuint hantverk. Orrefors producerar sedan 1898 bruksglas och konstglas i kristall. På glasbruket i Småland arbetar deras skickliga hantverkare tillsammans med några av Sveriges främsta formgivare med att utveckla design, hantverk och nya tekniker.

Orrefors glasbruk grundades 1898 och tillverkningen av de berömda kristall-och konstglasen inleddes 1914. Fram tills 2013 skedde tillverkningen i Orrefors glasbruk, men nu sker tillverkningen i Kosta istället då glasbruket i Orrefors var tvungen att läggas ner.

De utvecklar, producerar och säljer ett brett bruks- och konstglassortiment för såväl privat som offentligt bruk under varumärkena Orrefors och Kosta Boda. De är Nordens största glasbruksgrupp med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742.

Vad vill då företaget uppnå?

  • De strävar efter att göra glas med hög kvalitet och ny spännande design.
  • Deras vision är att bli det självklara valet för konsumenter över hela världen som vill förgylla sin omgivning och sina liv med glas och glaskonst.
  • Deras affärsidé är att utveckla, producera och sälja ett brett, attraktivt och högkvalitativt sortiment av bruks- och konstglas för såväl privat som offentligt bruk.

8 av 15 Michelinkrogar använder Orrefors vilket visar vilken fantastisk kvalité glasen har.

Likes

Comments