Det er mange gode grunner til å energirenovere. Det er ofte en stor oppgave, men resultatet er i sin tur også følbar. Først og fremst bistår en energirenovering til et bedre miljø. I sammenligning med nybygg skåner du virkelig miljøet.

Det er også andre fordeler med et bedre miljø. Du får et bedre inneklima som virkelig vil øke livskvaliteten din. Slagordet i hjemmet er en viktig del av livet ditt. Du bør vurdere en energirenovering. Les videre og få inspirasjon til hvordan din energirenovering kan se ut på den beste måten.

Forslag til energirenoveringstiltak

Generelt deles energirenovering inn i to kategorier: Boligens klimaskjerm og ulike installasjoner.

Boligens fasade, også kalt klimaskjerm

Kort sagt blir boligens klimaskjerm kategorisert ved å være elementet som skiller utendørsmiljøet fra innendørsmiljøet. Et av de mest effektive tiltakene for dette er å lage en hulromsisolasjon. Som navnet antyder, er et hulrom et isolerende hulrom mellom de ytre og indre veggene. Dette sprøyter du såkaldt papiruld inn. Papirull er et nytt middel som kan effektivt isolere hjemmet ditt. I motsetning til hva mange tror, er hulromsisolasjon relativt rask, og det koster definitivt ikke så mye.

En annen mulighet er utskifting av vinduer og dører. Spesielt vinduer har en tendens til å bli et svakt ledd i forhold til å holde på varmen. Hvis vinduene er gamle og ikke isolerer skikkelig, vil du virkelig kaste bort en masse varme? Ved å få en skikkelig entreprenør vil du virkelig optimalisere ditt hjems energiforbruk.

Når du er i gang med en energirenovering må du ikke glem de estetiske faktorene. Boligens ytre og eksteriør og fasade er det første man ser når man kommer på besøk. Vi vet alle hvor vanskelig det er å fjerne et dårlig førsteinntrykk. Det er selvfølgelig samme situasjon med boligen. Fjern f.eks. flis med en flisrens. Etter bare tre uker vil du virkelig se en forskjell.

En annen viktig del av huset er isolasjonen i kjelleren. Mange med dårlig isolasjon har fukt i kjelleren. Fukt i kjelleren kan ikke bare være dødelig for en boliggrunn, men det kan også resultere i et svært dårlig klima. Det kan derfor være en god idé å være proaktiv og forhindre og bli kvitt det så fort som mulig, hvis det allerede er en realitet.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I en stadig mer konkurranseutsatt verden kan det lønne seg å tenke utradisjonelt når du skal markedsføre ulike typer opplevelser. En hotell- eller restaurantopplevelse kan bli så mye mer hvis du tilbyr de riktige rammene, og kundene vil garantert bli fornøyd. Norske bedrifter har fremdeles mye å gå på når det kommer til markedsføring av opplevelser, men i denne artikkelen vil du få noen enkle råd til hvordan du kan ta både dine kunder og din bedrift til nye høyder.

En overnatting på hotell er en relativt standard affære for de fleste gjester uten at de forventer noe mer utover det vanlige, men sannheten er at hotellene kan gjøre så mye mer for å gjøre oppholdet til en minnerik opplevelse. Mange hotell tilbyr også unike opplevelser til sine gjester, men de gjør en altfor dårlig jobb i å markedsføre seg selv. Opplevelsene er gjerne bortgjemt på nettstedet en plass, eller skjult i en aller annen katalog, eventuelt tror hotellet at gjestene vil oppsøke de hotellansatte på eget initiativ for å spørre om opplevelser. Med et slikt utgangspunkt har man lagt grunnlaget for å mislykkes.

Tilbudene må være spennende og helst unike, og de må opp og fram i lyset for å fange interessen til de besøkende. Det finnes flere nettsider som markedsfører slike opplevelser og ett eksempel er Truestory.no. Her har mange forskjellige overnattingssteder laget spennende pakkeopplevelser med visuelle inntrykk som umiddelbart fanger potensielle gjester. Alle hoteller bør ha kjennskap til konseptet om mersalg, og her ligger alt til rette for å skape ekstra gode opplevelser for gjestene. Fornøyde gjester gir gode tilbakemeldinger på reisenettsteder og ekstra inntekter til hotellet.

Driver du et overnattingssted finnes det mange gode tips til hvordan du kan skreddersy opplevelser og pakker til dine gjester. Bor du nær sjøen eller fiskevann, kan du selvsagt arrangere fisketurer eller sightseeing-turer som viser den vakre norske naturen. Naturen er et godt stikkord for hotell i nesten hele Norge, og her er det bare å velge det som lokalstedet har å by på. Andre tips er spa-weekend eller gourmet-weekend med velvære i fokus. Her går det også an å fokusere på drikkevarer, enten det er øl, sider, vin, konjakk eller noe alkoholfritt. Tilbyr du opphold på en vinterdestinasjon må du legge til rette for at gjestene kan finne på interessante aktiviteter i snøforhold.

Trikset til å lykkes er i utgangspunktet å skille seg ut på en positiv måte og legge opp til en opplevelse som har gjestene i fokus. Bruk lokalområdet og dets styrker for alt det er verdt. Sørg også for å strekke deg det lille ekstra for å vise gjestene at du virkelig er engasjert og brenner for det du gjør.

Likes

Comments

Følelsen av å kjøpe sin første leilighet er helt unik, men gleden stopper ikke der. Nå skal rommene møbleres og nytt utstyr kjøpes inn. Det er mye som må planlegges, men for de aller fleste er dette en spennende del av prosessen. Plutselig innser du at essensielle del av hverdagen som du gjerne har tatt for gitt, også må skrives på innkjøpslisten. Her får du en liten eksklusiv liste over nettbutikker som alle førstegangskjøpere bør se nærmere på.

Stue

I stuen er det mange åpenbare ting som skal på plass, og vi skal derfor ikke fokusere så mye på ting som møbler, tv og lignende. Noe som kan utgjøre stor forskjell på inntrykkene du får i en stue, er kunst eller andre former for veggpryd. For personer med liten erfaring på området, kan det være en stor utfordring å finne egnede bilder å dekorere veggene med. Hvis du har mulighet bør du absolutt vurdere å konferere med noen som har kjennskap og god smak. Under har vi laget en liten liste med nettbutikker som tilbyr veggbilder og kunst til din stue.

Room21 - https://www.room21.no.no

Veggbilder.no - https://www.veggbilder.no

Photowall.no - http://www.photowall.no

Kjøkken

På kjøkkenet har du ofte flere valg enn du i utgangspunktet tror. Her gjelder det å prioritere det som du vil bruke mest, og utstyr som vil hjelpe deg å gjennomføre de målene du setter for egen matlaging. Her er det stor forskjell på hvor mye tid man ønsker å bruke og hva man synes er viktig. Husk at kjøkkenet legger grunnlaget for din helse og ditt kosthold. Bruk pengene på ting du vet du kommer til å bruke mer enn en gang, og som vil gi deg mye glede fremover. Er du glad i kaffe kan du investere i en god kaffemaskin, og liker du å eksperimentere er det helt innenfor å kjøpe mer avansert kjøkkenutstyr. Noen av de viktigste nettbutikkene for kjøkkenutstyr er:

KitchenTime - https://www.kitchentime.no

Tilbords - https://www.tilbords.no

Kitchn - https://www.kitchn.no

Jernia - https://www.jernia.no

Bad

Badet er et sted hvor det normalt tilbringes lite tid, og det er derfor mindre valg til hva som trengs her. Små ting kan være lurt å tenke på, som blant annet et lite gulvteppe kan hindre at du tar med deg vann over hele gulvet slik at det blir glatt. En badevekt kan være lurt å ha hvis du ønsker å opprettholde en sunn livsstil. Andre ting kan være elektrisk utstyr som hårføner, barbermaskin også videre, eller små pyntegjenstander som kan gjøre badet litt triveligere.

Megaflis - https://megaflis.no/

Comfort - https://www.comfort.no

Soverom

Soverommet er svært viktig, og her bør du absolutt velge kvalitet. På soverommet skal du slappe av, og du tilbringer i snitt 7-9 timer i sengen hver eneste dag. Velg derfor en seng og madrass som er komfortabel for din liggestilling.

Bedre Nætter

Likes

Comments

For en del år tilbake var det ikke en gang et spørsmål om man skulle starte opp en fysisk butikk eller en nettbutikk. Fysiske butikker var det eneste alternativ og alle handlet her. Men, så kom internettet – og en hel haug av nettbutikker ble til. I dag handler man stadig mer og mer på nettet, og om ikke så alt for lenge vil nok størsteparten av handelen foregå på nett.

Når man for noen år siden skulle bestille en ferietur tok man turen ned til det nærmeste reisebyrå og bestilte reisen her. I dag ler man av besteforeldre som fortsatt besøker et fysisk reisebyrå for å bestille slike turer. Ved hjelp av et få klikk kan man bla gjennom tusenvis av hoteller på hundrevis av destinasjoner, og ved et par flere klikk så har man bestilt reisen. Alt av billetter og bekreftelser havner på mail eller telefon, og det har aldri vært enklere å reise.

Det samme gjelder for forbruksvarer. For bare et par år siden så tok man alltid turen inn til byen hvis man trengte noe nytt. For tenåringene var det jo en lørdagsaktivitet i seg selv å gå ut å shoppe nye klær på kjøpesenteret. I dag sitter mange av oss bak en skjerm og klikker hjem det vi vil ha. Et par sko her og en ny kjole der. Til og med større ting som møbler til huset kjøper vi i dag på nettet. Ting som vi før var opptatt av å kjenne litt på, prøve og se i virkeligheten. For eksempel har vi Bedre Nætter som selger senger, eller Nelly som selger klær og sko. Begge finnes kun online og er startet opp i Skandinavia, henholdsvis Danmark og Sverige. Videre har salg av treningsutstyr på nettet også økt. Flere foretrekker å spare tid i hverdagen med å dra fram en treningsmatte og noen manualer for å gjennomføre treningsøkten på stuegulvet, og her bidrar netthandelen i stor grad.

Undersøkelser har vist at det i 2015 ble gjort 130 millioner kjøp på nett av nordmenn. Totalt sett utgjorde dette 80 milliarder kroner, hvilket tilsvarer en økning på 16,9 prosent fra året før. Det er altså klart at det går fremover med netthandel, men hvorfor er det egentlig så populært? Dette finnes det flere grunner til, men hovedgrunnen har endret seg fra utgangspunktet. Man begynte nemlig å handle på nett fordi man ville spare penger og finne gode kupp. I dag er dette fortsatt en viktig grunn til at folk velger å handle på nett. Man kan kjøpe varer fra hele verden, og av den grunn få tak i varer som ikke selges i Norge eller til lavere pris. Likevel oppgis det i dag at den avgjørende grunnen til at folk velger å handle på nett er fordi det er lettvint og tilgjengelig. De fleste av oss i dag har tilgang til en mobil eller pc hele tiden. Dette gjør det enkelt å spare tid ved å handle på nett.

Man ser altså tydelig at netthandel er den nye form for handel. De fysiske butikkene står fortsatt sterkt i dagens samfunn og utgjør en viktig del av hverdagen, men hvor lenge er det egentlig til vi bytter dagligvarebutikken ut med en nettbutikk som leverer på døra?

Likes

Comments

Mange er redde eller bekymret for å ta med hunden når de reiser med fly. Du frykter kanskje for sikkerheten til hunden eller er redd for å miste den. Det er mange myter når det kommer til å transportere hund med fly, og sannheten er at det ikke er så farlig som mange vil ha det til. Alle flyselskap i Norge stiller enkle, men tydelige krav til dyretransport for ivareta sikkerheten. Samtidig er det viktig at man tar sine forholdsregler og forbereder hunden godt til turen. Her er noen tips til hvordan man kan forebygge unødig stress.

Det beste man kan gjøre for å unngå stress når hunden skal reise med fly, er å legge mest mulig til rette for at hunden skal føle seg trygg. Er hunden over en viss størrelse, må den reise i lasterommet. Både SAS og Norwegian stiller enkle, men strenge krav til hvordan hund og bur skal sikres. En flytur kan fort by på ulike værforhold og turbulens, og all last i lasterommet blir sikret før avreise. Reiser man med hund er det er viktig at man bruker et solid bur, som er i god stand og laget av vanntett materiale. Et solid og trygt hundebur vil ikke bare gjøre flyturen mer komfortabel, men vil også sikre hunden i tilfelle usikrede gjenstander i lasterommet skulle bli kastet rundt.

For å videre minske stressfaktoren anbefales det å forberede hunden godt til reisen. En flytur er ofte bråkete og turbulent, i tillegg vil temperaturen i lasterommet variere med værforhold. Her er det lurt at du som har best kjennskap til hunden, forsikrer deg om at den er skikket til å fly under forholdene. Hvis man er i tvil om helsetilstand eller transportforhold, anbefales det å spørre veterinær og/eller flyselskapet om råd, helst i god tid før man reiser. Har man forsikret seg om at hunden kan fly, bør man i tillegg bruke et godt og varmt teppe med sklisikkert underlag som hunden kan ligge på. Det finnes flere billige-hundebur.com på markedet som oppfyller alle kravene til sikkerhet, og samtidig minsker stress hos hunden.

Vis omsorg for hunden og vær rolig i møte med nye omgivelser. Det kan også være lurt å trene opp hunden i ulike situasjoner, slik at overgangen til flyturen blir lettere. La hunden bli godt kjent med buret den skal ligge i, og la den gjerne få ha ting i buret den kan leke med underveis. Hvis du forbereder hunden din godt til turen, tilsier alt at hunden vil få en trygg og god reise. Flyplassansatte og bakkemannskap er nøye opplært, og har god erfaring med å håndtere dyr.

Sørg allikevel for å ta din del av ansvaret - bruk et solid og godt bur.

Likes

Comments

Det er kommet et nytt år og mon tro er ikke våren kommet allerede. Børsene i øst og vest går så det suser, med ny giv, ny tro på vekst og nye muligheter. Det ventes en oppgang på 0,39 prosentpoeng, noe som er noe av det beste som er sett gjennom historien. Det merkes også i Norge. Aktiviteten er stor og troen på industri og næringsliv går så det suser. Det er analysesjefen i Netfonds som er i spissen for antakelsene, og antar at grenser kan bli sprengt allerede mandag morgen. Nordsjøoljen er fortsatt lav, men det ser ut som den kanskje har stabilisert seg på et fornuftig nivå. Dermed kommer de ut midt på treet. Når tallene i USA også er grønne fra ende til annen, virker det inn på våre børser. Mange optimistiske investorer fører bare godt med seg det.

Ut av krisa?

Likevel er man ikke helt sikre på at man er ute av krisa. For eksempel når det gjelder laks, antar man at prisene vil holde seg høye det neste året, men man er klar over en del risikoer på nedsiden. Det har med at tilbud i andre halvdel vil øke betraktelig, samtidig som etterspørselen ser ut til å avta. Nettopp på grunn av de høye prisene, vil mange velge andre alternativer. Men starten av dette året vil bli bra, også gjelder det å klare å omstille seg til det som kommer. Det er lave forventninger til de neste årene, så noe positivt som kommer derfra, vil være med på å øke optimismen.

Likes

Comments

Det er vel ikke å underdrive dersom vi sier at Airthings er i vinden om dagen. De lager brukervennlige og nøyaktige radonmålere for å ivareta helse og sikkerhet, og de har fått med seg sterke navn på laget. Med sine eksperter innen radonmåling og avansert teknologi, er det åttemanns sterke laget allerede godt i gang. Nå har de også fått med seg en stjerne på laget, en som har spyttet inn aksjekapital så det monner. Dette er Aksel Lund Svindal, alpinkongen over noen. I løpet av kort tid satser grunder Førre og mannskapet hans på en omsetning på over 100 millioner kroner. De har allerede fått vise seg frem på elektronikkmessen i Las Vegas, og dermed har de også doblet antall ansatte den siste tiden. Og det er ikke bare i Norge man har fått opp øynene for den farlige strålingen fra bakken, radon som finnes i mange hus. EU har også tatt inn over seg alle de store konsekvensene denne gassen kan ha. Og når alle bedrifter snart blir pålagt å måle bygninger og anlegg for radon, vil Airthings stå først i køen når det gjelder å selge enkle radonmålere for alle og en hver. Med på laget er folk med erfaring fra oppbygning av selskaper innenfor elektronikk, ingeniører med øye for de små detaljene, grundere og en rekke smarte folk som har tro på stor avkastning når apparatene vil komme i salg. Da vil vi få se hvor stor effekt støtten til alpint esset Lund Svindal har hatt, og om man får gjort tiltak mot radongass som skader helse og sikkerheten.

Likes

Comments

Den siste tiden har vært spesielt bra for et riggselskap som kalles Borr Drilling. Det var den siste uken bare Komplett Bank aksjen som hadde høyere omsetning enn deres aksje, noe som lovet bra for nykommeren på OTC listen. Det er investoren og gründeren Tor Olav Trøim som står bak selskapet, som kjøpte opp konkursrammede selskaper for deretter å starte ny aktivitet med gode resultater. Med disse knallkjøpene, var det ingen tvil om at Trøim ville spytte inn kapital for å satse videre. Riggene var tross alt nesten nye, og de to riggene er oppjekkbare slik at de enkelt kan flyttes. Og med seg på kapitaliseringen har han fått med seg selveste Celina Middelfart som har satset nærmere 60 millioner kroner på aksjehandel, og er dermed en stor investor i prosjektet. Andre kjente topper er Seadrillsjefene Rune Magnus Lundetræ og Svend Anton Maier. Etter hvert håper og tror Trøim at de kan sitte med 8-10 enheter i og med at oljebransjen i seg selv er gjennom en omstilling med mange konkurser og lavere aktivitet.

Hercules Triumph og Resilience

De ble handlet for 1,34 milliarder kroner, og ved emisjonen ble det avgjort at riggene skulle selges til kostpris. Dermed er det et urealisert potensial i markedsprisen som er 4 ganger høyere. De to riggene er bare starten på et nytt eventyr ifølge Trøim selv. Og med tanke på at man snart når bunnen i denne omgangens finanskrise i oljenæringen, har de stor tro på at det vil ta seg betraktelig opp fremover og at investeringene da vil vise sitt fulle potensial.

Likes

Comments

Et lite selskap startet opp av en grunder uten formell utdanning eller mange år med økonomistudier, omsetter nå for milliardbeløp verden over. Selskapet som har hovedbase på Krøderen, drives av en kar som har dysleksi, ni års skolegang og ingen forutsetning for å bli finansmann, bortsett fra sunn fornuft og gode ideer. Og han er ikke en person som hviler på laurbærene, for har satser videre og ser muligheter mange steder. Det er kanskje derfor ikke spesielt rart at selskapet som nå har gått over til å bli et konsern, omsetter for over en milliard kroner etter få år. Fra bilseter for barn, ammeputer, soveposer, ullklær, brilleinnfatninger blant noen av produktene. Med produksjonsanlegg verden over, har den spede starten med noen gode ideer, blitt til en stor arbeidsplass for mange mennesker. Både Packline takboks og elektriske postbiler ser ut til å ta verden med storm ettersom flere land har vist sin interesse.

Smarte løsninger med finansiell medfart

HTS har virkelig satt Krøderen på verdenskartet med sine nyvinninger. Med sine smarte løsninger for elektrisk framdrift av post og avis levering vil avdelingen være avhengig av 20 nyansatte lokalt. Da regner man med å produsere 1000 enheter av disse kjøretøyene. Inspirasjonen bak Paxster bilene skal visstnok ha vært tegnefilmene om Postmann Pat. Med en investering på over 40 millioner kroner, satser selskapet nå på at avkastningen på disse bilene vil komme. Dette eventyret viser nemlig at alle kan klare det mest utrolige med gode ideer og ståpåvilje. Det har Hans Christian Torgersen fra Krøderen vist.

Jeg vil også gi deg noen tips om hvordan du kan bli en stor entreprenør:

Elsk det du gjør, og det du gjør vil elske deg tilbake. Hvis det du gjør er noe du virkelig du liker så vil det bli en suksess. Hvis du er lidenskapelig opptatt i arbeidet ditt da vil resultatene komme på løpende bånd. hvis du ikke er entreprenør ennå, og du trenger et lån du kan gjøre det gjennom Fair-laan.no .

Det å ha en visjon er et viktig aspekt når du ønsker å bli en entreprenør. Hvis du har en visjon vil du vite nøyaktig hva du skal gjøre selv når du møter motgang på veien til suksess. Visjonen vil motivere deg til å forsette videre, og for å komme videre. Hvis du har en visjon vil du vite hvordan å modellere hva du trenger for å transformere arbeidet til lidenskap.

Vit hva du driver med. Selv om du ønsker å bygge opp en virksomhet med forskjellige nisjer, må du håndtere og å kjenne hver del og hver eneste detalj for å vite hvordan de skal håndteres i alle situasjoner.

Bygg deg et visst bilde. Hvordan de ansatte ser deg er veldig viktig. Du er nødt til å støtte dem og motivere dem og å utdanne dem. Måten du leder teamet er et viktig aspekt for fremtiden for bedriften din.

Likes

Comments