Vad som hänt sedan sist

Hej på er fina bloggläsare💫Det var längesedan vi hördes nu. Jag tänkte berätta vad som hänt sedan sist. Blev inte som planerat direkt.

Jag fick ett väldigt tungt bakslag i måndagskväll. Ett sådant bakslag när man mår så dåligt att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Fick den extrema huvudvärken och då måste allt vara tyst och mörkt. Så låg i min säng med ögonmask och hörlurar. Kroppen blir också så varm. Känns som den brinner inifrån och var även så illamående. Jag har även spyfobi så gör inte saken enklare.. Hade ont i kroppen och skakade för var så trött. Jag mådde så dåligt så det känns som man skall dö. Det var hemskt! Det är inte lätt att ha sjukdomen ME. Den är brutal på många sätt. Jag gjorde för mycket saker som kroppen inte klarade och fick ökade symtom. Efter de starka smärtstillandet, vila och kylklampar så lyckades jag somna. Jag kände även sådan besvikelse och ilska på mig själv. Varför gjorde jag alldeles för mycket?! Efter detta fick jag nog och kände nu MÅSTE jag ta det lugnare och släppa min vilja lite. Jag måste hitta balans. Är så svårt när jag är lite bättre i min ME än tidigare. Är så svårt att ta det lugnt då. Dock kändes det som jag fick nog för sent tyvärr. Något är annorlunda i kroppen. Jag har ännu inte återhämtat mig och mår väldigt dåligt. Det har ändå gått 5 dagar. Kroppen mår inte bra. En kväll brast det och tårarna rann av besvikelse. Att det är jobbigt och inte kunna göra det sakerna jag vill. Jag är rädd att jag nu fått för många bakslag på kort tid att det nu är en permanent försämring. Har fått ca rejäla 2 per månad sedan Januari. Det är absolut inte bra.

Har även pratat med en ifrån ME klinken om plan framöver. Skall få lära mig Pacing på riktigt nu. Pacing skulle jag beskriva är aktivitetsreglering ungefär. Hitta balans för att hitta inte ha toppar och dalar hela tiden. Så det känns som att jag verkligen behöver det nu. Nästa vecka skall jag även på Magnetkamera röntgen av min hjärntumör för att kolla så det inte växt. För er som inte vet är min hjärntumör ett ”bifynd” och läkarna tror inte jag påverkas av den eftersom det är liten och godartad. Men måste följa upp det ibland och nu är det dags igen. Är inte jättetaggad om man säger så.

Utöver allt jobbigt så har jag också försökt haft det mysigt och bra. Fotar när jag mår lite bättre, åker med i bilen, umgås med familjen, äter gott, kollar bra serier och har varit ute i solen. Försöker göra det bästa av dagsformen. Hoppas kunna vara tillbaka på bloggen som vanligt igen. Men om inte varje dag vet ni varför. Tack för att ni stöttar och läser💫


Gillar

Kommentarer

FrokenA
FrokenA,
Men kan det inte vara tumören som orsakar att du mår så dåligt? Att den trycker på något i hjärnan? Hoppas ju inte det men hoppas också att de inte bara viftar bort den som något som inte påverkar bara för att den är liten och godartad.
nouw.com/frokena
EmblaAhlen
EmblaAhlen,
Hej! Tack för din omtanke💫Symtomen är typiska för sjukdomen ME som jag har. Om tumören skulle trycka skulle jag inte få dessa symtom med tanke vart den sitter. Jag har tack och lov blivit väldigt noggrant undersökt och utredd i många år och litar på mina läkare. Önskar dig en fin dag💗
nouw.com/emblaahlen